Šta je novo?

Dual boot na jedan HDD

BFuser

Cenjen
Učlanjen(a)
20.07.2012
Poena
169
Verovatno je na forumu bilo reci o ovoj temi al posto nisam mogao naci odgovor...ima li neki tutorijal kako da instaliram XP na HDD na kome vec imam instaliran Windows 7?

Nemože tako. Može 7mica posle XP ali ne i obrnuto. Kad imaš prvo XP instaliran onda možeš 7micu da instaliraš regularno, samo joj kažeš da se instalira na drugoj particiji istog diska. Ako ti XP netreba baš nešto mnogo možeš da nabaviš neki manji HDD, nemora da bude nešto veliko, 40GB bi bilo dosta za neke stvari + OS. Onda bi mogao da biraš sa čega da bootuje iz BIOSa i ništa se nebi mešalo.

Jako nestabilno, pomeša boot sectore i mala greška i sve ode dođavola. Ima i drugih moućnosti ali nikad mi nije uspelo da sve radi kako treba a i uzme više vremena i nerava nego da se ponovo instaliraju obadva sistema u pravom rasporedu. Posle je takođe teško otarasiti se drugog sistema bez kompletnog brisanja particija pa eventualno i celog diska.

moze to, nije neki problem. kljucni deo je ovaj sto radi u easybcd jer ce ti xp pregaziti win7 boot posto je stariji sistem i neces moci da boot-ujes win7.
a nije problem ni skinuti posle xp. boot lepo u win 7, format particije gde je xp pa ponovo easybcd da uklonis bar liniju od xp-a

Koliko sam ja shvatio iz ovog uputstva sto sam postavio link...znaci prvo treba da se schrinkuje primarna particija na kojoj je win7 pa potom da na tu novokreiranu particiju(koja ce mi biti isto primaran kao i ova na kojoj je win7) instaliram winxp...kad se sve zavrsi,komp ce butovati samo winxp...instaliram easybootcd i podesim u opcijama kao sto pise u linku...tj na taj nacin opet kreiram boot za win7 i onda cu imati dve opcije prilikom dizanja sistema ...da biram koji OS hocu...jesam li dobro shvatio i je li ok sve ovo...?

bas tako. ali ako vec imas neku particiju onda ne moras dirati tu od win7

Stavi XP na virtuelnu masinu, ima dosta tema o tome, i nije komplikovano odraditi.

Nazad
Vrh Dno