Šta je novo?

Dužina trajanja "preview" prozora u web pregledačima

daja

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2005
Poena
319
S obzirom da neznam pravilan termin ovoga što pitam, moraću da opisujem.
Kao što svi znamo, umesto da odmah otvorimo i pročitamo neku temu na forumu, mi možemo mišem preći preko naslova teme i odmah će se otvoriti prozor sa naslovnom temom i pratećim tekstom.
U Opera pregledaču trajanje tog otvorenog prozora je neograničeno, tj. do onog trenutka dok ne pomerimo kursor miša na drugu lokaciju na web strani.
Pretpostavljam da je slična situacija i kod Chrome-a i Firefox-a.
Međutim, kod Internet Explorera to vreme pregleda teme je vrlo kratko i traje 5 sekundi. Gde u opcijama za Internet Explorer promeniti vreme trajanja tog parametra i kako se ustvari taj efekat (ta opcija) zove.
Pozdrav

Preview linka.jpg

Pogledajte sliku. Na ovo sam mislio.

naravno to se i zove Link Preview odnosno Preview mode

Meni vise lici na hint prozorcic koji se pojavljuje kada npr zaustavis misa iznad neke ui kontrole pa on ispise neku informaciju ili objasnjenje.
U slucaju linkova na web strani prikazije prvih N slova.

Добро... и како да продужим трајање тог HINT прозора тј. Link Preview прозора у Интернет Експлорер-у ?

Nemam pojma. Ne koristim IE. Samo sam pomogao kako da trazis resenje.

Meni vise lici na hint prozorcic koji se pojavljuje kada npr zaustavis misa iznad neke ui kontrole pa on ispise neku informaciju ili objasnjenje.
U slucaju linkova na web strani prikazije prvih N slova.

Ti zapravo misliš na tooltip. :p

Добро... и како да продужим трајање тог HINT прозора тј. Link Preview прозора у Интернет Експлорер-у ?

To ne zavisi od tebe već od programera, tj. kako je property (delay in miliseconds) podesio.

Poslednja izmena:
U pravu si.. to je tooltip. U nekim programskim jezicima property UI kontrole se zove Hint, pa sam malo izmesao.
Izgleda da to ne moze da se modifikuje i potrebno je da sajt detektuje browser pa da napravi svoju custom verziju link preview.

Vrh Dno