Šta je novo?

Drugar i SBB :-)

Don54 je napisao(la):
Ja sam u Nisu dobio ponudu za kablovski internet SBB. Interesuje me
sta se naivise islati onako sportski da se uzme. I koli sve to kosta upocetku.
Oni daju neka objasnjenja ali je to dosta povrsno.

primer:
- Light100 i prikljucenje koliko bi to ukupno kostalo?

mislim da je light 300 din i recimo 1300 dolazak ekipe da ti sve to poveze, izkablira po stanu i slicno....

inace sve zavisi tsa ti treba ukoliko imas nameru da svlacis filmove uzmi 64 flat.. ukoliko oces da imas mail i da malo surfujes onda uzmi light100

Da li obicno surfovanje ulazi u 100 MB ili samo ako hocu da prenesem neke programe pa to bude u kolicini do 100 MB.
Ili jedno i drugo.

Don54 je napisao(la):
Da li obicno surfovanje ulazi u 100 MB ili samo ako hocu da prenesem neke programe pa to bude u kolicini do 100 MB.
Ili jedno i drugo.

na zalost i jedno i drugo ..
najbolje ti je onda 64 flat

autarh je napisao(la):
ili do nekoga ko prikljuci 3 tv-a... dovoljna su dva genijalca u zgradi da zeznu celu zgradu... a ne mozes ih naci nikada osim ako ne udjes u kucu ...

Cekaj oces da mi kazes da sada ja kao trebam da koristim jedan TV a ostale da ne koristim ili sta ? Ne razumem ovu tvoju glupost. Ako neko uvede i ima vise od jednog TV-a u kuci (zamisli neko ima vise TV-a u kuci) valjda vi trebate da stavite tu jaci pojacavac ili sta vec, a ne ja da biram koji cu da koristim.Uostalom vasi majstori su sve to sprovodili pa ako imate majstore *****e koji ne umeju da naprave da moze da se gleda na vise od jednog tv onda je to samo vas problem.

kjgkreek je napisao(la):
Cekaj oces da mi kazes da sada ja kao trebam da koristim jedan TV a ostale da ne koristim ili sta ? Ne razumem ovu tvoju glupost. Ako neko uvede i ima vise od jednog TV-a u kuci (zamisli neko ima vise TV-a u kuci) valjda vi trebate da stavite tu jaci pojacavac ili sta vec, a ne ja da biram koji cu da koristim.Uostalom vasi majstori su sve to sprovodili pa ako imate majstore *****e koji ne umeju da naprave da moze da se gleda na vise od jednog tv onda je to samo vas problem.

nisi me razumeo ..kad dodju majstori oni lepo pitaju koliko tv prikljucaka imate e tu svi slazu i kazu 1 (jedan) jer se boje da ce placati vise pouceni tv pretplatom... iako ne bi placali vise pa makar imali 10 tv-a
e sad generalno dosta kuca ima dva tri tv aparata...

masjtori proracunaju mrezu ka kolicini tv-a i duzini kablova (gubljenje signala ) koju su ljudi prijavili plus nabace malo odozgo ... i prema tome postave odredjeni broj pojacivaca .. i tu nastanu problemi ..tamo gde je prijavljeno 50 TV prijemnika obicno ima oko 120 plus komsije koje se bespravno prikljuce .. i sve to izadje na recimo 150... a mreza projektovana na 50...
ne moze sa vodom
ne moze sa strujom
ne moze ni sa tv signalom... verovao ili ne...

uostalom ako ti se ne svidja u ovom gradu imas jos 4 kablovksa operatera :)
PTT-ukoliko volis spanske tv stanice i programe
RADIUS VECTOR- ukoliko volis lokalne tv stanice
IKOM- ukoliko volis nemacke tv stanice :)

fala bogu pa nismo jedini :) slobodno raskini ugovor .. to je bar lako...

Flat je za mene skup. Ja sam kod Verata trosio mesecno 20 - 30 sati (od 230 -300 din). Tako da flat (bezobzira na brzinu) od 1500 din nije za mene.

