Šta je novo?

Dupli titlovi?

Zeljko_NS

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
609
Jel zna neko da mi objаsni zašto mi svaki divX player pušta duple titlove, ukoliko se podudara ime fajla filma i titla?

Po defaultu, otvara se i film i titl istog imena, koji kao da je zalepljen za film, jer mu ne mogu podešavati veličinu i font. Ako ručno dodam Subtitle, on ide preko tog "lepljenog" i podesiv je.

Prvo sam mislio da je možda do nekog plejera, ali probao sam i sa Media Player Classic i sa RadLight-om i sa BSPlayer-om. U sva 3 slučaja desi se isto. Očigledno je neko podešavanje sa kodekom, ali nisam ništa našao kod opcija. Instaliran mi je divX 5.21.

Jedno solucija bi bila da menjam svuda ime titla, jer tada se problem reši, ali tražim elegantije rešenje.

Hvala unapred.

Ako imaš ffdshow, idi u start > programs > ffdshow > configuration i isključi lepljene titlove.
Ako imaš DirectVobSub, otvori film preko starog Media Playera (start > programs > mplayer2), idi u File > Properties, kartica Advanced, izaberi VobSub, Properties i uncheckiraj automatsko učitavanje titlova.

dole i desnom cosku task bara ima zelena strelica (vobsub), desni klik na nju i izaberes "hide subtitles" i to je to

poz

Fazon je u tome sto nemam ffdshow instaliran, niti mv2player, ni VobSub.
Znaci, ipak je do player-a, al malo mi je cudno, jer mi se cini da se u ranijim verzijama divx kodeka to nije pojavljivalo.

koliko ja znam titlove automatski prikazuju
ffdshow
vobsub i
divxg400
pa ipak jos jednom vidi sta si sve instalirao

ffdshow
vobsub i
divxg400

Nema nista od ovog. Tja, videcu da procackam jos ponesto po opcijama.
Fala.

Resio sam!
Ipak je bilo u podesavanjima za VobSub, za koji nisam ni znao da je instaliran, verovatno je dosao uz AutoGK.

Pozdrav.

Meni se ponekad isto dešava sa nekim filmovima koje vrtim mv2 plejerom... Jednostavno isključim prikazivanje subtitle-a u opcijama plejera i ostane samo taj "nalepljeni" titl...

Ja redovno koristim samo lepljene titlove (preko ffdshow-a).

Nazad
Vrh Dno