Šta je novo?

Dual display graf. karta?

diletant

Čuven
Učlanjen(a)
27.03.2004
Poena
609
Treba mi grafička koja ima dual display podršku ali da recimo jedan monitor bude TFT preko DVI-a a drugi CRT. Šta tu radi posao ? Da li e neko nešto probao?

pa tu bas i nema sta da se proba....svaka kartica koja ima dvi i d-sub konektor ce ti raditi posao......

Nece bas svaka (nazalost), Radeon 9200 (HIS) se prilicno lose ponasao u radu sa dva monitora. Dok recimo Asus FX5600 radi savrseno... moja preporuka su karte od oko 100 eur za ugodan i konforan rad i kvalitetnu sliku.

Kod mene je kombinacija Matrox G550 AGP (DVI i VGA)
i imam jos jednu karticu Matrox G200 PCI (VGA)

dakle 3 monitora. bez ikakvih problema

diletant je napisao(la):
Treba mi grafička koja ima dual display podršku ali da recimo jedan monitor bude TFT preko DVI-a a drugi CRT. Šta tu radi posao ? Da li e neko nešto probao?

Pre ove kombinacije (NV) sam imao Matrox g550 i moram da pohvalim sliku na oba monitora koja je izuzetne ostrine i kolorita, ali (uvek ali) overlay neverovatno pravi probleme. Gledanje filma u prozoru (ili tv-a) je pravo mucenje, isto vazi sa bilo kakav 3D (cak i openGL prikaz u LW-u). Zato je 2D neprevazidjen po ostrini i kvalitetu prikaza boja (ovo govorim sa stanovista pripreme stampe), i ima pasivan hladnjak - mozda nekom nebitno - ali ja mrzim bucne compove.

p.s. Zaboravih da pomenem da sam uz taj g550 kacio i 2 kom Millenium II PCI pa sve na 4 monitora 🙂 - ugodjaj je kao da igras vije po desktopu...(desktopima)... 🙂

Poslednja izmena:
Kada radis sa dva monitora i hoces da prebacis sliku na neki od njih u overlay - nece pa nece 😉

Ne znam da li je to sa nekom od poslednjih verzija drajvera, softvera ili cega vec ispravljeno - ali dok sam ja radio sa g550 - nije valjalo.

Nazad
Vrh Dno