Šta je novo?

Dual Wan ruter

frrka

Čuven
Učlanjen(a)
17.09.2005
Poena
595

Orion bezicni internet 20/4 + VIP 20/4 povezani preko Cisco RV042

Ne znam kako tako veliki upload ali ne bih da se bunim previse :)

U sustini ako se ok konfigurise super stvar.

Trenutno mi je u Load balance modu

1628451990308.png

Cisto da podelim svoje iskustvo mozda ce nekome znaciti

To jeste korisno ali za jako mali procenat situacija, jer ti je jedna TCP konekcija ograničena na brzinu jedne internet konekcije.

Malo više kul je WAN bonding uz MPTCP. Imam tutorijal o tome na sajtu. Mada zahteva poseban hardver i odvojen server za agregaciju.

Za svakoga van urbanog mesta gde nema internet na "zicu" super opcija jer se deli net.. Dok jedna konekcija radi DL i koristi mozda pun protok druga koristi za surf.. Ili mozda YT ide preko jedne dok druga je na surf

Nasao ga jeftino na KP - 2000 din
Svrbelo me da probam.

Za svakoga van urbanog mesta gde nema internet na "zicu" super opcija jer se deli net..
Baš zbog toga sam napomenuo MPTCP, ja koristim WAN bonding DSL+DOCSIS+LTE za izuzetno stabilnu konekciju brzine između 120/50 i 250/80 Mbps u zavisnosti od RF uslova za 4G. Brzina je dostupna i za jednu konekciju, i radi agregacija upload-a.

Inače pre par godina kad sam se našao na Ledinama i koristio Orion WiFi i Vip kućni net (identična situacija :D) koristio sam sličnu stvar sa TP-Link TL-R470T+ load balancing ruterom. Ali nije baš najbolje funkcionisalo.

Ovo MPTCP rešenje je ubedljivo najbolje, neprimetno je da je u pitanju bonding 3 konekcije. Savršeno radi.

Nazad
Vrh Dno