Šta je novo?

Drugari Moze Pomoc oko multiboot-a

Djodjolo

Cenjen
Učlanjen(a)
09.12.2011
Poena
151
Drugari ! jel moze pomoc oko multiboot-a.Ovako prvo sam ins. xp i njega koristim a skoro sam dobio win 7 cd original home basic pa sam i njega intalirao ali mi se i nije bas nesto svideo pa resih da ga izbrisem ali neznam kako bezveze mi zauzima memoriju ko zna kako nek mi objasni unapred hvala !

Ako omas instalacioni cd xp-a samo formatiraj particiju na hd-u i instaliraj xp.
A ako si mislio da instaliras vise os-ova na jedan komp samo drugi os instaliraj na drugoj particiji i to je to, imaces 2 os-a i svaki put ces birati koji da ti startuje kad ukljucujes komp.
A sko si ovo vec uradio i hoces da se ratosiljas 7-ice najbolje bi bilo da formatiras particiju na kojoj je 7-ica.
Ako sam te dobro razumeo kakav problem imas i sta hoces, nadam se da sam pomogao.

Preporučio bih ti da sačekaš malo i da nekoliko dana žrtvuješ koristeći sedmicu, tipujem da će naprasno početi da ti se sviđa. Ako ti se i posle toga ne primi "transplantacija", onda ovako kako ti je gore rečeno, format particije na kojoj se nalazi sedmica. Ako te posle toga bude smarao boot.ini misleći da i dalje postoji drugi OS na kompu, ponovo se obrati za dalje savete, verovatno će da ti bude preporučen EasyBCD.

Posle formatiranja ako nece da se pokrene win xp ubaci instalacioni disk idi u recovery console i kucaj fixmbr i fixboot

Daj sebi par dana i ulozi malo truda za 7-micu.
Ili nadji Home Premium pa se igraj malo sa njom.
Neces zazaliti.
Nisi napisao kakva ti je konfiguracija.

obrišu particiju na kojoj ti je sedmica ali prethodno poslušaj borab-a.
ako ti se posle brisanja nepokrene ni xp protičaj sta je napisao TheCyA (zapravo pre toga:)

Nazad
Vrh Dno