Šta je novo?

Dual boot problem

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3600
Matična ploča
Asus Tuf Gaming B550-Plus
RAM
Kingston DDR4 16GB
GPU
AMD Radeon RX 9060 XT
Storage
Kingston 1 Tb NV3
PSU
FSP Hydro K 750W
Laptop
Lenovo V17 G4 IRU
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Instalirao sam na drugoj particiji istog hard diska Windows 7.Automatski se napravio dual boot i pri dizanju sistema on bi me pitao koji sistem hocu.Medjutim XP mi je nesto brljao i ja sam vratio Image particije sa Acronisom koji je napravljen pre 3 meseca.I sada vise nemam dual boot opciju jer u trenutku pravljenja kopije sistema nije bio instaliran Windows 7.Sada je na particiji E instaliran Windows 7 ali ne mogu da ga podignem.Citao sam po forumima i shvatio da mi fail neki boot ini fajl.Instalirao sam program EasyBCD ali nisam nista uspeo,odnosno ne znam da ga koristim.Pri dizanju sistema odmah se pali XP.Moze li neko detaljnije da mi objasni podesavanje EasyBCD da bi bio dual boot?

Ubaci disk Windows 7 i potrazi opcije za popravku ili probaj sa programom Vista BOOT Pro. Treceg ti nema.

Instalacioni Win 7 mi ne dozvoljava repair sistema,vec samo novu instalaciju.Vista Boot pro sam instalirao ali ne umem sa njim da radim.****ga.

Ima opcija Izaberes vistu i Install bootloader, pokusaj ali nisam siguran da ce uspeti.

Ja sam na poslu imao XP SP3, a onda sam napravio jos jednu particiju na istom hardu i na njoj instalirao sedmicu. Sve vezano za dualboot sam zavrsio pomocu Easy BCD-a 1.7.1, i sve radi bez problema - podeseno koji OS ce biti primarni, tj. koji ce prvi da dize, njihove nazive, vreme za izbor OS etc.

Citao sam da Easyboot mora da se instalira u Win 7 a ja mogu samo u XP.Ako mozes malo detaljnije podesavanja i sta posle.Da li se restartovanjem dize prvo Easyboot,da li se restartuje iz njega ili iz Windowsa u par recenica ako moze.Evo slike kako je kod mene podeseno i sta sad dalje.

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    124.8 KB · Pregleda: 49
Nazad
Vrh Dno