Šta je novo?

Dugotrajan rad na laptopu

Impreza

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
365
Pozdrav svima,

Posto ce mi stari desktop racunar verovatno otici u vecna lovista, mislio sam da sada nabavim laptop. Medjutim, kopka me jedna stvar: koliko su laptop racunari pouzdani (izdrzljivi) kada se koriste recimo 15h dnevno, ili kada recimo poteram simulaciju koja traje dan-dva bez gasenja racunara ili neki rendering od 5-6h? Planiram da uzmem Toshibu Tecru (zbog garancije i to je valjda poslovna linija laptopa), grafiku Nvidia 7600 ili jace, mada prihvatam i druge predloge. Da li takav laptop moze da izgura 5 godina "cepanja"? Ovo vas sve pitam, zato sto nikada nisam imao laptop. Dugotrajnost baterije mi nije nesto bitna.

Unapred hvala.

5 godina cepanja ne pomisljaj bez garancije od 5 godina (a tada nema sta da te brine).
Sto se tiche renderovanja/simulacija, laptopi ipak nemaju najbrzhe procesore. Ako si pomisljao na neke jache modele (procesora), mislim da je ti je isplativija varijanta neki obican laptop za rad, a neka barebone mashina za render. Verovatno ce izaci skuplje ali ne preterano.
Tecra ako se ne varam ima mogucnost da se dokupi do 5 god. garancije?

5 godina cepanja ne pomisljaj bez garancije od 5 godina (a tada nema sta da te brine).
Sto se tiche renderovanja/simulacija, laptopi ipak nemaju najbrzhe procesore. Ako si pomisljao na neke jache modele (procesora), mislim da je ti je isplativija varijanta neki obican laptop za rad, a neka barebone mashina za render. Verovatno ce izaci skuplje ali ne preterano.
Tecra ako se ne varam ima mogucnost da se dokupi do 5 god. garancije?

Vraga nema za sta da brine. Pa ako mu drze 10 puta po 10 dana (lupam, samo primer), to mi je veliki minus....za koji itekako ima sta da se brine....ne samo za izgibljeno vreme (nove) nego i zazivce :) Inace, slazem se da ti je bolje za renderovanje uzeti 1 barebone.....a laptop za sve ostalo/

Pozdrav!:,,:

ja sam sticajem okolnosti skoro dve godine koristio laptop sa centino procesorom na 1.8ghz, 2gb rama i ati x600 grafikom sa 256mb i radio je sve to sto si pitao bez problema. Bavim se animacijom tako da sam ga cedio non-stop, +dok sam bio u Francuskoj mislim da je mesecima download-ovao bez prestanka...
na kraju je ironicno, nadrljao od tecnosti ne od akanja...

ako dosta menjas mesto rada i boravka laptop ti je nezamenjiv, ako ne.... potpuno ti je bespotreban, mada je lepo raiti zavaljen u krevetu :)

Ako se bavis renderingom i simulacijama ne mogu da zamislim da zelis racunar na kom ces raditi 5 godina bez upgrade-a. Dobar desktop na kome mozes dodati memoriju i staviti brzi procesor je nezamenjiv za takve poslove.

Nazad
Vrh Dno