Šta je novo?

Dual boot sa dva XP-a

gsi16v

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
601
Otac trenutno ima dual boot sa XP/Win98 kombinacijom. Posto sumnja na nekog trojnca (mislim da tripuje, jer mu je zaj@eban sistem) on bi hteo da ostavi XP Professional na 1.particiji, a da umesto Win98 ima XP Home (legalan inace). Da li je moguce uraditi ovu kombinaciju i to bez unistavanja particija?

Moglo bi da se jednostavno izvede formatiranjem Win98 particije i instaliranjem Home-a tu, ali ne znam kako bi posle radila dva XP-a zajedno. Verovatno bez problema...

A zašto bi, u stvari, stavljao Home kad ima Pro?

Ne bi da unistava particije i dual boot. Osim toga, ima legalnu verziju Home-a, pa bi da se malo hvali :) Ne znam samo da li mozze da bude problema, zato sto 98-ca ne vidi XP, a ovaj vidi nju. Pod kojim file sistemom da uradim ovu kombinaciju? Jel se instalacija Dual buta moze da uradi iz XP-a Pro ili ide iz DOS-a(evenualno butabilnog CD-a)?

Prvo da preciziramo da li je dualboot 98/XP ili XP/98, to jest sta je na C: ?

gsi16v je napisao(la):
on bi hteo da ostavi XP Professional na 1.particiji
Znači da je XP na C:, right?

Dual boot će se sam pojaviti kad instaliraš dva OS-a. Particije ne moraš da menjaš. Nije tačno da 98-ica ne vidi XP. Vidi fajlove, osim ako nije NTFS na XP particiji. Pa i da jeste, to tebi ne smeta, jer ti stavljaš XP Home "preko" 98-ice. Znači, slobodno iz XP-a formatiraj particiju gde ti je 98-ica i onda možeš i iz samog XP Professionala da staviš Home na mesto gde je bila 98-ica. Jasnije ne mogu :) .

Probacu sutra da zavrsim s tim. Hvala na savetima

Nazad
Vrh Dno