Šta je novo?

Dupla instalacija aplikacije u win 10/11? MSI installar

streets_fan

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2004
Poena
645
Ukratko, da li je moguce instalirati isti program dva puta? MSI instaler je u pitanju, ali verujem da je isto i sa .exe. Jasno je da moze sa virtual masinom, boxom ili nesto slicno, ali pitanje se odnosi iskljucivo na cist windows.
Koliko vidim po netu, ne moze, ali mozda ima neko upuceniji...

Koliko znam nije, ali imaju neki emulatori u realnom vremena koji to dozvoljavaju sigurno kako ne bi morao na virtuelnu mašinu. Ja sam skoro hteo da podesim i razdelim zvuk na dvoje sluški u isto vreme, pa to win nije dozvoljavao. Skinuo sam program koji mi je napravi više virtualnih ulaza i kada povežem slušalice izaberem na koje će zvuk da mi radi. Dobra stvar za gejming u dvoje ili film. Tako da, sačekaj još nekoga da ti se javi, ali ako ti baš treba i ne može u win, preporuka da se prebaciš na Linux.

Nadji portable verziju istog tog programa.
Koji je program u pitanju? Nema razloga za tajnovitost. Da si napisao detalje šta želiš da postigneš, možda bi već dobio rešenje, barem kao alternativu.
win programi uglavnom funkcionišu tako što svoje programske fajlove za rad programa instaliraju u program files (ima logike). Tu su instalirani i uglavnom svi korisnici tog računara mogu da ga koriste. Ti fajlovi su common za sve i ne menjaju se osim prilikom ažuriranja.
Onda se u user/appdata/ smeštaju korisnički fajlovi kao što su podešavanja, ili u slučaju maila, sami mailovi, u slučaju browsera su to sesije, bookmarks i slično.
Čak i ako instaliraš program 2x, exe fajl za pokretanje programa ima instrukciju gde da traži podešavanja i krajnja lokacija je ista pa to nema poente. Kao da si jedan program pokrenuo 2x.
Nekada je moguće kroz prečicu definisati parametar koji bi ovo mogao da prevari, recimo da definišeš da prečica pokreće program kao određen user.
Portable verzija programa je predviđena da se pokreće sa prenosivih medija kao flash memorija pa sve fajlove, uključujući i korisničke snima na isto mesto, tako da bi bilo moguće pokrenuti dve instance. Nekada ni to nije moguće jer se u pozadini pokrene proces ili servis sa istim imenom pa win kaže da jedan već postoji i ne dozvoljava drugi.

Sve u svemu, portable mi zvuči kao najjednostavnije rešenje za tebe. Ako to ne radi, probaj da pokreneš kao dva usera

Neki strucan program je u pitanju. Nema portable verziju, samo msi instaler.
Definitivno nema neke vajde bez vm ili kontejnera.
Hvala svakako na pomoci, probacu i ovo sa userom, ali mislim da mi to nece igrati..

Možda da napraviš portable verziju tog programa?

Na kraju sam iskopirao folder, i deluje da radi. Moram jos malo da istestiram, ali izgleda da ce glupo resenje biti ok.
Aplikacija je stara, tj na staroj arhitekturi recimo s pocetka 2000tih, pa je mozda i to razlog zasto radi...

Startujes Process Monitor (izguglaj) i onda pokrenes tvoj program i kad snimas podatke gledas u procmon u koji fajl upisuje podatke, i ako se fajl nalazi u istom folderu gde je program instaliran, onda moze bez problema da se koristi duplikat (kopija) instaliranog foldera.

Poslednja izmena:
Vrh Dno