Šta je novo?

Duron 1 Ghz, odlican memorijski transfer

• Začetnik teme Začetnik teme Aca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Aca

Čuven
Moderator
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
720
U glavnoj ulozi Duron 1Ghz, Abit KR7A i Kingmax 256Mb DDR PC 2700. Magistrala na 210 Mhz, setovanja memorije 3-5-3 CL2,5 1T. Sandra kaze 2867/2453 Mb/s. Za jednog Durona odlican rezultat. boom

Da li su se Morgani na 1G pokazali kao dobri ( u smislu oveclockovanja, kakav im je core napon itd...)?
VRedi li uzeti na 1G ili 1.1G??

Isti su se pokazali najboljim. Uvek je tako sa prvim serijama (Celeron 300A, Celeron 566, Duron 600MHz pa sad i Morgan 1Ghz). Treba samo naci neki iz ALHCA serije i imas garant 1.2GHz a veliki procenat njih ide i do 1.4GHz, uz dobar kuler i napajanje, naravno... CPU bazu podataka mozes pogledati na http://www.overclockers.com

Pozdrav!

omnik je napisao(la):
Isti su se pokazali najboljim. Uvek je tako sa prvim serijama (Celeron 300A, Celeron 566, Duron 600MHz pa sad i Morgan 1Ghz). Treba samo naci neki iz ALHCA serije i imas garant 1.2GHz a veliki procenat njih ide i do 1.4GHz, uz dobar kuler i napajanje, naravno... CPU bazu podataka mozes pogledati na http://www.overclockers.com

Pozdrav!

Za prve serije (Morgan 1G) je bio plafon 1.2G...
ALHCA je nesto drugo...

CAR je napisao(la):
ALHCA je nesto drugo...

gresis...Morgan 1 Ghz (od ortaka) ide do 1.33 ghz sa +0.75V bez ikakvih problema. nijednom mu nije pukao....samo je pitanje srece...

CAR je napisao(la):
ALHCA je nesto drugo...

Pa gde sam ja reko' da je ALHCA prva serija?
Ovi noviji, 1.1GHz iz AHHAA serije retko idu preko 1250MHz.

intel je napisao(la):
gresis...Morgan 1 Ghz (od ortaka) ide do 1.33 ghz sa +0.75V bez ikakvih problema. nijednom mu nije pukao....samo je pitanje srece...

Koja serija? Jel' sa ALHCA stepping-om?
Seti se npr. testa u Digital!-u gde je receno kako apsolutno ne moze vise od 1.2 G... A tako su isto postizali i prvi vlasnici doticnih Morgana. Plafon im je bio da ga nateraju 8x150...

omnik je napisao(la):
Pa gde sam ja reko' da je ALHCA prva serija?
Ovi noviji, 1.1GHz iz AHHAA serije retko idu preko 1250MHz.

OK, OK... ti si pre svega uopsteno govorio o novijim serijama procesora. A dobro je poznato da se takvi (znaci, prve serije, i jos sa nizom frekvencijom) i najbolje O/C. Sta reci o Duronu na 600 MHz... koji se uz to mogao naci i fabricki otkljucan (!).
Medjutim, pomenuo si i Morgana 1G... On je po tom pitanju sigurno najslabiji od svih pomenutih s tvoje strane - ipak mu je dobitak samo 200 MHz-a. E sad, ovi noviji sto su se pojavili i sto idu i do 1.4G... to je vec druga prica.
Znaci, jos jednom napomena: ja pricam ISKLJUCIVO o BAS PRVOJ seriji Morgana 1G... onoj seriji (koji, BTW, imam i ja) kojoj je max 1.2G... a to moze da se proveri i u bazi starijih postova... tu su najbolji rezultati bili 9x133 i 8x150.
Tek posle stize ALHCA...

Ma sta vam je ljudi, Aca je majstor u Photoshopu. 😛 😀 😛

Ma ta Sandra ionako laze ko luda, pogotovo ove zadnje verzije
Lagale su i one starije ali ne za toliko i ne tako cesto. A ovo sa ovim novim verzijama je stvarno uzasno...

Gedza je napisao(la):
Ma sta vam je ljudi, Aca je majstor u Photoshopu. 😛 😀 😛

Dodji sa gajbom ladnog piva (D), pa i ti da se cudis rezultatima na pravoj ploci, sa pravom memorijom. boom

omnik je napisao(la):

Pozdrav!
prekjuce sam prodao Duron 1G ALHCA, da sam samo ranije saznao... 🙁

BTW, zar nije serija AHLCA a ne ALHCA clock-abilna?

Aca je napisao(la):
Dodji sa gajbom ladnog piva (D), pa i ti da se cudis rezultatima na pravoj ploci, sa pravom memorijom. boom
Hocu, ako prpremis cevape. (D)

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ma donesi Aco komp na rostilj pa ce biti svega 😀

I cevapa na zaru, i muzzy na zaru, i AMD-a na zaru 😀 😀

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ma donesi Aco komp na rostilj pa ce biti svega 😀

Nema potrebe, tu je tvoj, posto si najzad kupio pravu plocu. 😛

Nazad
Vrh Dno