Šta je novo?

Duhovi po ekranu

beagle

Cenjen
Učlanjen(a)
14.04.2009
Poena
170
Imam LG L204WS monitor vec pune dve godine, zagazio je u trecu. Do skora me je besprekorno sluzio, i za monitor sa analognom konekcijom imao je odlicnu sliku. Pre neki dan sam primetio "duhove" po ekranu, kojih pre nije bilo (npr. crn kvadrat na beloj pozadini izgleda kao da se razmazao na jednu stranu po horizontali). Ovo me strasno nervira. Jel imao ko iskustva sa ovim i da li moze da se sredi? Da nije u pitanju kakav hladan lem ili los kondezator?

Obrnuo sam kabl i sad ima manje duhova :D. Izgleda da sam nasao krivca.

re:

Taj sam slucaj imao pre godinu-dve sa jednim Philipsom. Mulja sliku,ima senke i slicno.
Testirao graficku sa svim i svacim ,sve u najboljem redu. Pomerim vga kabl,kad se promeni slika!?:wall:
Odnesem posle,drugaru pravi VGA kabl [debeo ko palac!] i resimo se bede.
pozz

Ja na drugoj makini sa AOC monitorom imam taj problem ja kontao krs monitor, ali ustanovio sam da nije monitor u pitanju vec djubre Asus 9600GSO. Probao sam 5 monitora i na svim pravi duhove na tamnim podlogama i to samo u igrama...:mad: A imao sam i jedan Palit sa istim problemom.

Krajnje je vreme da analogni konektor izumre...
Kod digitalne veze nema takvih stvari.

Da ne otvaram novu temu ,moj problem pocinje od pre desetak dana /od zadnje reinstalacije/,moj monitor samsung 2243 nw do tada je odlicno radio /star je godinu dana/,i od tada pocinju slova da trepere ne preterano ali kad se bolje pogleda vidi se,pa da vas zamolim za misljenje, sta moze da bude.

Da ne otvaram novu temu ,moj problem pocinje od pre desetak dana /od zadnje reinstalacije/,moj monitor samsung 2243 nw do tada je odlicno radio /star je godinu dana/,i od tada pocinju slova da trepere ne preterano ali kad se bolje pogleda vidi se,pa da vas zamolim za misljenje, sta moze da bude.

Proveri rezoluciju na tom monitoru preporucujem 1920x1080 i 60 Hz imam takav na poslu pazi ako se ne promeni onda moguce da ti je losh driver za grafiku ili monitor

Nazad
Vrh Dno