Šta je novo?

duron 1000mhz (morgan) max overclock ???

• Začetnik teme Začetnik teme rayman
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

rayman

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2004
Poena
604
Imam 7aja2 plocu i duron na 1000. koliki je max overclock za doticni procesor ? Procesor je zakljucan tako da mogu da menjam samo FSB.
Ja sam probao max 110 za FSB ,37 za PCI , napon 2V. Sve preko toga je rezultovalo
blank screen-om !!!

Moze li to bolje ? ctp;

Ja sam na svom starom solteku KT266 uspeo da podignem sistem i sve mi je radilo OK na 1300, bez ikakvog menjanja voltaže.

I danas ne kapiram zašto nisam mogao da otključam taj proc. 🙁

Ma ok to za KT266 , ali ja imam KT133A ! Sta da radim sa tim ?

I zasto je max FSB 130 ? tada je PCI 33mhz !

HELP ! 😱

rayman je napisao(la):
Imam 7aja2 plocu i duron na 1000. koliki je max overclock za doticni procesor ? Procesor je zakljucan tako da mogu da menjam samo FSB.
Ja sam probao max 110 za FSB ,37 za PCI , napon 2V. Sve preko toga je rezultovalo
blank screen-om !!!

Moze li to bolje ? ctp;

Otkljucaj procesor, pa stavi fsb na 133 a multiplikator probaj u rasponu 8-9. Realno je da ocekujes do 1.2Ghz od tog primerka.

Zeleno je to...Kada sam na krsh plochi (sis 730) digao FSB sa 100 na 133, system se lepo podigao.....1333MHz... i lepo radio vecinu vremena

Pa ti vidi.. O🙂

Magistralu je moguce podici sa 100 na 133 samo jumperom.
I kad to uradim (sa 100 na 133) opet black screen !

What about that?

Za klok od 1333Mhz je ipak potrebno podizati napon procesora sto ti nisi uradio. Pozabavi se otkljucavanjem prvo pa kreni sa manjim multiplikatorom. U krajnjoj liniji bolje je da FSB bude 133Mhz pa makar ga drzao i na 1ghz.

Neki od Morgana se ne mogu otkljucati premoscivanjem L1 kontakata (drugim recima nikako), kao sto je recimo bio slucaj sa mojim 1.3Ghz

zaghy je napisao(la):
Ja sam na svom starom solteku KT266 uspeo da podignem sistem i sve mi je radilo OK na 1300, bez ikakvog menjanja voltaže.

I danas ne kapiram zašto nisam mogao da otključam taj proc. 🙁
Zato sto je taj poslednji Morgan bio problematican, i jedini iz serije koji se NIJE mogao otkljucati.

Cekaj zar nije zaghy rekao da je uspeo da "nagura" 1300, znaci nije bilo reci o Morganu 1.3?
Pozdrav!

shone190 je napisao(la):
Cekaj zar nije zaghy rekao da je uspeo da "nagura" 1300, znaci nije bilo reci o Morganu 1.3?
Pozdrav!
:?: :|
Uh, sad sam i ja u rebusu... :?

Anyway, ono sto sam ja (a i ti) za 1300 rekao stoji...

shone190 je napisao(la):
Pozdrav!

Izgleda da se nismo bash razumeli na ovoj temi... ctp;

U principu ne bih otkljucavao procesor !
Znaci samo dizanje FSB-a i napona.
Probao sam da stavim magistralu na 133 ali onda se sistem ne podize.
Jel moze sa tim da se uradi nesto ?

rayman je napisao(la):
Probao sam da stavim magistralu na 133 ali onda se sistem ne podize.Jel moze sa tim da se uradi nesto ?
Tesko. Ti Duroni nisu preterano overklokabilni, a na ti pokusavas da ga stavis na 1330Mhz! Mozda bi ti i uspelo ako stavis napon na 2V ili vise, ali takvu opciju nemas (opet, cime bi to hladio???), prema tome ostavi da na 1.1Ghz i uzivaj!
Pozdrav!

shone190 je napisao(la):
...
Tesko. Ti Duroni nisu preterano overklokabilni...
Ja sam neko vreme imao jedinog Morgana od 1000 MHz koji nije hteo stabilno da radi na 1200 MHz... :beat:

Prve verzije Morgana na 1GHz su bile izuzetno overklokabilne...

Ova matora kod mene je bash taj primer :rtfm:

Morgan 1300 je imao mnozilac 13 dakle spada u grupu >12.5X
Stare ploce nisu mogle da prelaze ovu granicu. Sad kad bih uzeo taj procesor i otkljucao ga mogao bih na npr. 8RDA+ da mu menjam mnozilac.
:wave;

GoranM je napisao(la):
Morgan 1300 je imao mnozilac 13 dakle spada u grupu >12.5X
Stare ploce nisu mogle da prelaze ovu granicu. Sad kad bih uzeo taj procesor i otkljucao ga mogao bih na npr. 8RDA+ da mu menjam mnozilac.
:wave;
Ne znam samo kako bi mu otkljucao mnozilac?

shone190 je napisao(la):
...

