Šta je novo?

DTS preko digital optical out

abracadabra

Cenjen
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poena
151
interesuje me da li je moguce povezat wd tv hd ili iamm sa DVD playerom koji podrzava DTS preko optickog izlaza i dobiti 5.1 zvuk, tj da li kada se na dvd playeru nalazi oznaka DTS digital out ili DD to automatski znaci da oni mogu pustati DTS zvuk preko optike sa drugog izvora zvuka? Ili je jedino resenje receiver koji ce taj signal enkodirati?

Nemozes spojiti na dvd, samo na reciver ili eventualno kucno kino koje ima opticki ulaz.
To sto ti na dvd-u pise dts out znaci samo da i on moze slati dts audio preko optike na reciver, to ti je izlaz - out a ne ulaz - input.

aham...znaci jedine varijante su : preko receivera ili preko HT sistema koji poseduje digital optical in, ili preko zvucnika koji mogu da enkoduju DTS ( kao npr Z5500)

interesuje me da li je moguce povezat wd tv hd ili iamm sa DVD playerom koji podrzava DTS preko optickog izlaza i dobiti 5.1 zvuk, tj da li kada se na dvd playeru nalazi oznaka DTS digital out ili DD to automatski znaci da oni mogu pustati DTS zvuk preko optike sa drugog izvora zvuka? Ili je jedino resenje receiver koji ce taj signal enkodirati?

Povezivanje je moguce ukoliko tvoj DVD sem optickog ulaza ima mogucnost i DTS dekodiranja. Probano i radi sa WD player-om i sve savrseno radi.

Hajde sad objasni kako ce povezati wd player sa dvd playerom i dobiti DTS zvuk, bas me zanima kako to mislis spojiti izlaz na izlaz.

Povezivanje je moguce ukoliko tvoj DVD sem optickog ulaza ima mogucnost i DTS dekodiranja. Probano i radi sa WD player-om i sve savrseno radi.

Koji model DVD playera imas? mislim da definitivno ne moze tako, izlaz na izlaz..probao sa vise dvd plejera sa optickim izlazima i DTSom i nisam uspeo.

Naravno da nemoze pa nije to ulaz na kucnom kinu pa da se moze dovuci signal iz vana, nego je to isto izlaz na dekoder, reciver ili sl.

Nazad
Vrh Dno