Don54 je napisao(la):
Flat je za mene skup. Ja sam kod Verata trosio mesecno 20 - 30 sati (od 230 -300 din). Tako da flat (bezobzira na brzinu) od 1500 din nije za mene.

onda sacekaj game paket ako sve bude ok bice 300 din i bice neki net sa njim :)

ako bude game paketa :)

Meni su sve razveli vasi majstori po kuci do svakog televizora, al nisam primetio da su bilo sta racunali, doduse nemogu da kazem da mi je signal negde los, ali to pripisujem tome sto sam beoma blizu beogradske gde vam je pocetak mreze.
A ovo :
uostalom ako ti se ne svidja u ovom gradu imas jos 4 kablovksa operatera PTT-ukoliko volis spanske tv stanice i programe RADIUS VECTOR- ukoliko volis lokalne tv stanice IKOM- ukoliko volis nemacke tv stanice

...neka ide tebi na cast.

autarh je napisao(la):
a sta mislis zasto je stiglo 15 mil evra ???
i nije tacno da ga bas briga svaki modem donosi lovu.. ......

uf... kako da ti odgovorim na ovoliki post...

Ajde "ukratko"...

Zasto ja cekam na net vec dve godine ?!?! Zato sto vaseg gazdu ipak boli uvo, zar ne. Da ga ne boli, uzeo bi mi do sada vec ihaj ha para.

Za infrastrukturu se slazemo da je divljastvo, ali bolje ne moze, pogotovo u ovoj zemlji.

Ovo za pokirvanje delova grada, koji iz nekog slucaja nisu pokriveni nije logicno. Nije smeo da otpusta ljude sve dok i jedan covek ceka vise od par dana na uvodjenje. Kada se pokriju svi koji nisu uspeli, prvenstveno zbog snega, jer kad padne, vise se ne dolazi, a na prolece se zaboravi taj deo grada. Tako je kod mene ostalo deset kuca sigurno odseceno.
Zar nije logicno i bolje da deset ekipa rade jos jedan, dva ili tri meseca, jer posao jos nije gotov, nego da jedna ekipa radi jos 2 godine ?!?

A nekim poslom se bavim, ima veze sa videom, i to prilicno uspesno.

Za TV stanice, pa koga pobogu interesuje TV panonija ili Most i sl. Sada, kablom dobijaju maltene nacionalno pokrivanje, sto je lepa stvar, ali opet, treba to neko i da gleda, zar ne?

Zatim, sto se modema tice, nemojte da anketirate, vec odmah potpisite predugovore, pa ako ne skupite, poklonite onima koje cete "ostetiti" par pretplata ili paketa i gotovo. Sta da se radi, ali odziv ce barem biti realan i necete imati gubitke vremena.

Uf... a sto se para tice, pa ako hoces da radis neki ozbiljan posao, moras da imas i para, zar ne?

Mada mi se ne svidja i ucena.

Ja placam vec dve godine za brdo beskorisnih kanala, ako cemo biti iskreni, u nadi da cu dobiti interenet, koji mi je vec ljubilarni dvadeseti put obecan, za mesec dana. Od tada, je kao sto rekoh proslo dve godine.
I sta sad. Placam svaki mesec, ne gledam a moram. U ugovoru jasno stoji, internet NE IDE bez kablovske TV, a to je glupost. Ne znam gde to jos ima.
Pa digitalni satelit sam mogao da uzmem (mada ga i imam) za te pare, a tu ima po par hiljada programa....

Tako da pitam ja sada tebe, ko ce meni da te pare refundira, ja sam samo zeleo internet, ispostovao vas posteno, (nagovorio i ceo komsiluk da uzmu kabl, vasi anketari samo dosli i popisali, ja uradio ceo posao) platio u kesu, odmah, a vi ste me presli. To sto radite se zove vezana prodaja i mislim da ni kod nas nije dozvoljena.
Znaci, odes u radnju i kazes, hocu dva leba, a ovaj kaze, moze ali moras da kupis i kilo ananasa, ili kutiju za leba.
Ja kazem, sta ce mi ananas ili kutija, mogu i sam da nosim leba kuci, a ti kazes, e pa ali ja ocu da zaradim vise, a posto mogu, onda mi se je*e za tebe, zar ne?

fala bogu pa nismo jedini slobodno raskini ugovor .. to je bar lako...

