Šta je novo?

DScaler 4.1.12 podržava SA7135

Jaaako sam happy |))

Konacno mi leadtek expert radi kako treba... malo se krsi ali reeeetko...
kartica mi se preporodila... sad moze da se poredi sa starim hauppauge-om...
onaj ko misli da winfast pvr valja je loood, definitivno |>
morao sam i original drajvere da ubijem, ali mi nije ni najmanje zao |)

sad samo da smislim kako da schedulujem snimanje iz dscalera, posto sam to taman bio namestio u winfast... any ideas?

danijel00 je napisao(la):
jel to ova kartica?
sta si stavio za karticu/tuner?

Prilozi

• leadtek.jpg
    leadtek.jpg
    46.3 KB · Pregleda: 119
danijel00 je napisao(la):
Jaaako sam happy |))

kartica mi se preporodila... sad moze da se poredi sa starim hauppauge-om...
onaj ko misli da winfast pvr valja je loood, definitivno |>
morao sam i original drajvere da ubijem, ali mi nije ni najmanje zao |)

sad samo da smislim kako da schedulujem snimanje iz dscalera, posto sam to taman bio namestio u winfast... any ideas?
Imaš tu opciju. Desni klik na dscaler--actions--recordings--options. Tu se podešavaju i kodeci za snimanje. Obavezno ostaviti za audio po default-u (ništa ne menjati) dok se za video može eksperimentisati sa raznim kodecima. Postoji lepo upustvo za snimanje u Xvid-u.

Schedule sam odradio iz girdera... videcemo oce valjati danas... zvuk sam spustio, na mono 22, posto je to uglavnom dovoljno, ako se uzme u obzir katastrofa od kablovske koju imam, a opciju sam skontao, ali mi je nefleksibilna...

Sto se tunera tice, nesto mi lici da nije ta kartica (ako se ne varam na onom cipu pise 878??) uglavnom dscaler bi morao sam da prepozna koja je kartica i da radi... ako radi sa asusom i sa expertom, morace da radi sa svakom, pogotovo starijom...

Skinuo sam novu verziju DScalera i kod druga nikako ne mozemo da nateramo ASUS Tv tuner da radi sa njom. Inace rec je o verziji sa SA7135 cipom. Procitali smo sve teme vezano za ovo, ali ne uspevamo da nateramo DSCaler da prepozna karticu a kada idemo preko ASUS-ovih drajvera zablokira se pri trazenju kanala. Inace rec je o kablovskom signalu sa kanalima na S-opsegu i "normalnom" opsegu. Svaka pomoc je dobrodosla.

U set-up card/tuner izmenjaj sve philips-ove čipove. Trebalo bi sa nekim od njih da proradi. Otkači Asusove drajvere prethodno.

Ovde se na forumu spominjao mk3 philips tako da sam samo njega probao ali probacu i ostale.

gagast je napisao(la):
Otkači Asusove drajvere prethodno.
Sta podrazumevas pod otkači : da uklonim asusove drajvere ili da izaberem opciju u programu da je kao iyvor asus wdm znači njegovi drajveri?
Probali smo da ukolnimo asus-ove drajvere ali dscaler nikako nije prepoznao karticu samo kad ima asusove drajvere i stavimo asus wdm pruži opciju za trazenje programa, izaberemo german i tuner default i ništa ne nadje.

gagast je napisao(la):
... Konačno je implementirana mogućnost snimanja u "full height" što je u prošloj verziji takođe moglo nakon promene u dscaler.ini fajlu.

Sta treba promijeniti da bi se snimalo u full height? Kartica mi je izuzetno osjetljiva na promjene verzije dscalera :S:

ipedja je napisao(la):
Sta treba promijeniti da bi se snimalo u full height? Kartica mi je izuzetno osjetljiva na promjene verzije dscalera :S:
Desni klik-actions/recording/options...
U tom prozoru čekiraj opciju full height.

Da li sam pogresio postavivsi ovde pitanje a nisam otvorio novu temu?

Otkači Asusove drajvere iz device managera (desni klik na my computer--properties--hardware--device manager--sounds video and game controlers) U ovoj poslednjoj stavki ćeš naći drajvere za Asus TV/FM. Desni klik na njih i uninstall.
DScaler radi sa svojim drajverima i kao što su objavili na sajtu, implementirana je podrška za SA 7135 (nove Asus tv karte). Restartuj mašinu i ponovo instaliraj Dscaler. Ako ti ne prepoznaje karticu i nakon ovoga mogao bi da pokušaš sa svim Phillips-ovim čipovima koji su ponuđeni u set-up card/tuner.
Zanima me da li ti se posle desnog klika na prozor Dscalera otvara u padajućem menu-ju jezičak SA 7134 ili SA7135?
Ne očekuj od mene previše, ja imam Asus SA7134,
ali sam jasno pročitao na njihovom forumu da od ove verzije imaju podršku za SA 7135.
Isčitaj na njihovom forumu sve u vezi najnovije verzije programa. Možda ima neko rešenje u menjanju jednog broja u dscaler .ini fajlu kao u nekim ranijim verzijama za SA 7134
http://deinterlace.sourceforge.net/phpBB/viewforum.php?f=1&sid=2f499e494ab5e6d3f3f0cdc577e9fe1a

Poslednja izmena:
Hvala lepo na odgovoru!
Sto se tice menjanja odnosi se na prepravljanje 1 u 41 a to je vec po defaultu u ovoj novoj aplikaciji.
A problem je sto je komp kod druga pa tek se povremeno zezamo sa tim kada smo oboje slobodni a to je najcesce nedeljom.
Ali javicu se ponovo kada ovo isprobamo.

Jel moze nekako da se razvuce slika na ceo ekran u rezoluciji 1280x1024 (5:4), tako da nema crnih traka ispod i iznad slike?

Sa prethodnim verzijama nije bilo ovog problema...

Glupi ja! :wall: :d

Ukljucio sam stretch to window i to je to. :banana:
Mada ni to nije bilo neophodno kod prethodne verzije.

Ja imam ASUS TV 7135 i ne radi ovaj DScaler :-( Dobijem crno belu sliku na kanalu koji sam poslednji ostavio u ChrisTV-u i nema mogucnost trazenja kanala...
Zna li neko u cemu je fora?

remark je napisao(la):
Ja imam ASUS TV 7135 i ne radi ovaj DScaler :-( Dobijem crno belu sliku na kanalu koji sam poslednji ostavio u ChrisTV-u i nema mogucnost trazenja kanala...
Zna li neko u cemu je fora?
Fora je u tome da ono što piše u inicijalnom postu (iz marta 2005) kojim je otvoren ovaj topik - jednostavno nije istina! Dscaler ne podržava SAA7135.

Ja sam tada negde i napisao da to nije tačno, ali ili je to bilo na nekom drugom topiku ili se neki od moderatora napravio pametan pa obrisao tačnu a ostavio pogrešnu informaciju.

Vrh Dno