Šta je novo?

DSL ??? ili mozda ISDN ???

Nexus

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
609
Posto planiramo uvodjenje interenta u firmi interesuje me resenje koje nudi Verat.net tj oni su jedini za sada koji nude DSL pristup od 64kbit/s, sasvim dovoljno za poslovnu upotrebu interneta ali pod uslovom da to radi kako treba. AKo neko ima informacije kako to zapravo u praksi radi nek napise na forumu.
Pretpostavljam da za uvodjenje dsl-a trebaju i neke tehnicki zahtevi da budu ispunjeni (ptt) pa me interesuje kakva je situacija na tom planu za podrucje oko bg sajma tacnije prekoputa istog telefonska centrala ima 7 bojeva 3xxx-xxx znaci senjak. Dali se neko informisao u ptt-u oko tih stvari (DSL i ISDN) ???
Takodje bih zamolio ljude sa tog podrucja koji imaju ISDN pristup interentu da prokomentarise rad istog , znaci brzina u radu i preko kog provajdera, iznosi telefonskog racuna, koji modem koriste i slicno.

Jos jedno bitno pitanje :)))
Gde se kod nas moze kupiti DSL modem ???

Unapred hvala svima na odgovorima,
pozdrav,
Nexus

:wave;

da ti odgovorim za

isdn,poshto to moj komshija ima
dosta dobra stvar,pogotovu sa dobrim provajderom(yubc)
ok koristi samo jedan kanal(drugi za telefon),igra se preko neta(cs,diablo i slichno),ping je dosta mali,sa jednim kanalom skida oko 7kb/s
ali mu je rachun dosta veliki-negde oko 4000din
on je dnevno na netu oko 3-4 sata

Jedino ako ti je tata direktor poste dobices ISDN. Svi bi ga mi uveli kada bi ziveli u normalnoj zemlji.

Prijatelj u Novom Sadu pre godinu dana....bilo je potrebno par meseci trckaranja i raznih vidova poklanjanja da bi dobio digitalnu liniju i ISDN - "druze, sta ce vam? / neeema slobodnih linija...." a kasnije je ispalo da preko WW2 centrale i nema razlike, jedino Internet impuls otkucava 2-3 puta brze.

Re: da ti odgovorim za

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
isdn,poshto to moj komshija ima
dosta dobra stvar,pogotovu sa dobrim provajderom(yubc)
ok koristi samo jedan kanal(drugi za telefon),igra se preko neta(cs,diablo i slichno),ping je dosta mali,sa jednim kanalom skida oko 7kb/s
ali mu je rachun dosta veliki-negde oko 4000din
on je dnevno na netu oko 3-4 sata

Cena impulsa je ista za "obicnu" i ISDN liniju...

Re: Re: da ti odgovorim za

Paja je napisao(la):
Cena impulsa je ista za "obicnu" i ISDN liniju...

Jesu cene impulsa iste ali je zato pretplata malko veca a i internet kod provajdera je duplo skuplji u odnosu na obichnu vezu i to samo na jednom kanalu.. a na oba je duplo!
ISDN je totalno neisplativa stvar!

Vrh Dno