Šta je novo?

Dual sim?

Dominator08

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
320
Da li neko od vas koristi dual sim telefon? Ne kupujem za sebe nego za stariju osobu, kojoj sam već u prethodnih 4 godine kupovao dva Samsung modela i sa oba ima problem bagovanja nakon dve godine otprilike..
Izgleda da postoji neki problem sa dual sim telefonima, ali nemam iskustva jer lično nisam nikad koristio..

Sad se razmišljam da joj uzmem Samsung Galaxy S23 sa 8GB rama.

Znate li da li bi možda napravilo razliku uzeti telefon sa jednim fizičkim sim slotom a da drugi bude eSim? Ili da oba budu eSim?

Ja koristim dual sim telefone već 20 godina, još mnogo pre pojave pametnih telefona. Imao sam i prvi samsung dual sim onaj slajder, zaboravih oznaku.
Nikad ni sa jednim nisam imao nikakvih problema.
Što se tiče s23, moja žena ga koristi sa dve kartice više od godinu dana i radi najnormalnije, ako ti znači ovo iskistvo.
Naravno radi se o dual sim standby telefonima. To znači da kada pričaš na jednoj kartici druga je nedostupna i to skroz nedostupna, znači nema ni internet signala. Tako rade svi, koliko znam

Izvadis sim kartice i ocistis kontakte na karticama.
Blaga oksidacija kontakata moze da pravi problem bagovanja.

Moj predlog da uradiš i prebacivanje obe mreže na 2G signal i da testiraš te bagove koje kažeš da si imao. Ako ti je bitno više za pozive i sms poruke, onda ostavi 2G signal. Može se desiti da brljavi kad prebacuje zbog loše pokrivenosti 4G signala, na 3G ili 2G, a u tom slučaju je van mreže često...

Da li neko od vas koristi dual sim telefon? Ne kupujem za sebe nego za stariju osobu, kojoj sam već u prethodnih 4 godine kupovao dva Samsung modela i sa oba ima problem bagovanja nakon dve godine otprilike..
Izgleda da postoji neki problem sa dual sim telefonima, ali nemam iskustva jer lično nisam nikad koristio..

Sad se razmišljam da joj uzmem Samsung Galaxy S23 sa 8GB rama.

Znate li da li bi možda napravilo razliku uzeti telefon sa jednim fizičkim sim slotom a da drugi bude eSim? Ili da oba budu eSim?
koji su modeli u pitanju i koje probleme imas? od samsung dual sim telefona sam imao A52 i S20U, ni sa jednim nisam imao problema, niti sam cuo da neko ima neke specificne probleme sa bilo kojim dual sim samsungom.

U pitanju je Samsung Galaxy A52 (SM-A52F/DS), a bagovanje koje sam spomenuo u prvom postu, ali nisam jasno naznačio, tiče se problema sa (propuštenim) pozivima - ponekad se desi da na jednoj od dve kartice korisnik bude nedostupan (odnosno pozivalac dobija tu poruku od automata) iako je telefon naravno upaljen i dostupan, a poruka o propuštenim pozivima ne stiže.

U pitanju je Samsung Galaxy A52 (SM-A52F/DS), a bagovanje koje sam spomenuo u prvom postu, ali nisam jasno naznačio, tiče se problema sa (propuštenim) pozivima - ponekad se desi da na jednoj od dve kartice korisnik bude nedostupan (odnosno pozivalac dobija tu poruku od automata) iako je telefon naravno upaljen i dostupan, a poruka o propuštenim pozivima ne stiže.
Da li je u tom trenutku možda u toku poziv na drugoj kartici?

To da je pozivani broj nedostupan se desilo i meni sa S23 na mts broju koji mi je sekundarni, samo za prijem poziva, dok sam bio u stanu. Istog ili sledećeg dana se to desilo i mojoj majci, na istoj lokaciji, napolju, ali njen je broj je primarni, isto mts, prošle nedelje. Signal bi trebalo da je dobar. E sad, pomislio bih da se možda kod mog telefona uključio mobilni internet, možda je u nekom trenutku WiFi bio zagušen, pa se telefon prebacio sa njega na mobilni internet, međutim majka koristi dual sim telefon koji nema mogućnost povezivanja na internet, tako da je u oba slučaja zajednička varijabla operator i lokacija. Ne znam koliko se to često dešava, jer u proseku obavim manje od 1 poziva dnevno.

A ovo što se tiče čišćenja kartica, jednom kad je kod nje prestala da radi, morali smo da je zamenimo, iako je u mom telefonu radila. Video se neki crni trag na jednom od pozlaćenih kontakata kartice, gde verovatno naleže kontakt od sim slota, a u mom telefonu je raspored kontakata verovatno takav da ne dodiruju isto mesto. Ne znam sa čime sam probao, valjda vatom i alkoholom, nije moglo da se očisti.

Nazad
Vrh Dno