Šta je novo?

DSL ili Wireless

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
gledam cenovnik kod verata i razmisljam... cena dsl-a i wireless-a je ista. Ima li neko da je probao jedno ili drugo da iznese svoje utiske?

Miroslav je napisao(la):
gledam cenovnik kod verata i razmisljam... cena dsl-a i wireless-a je ista. Ima li neko da je probao jedno ili drugo da iznese svoje utiske?

Ako je ista cena onda bolje dsl jer ipak kabl je kabl a u vazduhu smetnji kolko hoces barem ja tako kontam.

Ser_Zile je napisao(la):
...

Ako je ista cena onda bolje dsl jer ipak kabl je kabl a u vazduhu smetnji kolko hoces barem ja tako kontam.

Ako mozes da dobijes DSL. Inace wireless ti je mnogo fina opcija :)

da li me ochi varaju, ili je 64KB/s DSL 50€?

Da, ali i 500 eura da ti ga uvedu a ti im jos obezbedis zicke...

pitam onako cisto informativno. ja sam se odlucio da u neko blize vreme nabacim antenu za wireless, ali me zanima da li neko zna pribliznije nesto o tom veratovom dsl...

inace tih 64kbps za 50e je bezobrazluk, isto kao i za wireless

Peca je napisao(la):
Da, ali i 500 eura da ti ga uvedu a ti im jos obezbedis zicke...

ma da ti ga ugrade za dz i dovedu sisatu plavushu, opet je previshe

Kakve sad zice? DSL moze da se uvede i na postojecu analognu liniju. Iste zice se koriste za analogni signal i za dsl signal, a posto koriste razlicite frekvencije, mozes istovremeno da budes na netu preko DSL-a i da ti je slobodna linija za telefon. Tako je barem kod mene uvedeno :)

Eh da, usluga uvodjenja je kostala 99€, a mesecna pretplata za 1.5Mbps je 24€ (ukoliko se instalira na analognu) ili 19€ (ukoliko se instalira na isdn).

Koliko ja razumem taj veratov DSL (i bilo ciji) nije pravi DSL koji se uvodi preko tel. linije kao sto silver objasnjava vec neka iznajmljena linija doticnog opsega...?

silverglider je napisao(la):
Kakve sad zice? DSL moze da se uvede i na postojecu analognu liniju. Iste zice se koriste za analogni signal i za dsl signal, a posto koriste razlicite frekvencije, mozes istovremeno da budes na netu preko DSL-a i da ti je slobodna linija za telefon. Tako je barem kod mene uvedeno :)

Eh da, usluga uvodjenja je kostala 99€, a mesecna pretplata za 1.5Mbps je 24€ (ukoliko se instalira na analognu) ili 19€ (ukoliko se instalira na isdn).

Ono što Verat zove DSL je u stvari leased line a ne ADSL.

Nazad
Vrh Dno