Šta je novo?

Dual View, monitor i TV

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
graficka abit siluro, izlavi analogni na monitor, tvout na tv naravno. drajveri 40.72, divx player bs player latest build

vec se dosta vremena zezam pokusavajuci da namestim dual view, dakle da na tv-u gledam film a na desktopu da radim nesto drugo. kako to uraditi, jel potreban drugi player, sta je u stvari potrebno da bi stvar proradila

Izneću ti moja iskustva sa Eagle Geforce MX400 32MB, a neko od moderatora bi mogao da prebaci ovo u FAQ, pošto je ovo već treći-četvrti post na ovu temu.

Glavni problem u suštini kod katastrofalno loše podrške u drajverima, odnosno veoma je teško (barem meni bilo) uopšte dobiti sliku na TV-u preko drajvera. Ja za tv izlaz koristim odlični tvtool (http://tvtool.de ali to verovatno već znaš). Kad smo već kod njega, postoji opcija koja se zove dualview kod njega, ali meni ne radi jer monitor kaže da ne može da podrži toliko nisku frekvenciju.

Što se tiče playare, trebalo bi da bude svejedno koji koristiš.

Da bi dobio dual view potrebno je da odeš na display properties->settings->advanced->geforce xxx->nView dispay mode->nView modes i da izabereš clone. U suštini to bi bilo to. Samo to kod mene neće da radi sa 40.72 drajverima, odnosno uopšte ne mogu preko detonatora da dobijem tv izlaz već koristim tvtool. Sa prethodnim verzijama sam uspevao (mislim 21.83 ili tako nešto da su bili dobri), sa nekima imao drugih problema (nikako nisam mogao da podesim PAL - mislim da su neki 30.x), ali činjenica je da može. Još bolja stvar od clone mode-a je extended desktop (verovatno je to ono što si ti podrazumevano pod dualview) i to radi dobro. Imao sam problema kad pustim film na tv-u bio je skroz crn iako na monitoru besprekoran. Dodatni problem su titlovi, jer postoji verovatnoća da se oni neće videti (pod uslovom da uopšte vidiš film). Za to rešenje predstavlja ffdshow.

Još jedan način za extended desktop (u stvari to je verovatno isti način, samo kraći, ali često sam sa njim imao većih problema da podesim da je taj 2 monitor u stvari tv) je: display properties->settings->klikneš na monitor (tv) broj 2->enable-uj extend my Windows desktop onto this monitor

Zaključak, pre nego odustaneš, naoružaj se i probaj više različitih verzija detonatora. Suština je da to mora da proradi, samo je to mnogo "*******o".

Srećna Nova godina i obavezno se javi da podeliš svoja iskustva.cheers

Evo kako sam ja to delimično uspeo da izvedem sa detonatorima 41.09 i gf2mx sa CH7008 tv čipom povezane na tv preko kompozitnih konektora (činč-činč):

1. Prebaciš tv na AUX kanal.
2. U advanced display settings se u 'nView Display Mode' tabu prvo izabere Clone za 'nView Modes', zatim se za sekundarni diplej ide na 'Device Settings>Select Output Device>TV'. Zatim udariš Apply i trebalo bi da dobiješ sliku na tv-u
3. U 'Overlay Controls' tabu se za 'Fullscreen Device' izabeze 'Secondary Display'
4. Pustiš film iz bilo kog plejera u prozoru i na tv-u bi trebalo da dobiješ fullscreen sliku.

i to je to... e sad ono delimično na početku znači da nisam uspeo da pri ovakvom setovanju dobijem titlove (mada se nisam nešto preterano ni trudio - probao sam samo pomoću MicroDVD-a 1.2).
Kada se pušta iz Media Playera 6.4 njegov prozor se mora držati podignut jer će se film pauzirati ako se ovaj minimizuje. U MicroDVD-u možeš i da ga minimizuješ ako u opcijama isključiš 'Pause on minimize' ili kako se već zove.

Mada ja filmove gledam preko tv-toola (uz dual-view jer za tv mode koristim pal60 a 60Hz radi na svakom monitoru) jer nema underscana a i slika je drastično bolja, a nije mi neophodno da može nešto da se radi na kompu dok se gleda film.

Probaj ovako:
1. Extend my Windows desktop onto this monitor - uključeno za TV (monitor 2)
2. U detonatoru, Full Screen Device - Isključeno
3. U BSPlayeru u Preferences/Video - Enable Multi monitor support - uključeno i izabran poslednji ponuđeni monitor. Nakon ovog uključenja potrebno je restartovati BSPlayer. Ako ti pri startovanju prozor sa filmom stoji na monitoru - prevuci ga na TV i uključi Full Screen (F). Isti inače ume da se zaglupi pri pokretanju ako mu je ta opcija ostavljena uključena, a Extend my Windows desktop isključen.
Jednino ovako sam dobio i titl i sliku na TV-u, a da mogu da radim na desktopu (dok ćera gleda crtaće).

Pozdrav

Miroslav je napisao(la):
graficka abit siluro, izlavi analogni na monitor, tvout na tv naravno. drajveri 40.72, divx player bs player latest build

vec se dosta vremena zezam pokusavajuci da namestim dual view, dakle da na tv-u gledam film a na desktopu da radim nesto drugo. kako to uraditi, jel potreban drugi player, sta je u stvari potrebno da bi stvar proradila

samo da pomenem -gf4 siluro ti 4200 - sa detonatorima 30.82 radi tvout i bez tvtool-a.

Nazad
Vrh Dno