Šta je novo?

Dual boot usb problem

DjoleMC

Čuven
Učlanjen(a)
18.04.2005
Poena
765
Imam na ssd-u win 10 i na hardu win 7 koji koristim za neki posao. Kad restartujem računar iz win 10 u win 7, prvi put ne rade tastatura i miš, pa moram da ga resetujem preko reset tastera još jednom, i tada sve normalno radi. Ovo se dešava svaki put. Nekad traži i da odradi check disk na svim particijama.

Nisam probao kako se ponaša kada upalim računar i direktno odem u win 7.

Ima li neko ideju šta može da bude, možda neko bios podešavanje ili nešto drugo?

Ploča je gigabyte b85-d3h-a i i5 4460

Da li ti je ukljucena Fast Boot opcija?

To je meni pravilo problem na istoj ploci sa SSD-SSD-HDD kombinacijom

Mislim da sam je isključio, sad ću da proverim.

Isto se dešava i kad upalim računar pa odmah odem u win 7. Moram da resetujem da bi radio.

Na prethodnom računaru i win 10 se dešavalo da miš neće da radi posle restarta, ali samo iskljucim i ponovo ubodem receiver i proradi. Sad neće.

Proverio, isključen je.

Prilozi

• WP_20161127_11_56_07_Pro.jpg
    WP_20161127_11_56_07_Pro.jpg
    709.1 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
Imam na ssd-u win 10 i na hardu win 7 koji koristim za neki posao. Kad restartujem računar iz win 10 u win 7, prvi put ne rade tastatura i miš, pa moram da ga resetujem preko reset tastera još jednom, i tada sve normalno radi. Ovo se dešava svaki put. Nekad traži i da odradi check disk na svim particijama.

Nisam probao kako se ponaša kada upalim računar i direktno odem u win 7.

Ima li neko ideju šta može da bude, možda neko bios podešavanje ili nešto drugo?

Ploča je gigabyte b85-d3h-a i i5 4460

Cenim da je problem u podešavanju xHCI moda u biosu, barem prema ovih par linkova

http://www.sevenforums.com/hardware...ard-mouse-not-working-after-switching-os.html
http://superuser.com/questions/894433/w7-usb-port-not-working-after-w10-dual-boot

Solution was to change Intel xHCI Mode from "Smart Auto" to "Auto" (or just disable it) under Advanced - USB Configuration. So it will not use USB 3.0 during the boot.

Note: Also make sure that Legacy USB support it set to Auto or Enabled.

Izgleda da si u pravu, iskljucio sam xHCI i za sad mi se cini da je ok. Jedino ostaje problem koji se povremeno javlja, da nakon bootovanja mis nece da radi dok ne izvucem i ponovo utaknem risiver, ali to je manji problem.

Hvala, imaš pivo :)

Probaj da promeniš usb port za miša ili reinstaliraj drajver u device manageru, pošto je windows zapamtio u registar bazi postavke usb drajvera prilikom butovanja.

Probaću, mada mi se to dešavalo i na starom računaru od kad sam stavio win 10. Nije neki veliki problem, pa se ne zamaram mnogo time.
Hvala u svakom slučaju.

Nazad
Vrh Dno