testthenext je napisao(la):
I oni ce sada kao da uvedu kablovski net, sami celom beogradu.
Hoce, ali malo sutra. A gazdu boli uvo da za 1% ljudi, ili cak i 1 promil uvodi kablovski net, pa jos da na mnogim mestima rekonstruise postojecu mrezu koja je divljacki sprovedena....
a sta mislis zasto je stiglo 15 mil evra ???
i nije tacno da ga bas briga svaki modem donosi lovu..
Mada je cinjenica da je milosevic prodao gradsku kablovsku kanalizaciju zajedno sa telekomom, i to je kasnije telekom i prisvojio, pa KDS nije mogao tuda da provlaci svoje kablove, vec to sada ide tako divljacki.
Znaci za taj deo oni i nisu bas toliko krivi.
upravo, i tu dolazi do odredjenih problema.... tipa imali smo slucajeve (moj omiljeni) da pandur kad krene na posao iskljuci pojacivac da mu ne trosi struju i tako iskljuci 200 kuca iza sebe.. da ti ne pricam o babi koja je svako vece kad je gasila tv vadila coax iz pojacala sa istim efektom .. e sad pomisli koliko vremena treba da nadjes takvog korisnika koji iskljuci mrezu u 22 a ukljuci u 06 kada krene po mleko i hleb....
A kad ih neko zove da odrade neki nepokriveni deo grada, princip je sledeci.
Postoji spisak, i on gledaju koliko ima interesenata tj. koliko ugovora mogu da skupe. I imaju spisak i idu po broju ugovora koji mogu da naprave.
Znaci, sto vise ljudi hoce da na jednom mestu uzme kabl, to ce krace cekati.
meni je ovo prilicno logicno... pokusaj da se bavis nekim poslom.. na severnom polu sigurno neces pustati relkamu za coca colu vec za neki topao caj...
To je ono sto ja znam. Mada su prilicno aljkavi. Imaju zescu americku kablovsku centralu, ali nemaju kvalitetan link ka televizijama, vec hvataju signal antenama i sprovode ga u svoj sistem, umesto da dogovore mikrotalasne linkove sa televizijama, barem ovim popularnijim. To svima ide u korist. A dosta programa rade kompozitno, pa boje gore...
sto se tv stanica tice... verovao ili ne one najmanjesu uradile linkove TV most TV kragujevac TVpanonija i slicno ... velike stanice iako su par puta zamoljene nisu pokazale bilo kakvo interesovanje... a pravo da ti kazem kad dobijes discovery vh1 i slicne kanale zgade ti se Pink i BK (RTS uvek treba gledati iz principa

)
cao do sada si predpostavio da radimu sbb-u
ne bas u tom sektoru vec vodim info kanal i Play Game pricu znaci multyplayer emisiju
pazljivo sam procitao ovaj ceo thread i je8iga momci delimicno ste u pravu.... problem je sto se nije imalo para .....
...anketiramo jednu teritoriju dobijemo podatak da tu hoce 200 kuca kablovski modem kada provucemo kabl onda se u prvom mesecu prijavi 4 ....
za 4 modema se ne isplati postavljati opremu .. cudan smo narod svi znaju da imamo najbolje kanale , i onda svi hoce kod nas i ne biraju usluge koje traze samo sto pre da dobiju kabl .. da ti ne pricam koliko puta se prijavi cela zgrada a kad im uvedemo pola otkaze i prikljuci se bespravno na komsiju... i onda naravno dodju nasi i izkljuce celu zgradu,
losi signali na satelitskim kanalima (neko je rekao animal planet) nisu do nas ... vec do komsija koji se bespravno prikljuce pa oslabe signal .. ili do nekoga ko prikljuci 3 tv-a... dovoljna su dva genijalca u zgradi da zeznu celu zgradu... a ne mozes ih naci nikada osim ako ne udjes u kucu ...
no ajde jedan fina vest
do kraja godine ce najverovatnije kablovskim modemimam biti pokriveno 80% beogradske mreze... kod mene na karaburmi radi uveliko .. ne znam gde zivi decko iz visnjicke banje ali meni je iz banje dovucen kabl tako da tamo sigurno radi....
sto se cekanja tice iako mi je za posao bio NEPOHODAN kablovski internet i ja sam cekao skoro 3 meseca...