Ne znam samo kako bi mu otkljucao mnozilac?
Lepo prespois one L1 kontakte i to je to. Na starim plocama nije vredelo nisi mogao ispod 13X ali recimo sa ovom koju sam naveo ili nekom drugom novijom moci ces bez problema. Problem je u tome sto niko normalan ne uparuje npr. EPOX 8RDA+ i Duron 1300, pa onda svi tvrde kako nece, a ustvari hoce, samo nije probano na odgovarajucoj ploci.
:rtfm:

E pa probano je (probao sam) i ne moze samo da znas. Citao sam o toma i na net-u i tako je. Druga stvar, zasto ne bi mogao na starim plocama ispod 12 ako je otkljucan????

Sve je to lepo...
Ali ja sam igraonicu sa 50 kom durona na 1000 i nijedan nije hteo da ide preko 1200,lepo je to kad dignete na 1333 🙂

shku je napisao(la):
Sve je to lepo...
Ali ja sam igraonicu sa 50 kom durona na 1000 i nijedan nije hteo da ide preko 1200,lepo je to kad dignete na 1333 🙂
Uh, dobro je, ipak nisam bio jedini... :beat:

Gorane, kad nesto ne moze, onda ne moze!
Mene je takodje bunilo zasto 1300 ne moze da se otkljuca, kad svi ostali bez problema mogu... procitao sam tone thread-ova, dosta ljudi se zalilo, a nekih je kao i bilo otkljucanih :?: ... ali generalno, taj CPU nije bilo moguce otkljucati.

CAR je napisao(la):
...

Uh, dobro je, ipak nisam bio jedini... :beat:

Gorane, kad nesto ne moze, onda ne moze!
Mene je takodje bunilo zasto 1300 ne moze da se otkljuca, kad svi ostali bez problema mogu... procitao sam tone thread-ova, dosta ljudi se zalilo, a nekih je kao i bilo otkljucanih :?: ... ali generalno, taj CPU nije bilo moguce otkljucati.
Pa sta sad ja da radim, da vucem coveka za usi i kazem vracaj Duron 1300, ja probao, htelo... prodao ( ne secam se vise ni kako se zove)
Mozda zavisi od serije procesora, ne bih sad smeo 100% da tvrdim da tu nema razlika... 😕

GoranM je napisao(la):
...

Pa sta sad ja da radim, da vucem coveka za usi i kazem vracaj Duron 1300, ja probao, htelo... prodao ( ne secam se vise ni kako se zove)
Mozda zavisi od serije procesora, ne bih sad smeo 100% da tvrdim da tu nema razlika... 😕
Ma opusteno bre, nije ni bitno na kraju krajeva. Mozda ima veze se serijama, nista cudno ne bi bilo... rekoh da su se po stranim forumima javljali i neki koji su otkljucali svoje (naravno, u fazonu "meni radi, a vi ste svi paceri" :mrgreen: ).
Ali generalno gledano, taj procesor je ipak vazio za "doveka" 😉 zakljucanog.

Grešiš, moguće je bilo otključati i taj duron (zašto ne bi?), samo ne standardnom metodom.

Uh, davno je to bilo, ne sećam se, čini mi se da je trebalo spojiti 5. L3 bridge.

Vojkan je napisao(la):
Uh, davno je to bilo, ne sećam se, čini mi se da je trebalo spojiti 5. L3 bridge.
Da li si siguran da moze svaki 1.3 da se otkljuca na taj nacin? Ja sam rovario po net-u i nisam video za takav nacin.
Pozdrav!

Vojkan je napisao(la):
L 5 spajas da bi "preskocio granicu 12.5X) ako se ja secam taj procesor nije imao zadnji izvod na L5 kao kod athlona pa je to bio uzrok sto si morao imati plocu koja ce to da uradi...
Isto je i sa NPR 2400+ koji sam probao svojevremeno probao na KT3 Ultra i zakljucio da nece, jer ne moze ploca! Kada sam ga tada stavio u Shuttle KT400 uspeo sam. Ta ploca je mogla da "prelazi" granicu 12.5x
Danas to sigurno moze skoro svaka ploca. Nekad nije bilo tako
Ma ne vredi se zamarati sa tim, taj procesor je posteno otsluzio svoje i vreme je da ode u istoriju 🙂
:wave; samo opusteno (D)

GoranM je napisao(la):
...L 5 spajas da bi "preskocio granicu 12.5X) ako se ja secam taj procesor nije imao zadnji izvod na L5 kao kod athlona pa je to bio uzrok sto si morao imati plocu koja ce to da uradi...
Isto je i sa NPR 2400+ koji sam probao svojevremeno probao na KT3 Ultra i zakljucio da nece, jer ne moze ploca! Kada sam ga tada stavio u Shuttle KT400 uspeo sam. Ta ploca je mogla da "prelazi" granicu 12.5x
Danas to sigurno moze skoro svaka ploca. Nekad nije bilo tako
Ma ne vredi se zamarati sa tim, taj procesor je posteno otsluzio svoje i vreme je da ode u istoriju 🙂
:wave; samo opusteno (D)
Meni jos uvek nije jasno sta treba da se uradi sa tim procesorom da bih mu "SPUSTIO" mnozilac na 8 recimo???

Nazad
Vrh Dno