Šta je novo?

Dscaler 4.1.15

sljamka

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2005
Poena
319
Ovaj program mi je resio neka goruca pitanja oko TV kartice mislim da je jedan od ako ne i najbolji, medjutim imam mali problem sa zvukom. Molim sve koji znaju da se jave i obijasne mi kakva audio podesenja zahteva. Inace radi extra i slika je ok ali zvuka nema probao sam i nikako da resim problem, preporucite mi na sta da obratim paznju.

TV kartica mora biti spojena sa "Line In" na zvucnoj.
U programu pod, mislim da je, "Audio Setings" namjestis da ti je ulazni zvuk "Line In" sa zvucne.

Ako si vec namestio "Line in" i ponovo ne radi, vidi da li ti je chekirano :
Bt Card\audio input\tuner i Bt Card\audio channel\stereo.

Treba da podesiš i audio mixer(desni klik settings/audiomixer setup). Čekiraj "use the system's mixer". Za mixer line, u padajućem meniju izaberi onaj ulaz u koji ti je priključen audio kablić iz zvučne kartice (aux, cd, line-in). Zatim čekiraj "use separate lines for different source inputs" a u svim padajućim menijima za tuner, composite s-video, radio, čekiraj isto što si čekirao za mixer line. Posle toga odčekiraj "use separate lines for different source inputs" i to je to. Restartuj program i trebalo bi da možeš preko tastera + i - na numeričkom delu tastature da pojačavaš zvuk.

mali offtopic

Pre svega, svima srećna i "berićetna" 2006. godina.
Elem, da li je neko uspeo da u Dscaleru osposobi daljinac za Leadtek-ove TV karte, konkretno me interesuje za PVR 2000 DeLuxe verziju

trebace ti nesto poput girdera... nema ugradjene podrske za daljinske u dscaleru...

Toga sam se i "plašio", hvala u svakom slučaju.

SRECNA NOVA 2006-a

Hvala svima koji su se javili problem je bio u NVIDIA nmixeru a ne u Dskaler-u, lose podeseno.

Zna li neko zasto kad iskljuchim Dscaler ZVUK NECE DA NESTANE NEGO I DALJE CHUJEM TV iako DScalera nema u programima i procesima...?
PixelView PlayTVPro2 + Xwave-6000 (YAMAHA S-YXG50)

Ostane ti Line-in ukljucen, imas negde u podesavanjima da mu kazes da kad ugasis program automatski stavi Line-in na mute.

Ja imam malo drukciji problem(pocetnicki),nikako da nateram program da proradi.Imam Pixel View Play Tv 400 eksternu TV karticu koja radi sa programom koji je dosao uz nju,ali u dscaler-u(iako je input za video i audio podesen na nju,kanali skenirani itd...) stalno stoji zeleni ekran bez zvuka.
Sta mi je raditi?

I ja imam istu samo sto je pro2
Uradi sledece...za tv tuner izaberi neki PAL I (Temic 4066 ) i izaberi Nemachku
Frekvenciju ili full scan...Inache DScaler ima GRESKU U INICIJALIZACIJI VEZANU BAS ZA NASE KARTICE...****** Bad Luck ali moze da radi uz malo zezanja...
@Maxxx jos samo da mi kazes gde to da podesim...resenje je da ukljuchim neku drugi TV program i da ga iskljuchujem dok ne nestane ton ali me to smara...

Nazad
Vrh Dno