Šta je novo?

DSW Switchevi

kai-tracid

Slavan
Učlanjen(a)
18.09.2005
Poena
304
Imam Asusovu A7V400-MX plocu problem je sto ploca apsolutno ne dozvoljava ni najmanji overclock.Bios je katastrofa ne mogu da podizem FSB,da menjam voltazu ama bas nista.A i Athlon 2000 je zakljucan.To predpostavljam jer da je i otkljucan to ne bih znao sa ovom plocom.Pokusao sam i sa systool i jos milion raznih programa ali stavke za overclock su zakljucane.Inace Athlon je T`bred B sto je valjda dobro.A onda sam u manualu ploce procitao za switcheve koji se nalaze na samoj ploci pa reko ajd` da probam znaci stavim na 166x12.5 sto daje clock od 2085 kad ono nece da se uloguje u Windows stalno plavi ekran inace po defaultu procesor radi na 133x12.5 tj.1666.E sad me interesuje da li pomocu tih switcheva mogu da postavim nesto izmedju 133 i 166 sto bi dalo clock od 18xx.U manualu su prikazana podesavanja za 100,133 166 i 200 Mhz.
Inace memorija je jedan od 512 Kingston 400 a drugi 256 isto ali Samsung i rade na 2 3 2 6.Ako ne onda mi preporucite najoverclockabilniju plocu sa n-force 2 chipovima.

sto se ploce za overclock tice, abit ili epox. ja bih licno uzeo abit nf7 ili ako ti treba i sata onda abit nf7-s. ako malo pogledas forum, narocito poruke starije od 1-2 god. videces da su uglavnom najbolji oc rezultati postizani upravo sa abit nf7 (nf7-s).

...odnosno sta covek hoce da ti kaze jeste sa da tom plocom neces daleko dogurati. Posto ne zelih da postignesh maximum
kai-tracid je napisao(la):
...sto bi dalo clock od 18xx...
bice ti dovoljna bilo koja malo bolja NF2 ploca (ako nisi gadljiv mozes i polovnu).
Ako bi hteo da prodjes malo jeftinije(a da dobijes dobru novu plocu) imas i DFI NF2 UL400-S (kosta oko 60-ak evra)

Vrh Dno