Šta je novo?

Dual DVI wks karte ?

silverglider

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
30.07.2000
Poena
770
Ovako, treba mi graficka karta za OpenGL stanicu (lite). Potrebno mi je da ima dual DVI konektore i da na oba moze da se vozi rezolucija 1600x1200 (digital, ne analog DVI). Posto je stanica *lite*, cena bi prelazila preko 300 $/€ samo preko mene mrtvog, jer karta ne mora da bljuje vatru i gromove, nego da radi solidnom brzinom sa dva velika TFT-a.

Uglavnom, nasao sam za sada samo dve karte:
- 3Dlabs Wildcat VP560 za nekih 250 i
- Matrox 650 koji treba da izadje negde u julu (za 169 u preorderu)

Ima li jos koja ideja ili predlog pored ove dve karte da sam prevideo?

Ovi modeli na koje Mancha misli su Asus V9180 Video Suite, gf4mx440 8x, imaju 2x dvi (analogni ili digitalni - nisam razumeo na sta mislis?)
Jedina stvar, ozbiljna naravno, koja se uklapa u zacrtanu cenu je WildCat vp560, ako te interesuje skeniracu i poslati ti na mail text iz martovskog Vidi-ja

zar DVI nema ogranicenje na 1280x1024? ja koliko sam citao do sada, i koliko poznajem ovu materiju bi se zakleo da je tako.

Eventualno pogledaj ovde http://www.appian.com/?menu=products , karte bazirane na ATi cipovima.
Ili skuplje resenje, neka od ATi FireGL karti, recimo Z1 http://mirror.ati.com/products/workstation/fireglZ1/index.html

U tome i jeste stvar, ove mass production ATIjeve karte i Nvidijine voze digital DVI do 1280x1024. Jedino sto sam ja nasao da moze na oba DVI digital izlaza da vozi 1600x1200 su ove dve u tom rangu cena. Moze valjda i Quadro 400 i ove FireGL karte, ali to je vec sasvim druga cenovna oblast.

Ovaj Wildcat Vp560 moze da vozi i do 1920x1200, s tim da sve sta je preko 1280x1024 moze da tera osvezavanje samo u 60Hz fixno. No, to i nije tako veliki problem. Hvala Jaksa na ponudi - ne treba bi tekst; kartu poznajem sasvim ok, vise me interesovalo da nisam neko trece resenje ispustio iz vida. Problem sa Wildcatom su linux drajveri, posto se radi Eagle na windows i linux platformi, kao i jos par linux OGL programa (mozda i nesto AutoCADa).
"(analogni ili digitalni - nisam razumeo na sta mislis?)" - mozes da prikacis analog flat panel display i digital flat panel display i, kao sto vidis, variraju im maksimalne rezolucije.

Matrox P650 i P750 izlaze tek u julu, cena prvog i nije strasna (169), ali nesto ne volim da kupujem macku u dzaku, pre pustanja u promet i prvih reviewova. Namena mu i jeste taman nesto ovakvo sto meni treba, ali ko ce ga znati unapred.

Vrh Dno