Nije u tome poenta, u ugovoru lepo pishe sta su SBBove obaveze a ako vec u startu nisu u stanju da ih ispune cemu zavaravanje i uzimanje para ?
Meni nije jasno kako je uopste mogao i smeo da se posalje ovaj za zakljucivanje predugovora a da se nije ni IZMERILO da li ima signala.Za wireless lepo dodje neko izmeri i odmah kaze, ima/nema i nema gubljenja zivaca, ja sam se izmaltretirao nevidjeno sa podrskom tokom 3-4 meseca samo da bi na kraju morao extra jos 2i po nedelje da se izmaltretiram oko samog raskida ugovora.To nema nikakvog smisla, mislim odem ja u prodavnicu pa kad dam pare za hleb ne kazu mi "za 3meseca ces mozda dobiti" ili slicno, razumes sta hocu da kazem.Ja sam rekao ako se IKAD desi ta rekonstrukcija na senjaku (u sta sumnjam da ce i da se to "uveliko radi") ja cu uzeti sbb jer znam da taj net gde radi, radi dobro.Ali ovaj put dok se ne utvrdi da signal 100% postoji i da je dovoljno jak nema sanse dinara da dam.
Btw ja sam rekao za Animal Planet, meni nije jasno kako to da se kanal nocu kasno vidi pristojno a da tokom celog dana ima linije po ekranu, kao da ulece cini mi se Art kanal tu, isti taj art "probija" jos na 1-2 kanala (izmedju ostalog i na frekv gde je video tako da ne mogu nista ni da snimim i da hocu zbog toga).Mislim kako to tako selektivno, svaki dan u isto vreme ? ja licno ne znam nekog ko ima raspored za gledanje tv-a (tipa gledam tv od 9-19....) al prelazim prelazim preko toga samo zbog ostatka kanala koji je veoma dobar (discovery naprimer razbija, steta sto je ostatak zakljucan jer ima sta da se nauci).

A za trailere, dobra ideja, jedino je pitanje koliko se isplati da svlacite trailere az starije igre (black hawk down npr) to najbolje kad se nadje vremena da se poskdiaju novi sta znam doom3,hl2 i slicni, inace ja nemam nista protiv q3 filmova ;) samo da se ubace jos koji i iz drugih igara, cs i ut imaju odlicnu i veliku fan bazu pa ima i dosta filmova.Ja sam trazio filmove da ih ja skinem sad kad imam ~16kb/s download ali nisam uspeo da nadjem da ih ima skupljeno negde nego ono koji klan ga napravi samo tu mozes i da nadjes.Kad nadjem neki link ponovo baci cu na mail, gaming kanal treba pomoci svakako,a i ocigledno ne mozemo nista povodom ostatka kompanije da uradimo tako da makar nesto se uradi za gaming community.

Poslednja izmena:
kjgkreek je napisao(la):
Meni su sve razveli vasi majstori po kuci do svakog televizora, al nisam primetio da su bilo sta racunali, doduse nemogu da kazem da mi je signal negde los, ali to pripisujem tome sto sam beoma blizu beogradske gde vam je pocetak mreze.
A ovo :

...neka ide tebi na cast.

ja sam samo hteo da pomognem objasnjenjem ... a ne da izazovem prozivku
sory ako si pogresno shvatio

Posto sam se vec zalio, red je i da posteno kazem da mi je napokon (nakon skoro 2 meseca) proradio kablovski. Vec sam izgubio svaku nadu i razmisljao o raskidu ugovora, kada su se iznenada pojavili i "pustili" signal. Sta je tacno bilo u pitanju, ne znam, jer su to odradili dok sam bio na poslu. Radili su nesto u razvodnom ormanu na stepenistu, ali i u stanu (keva naravno nema pojma o cemu se radi).
Najvaznije je da napokon RADI, i moram priznati to sasvim solidno izgleda nako dial up-a.

Hmmm, pa moram i ja da se pozalim nakon ovoliko nezadovoljnih ljudi. Naime, meni su isekli cable tv zbog, navodno, neplacenih racuna koji mi by the way nisu ni stigli a kamoli neka opomena, boze sacuvaj. Koliko je meni poznato, zakonski je "fiirma" obavezna da "neurednom" platisi posalje opomenu pred iskljucenje, a ne dripacki da ti samo iseku bez ijedne reci. Svi racuni koje sam dobijao su placeni na vreme a u poslednje vreme i unapred jer su slali kvartalno, tako da kad dobijem npr. 3 vezana racuna, to se sve plati - UNAPRED. E sad, zena je zvala tehnicki suport, i oni ni 5 ni 6 nego duzni se toliko i toliko PLUS 860,oo DIN za ponovno prikljucenje, pa da se nosite Vi malo u 3 lepe sa svim prikljuccima ...
Pa stvarno nije u redu. Ima toga jos, juce su mi, naravno stigla nova 3 racuna za jul, avgust i septembar a jos je u junu iskljucena kablovska. Pa na sta to lici, da placam ono sto ne vidim i ne gledam !!!! Takodje su slali duple racune, e to je stvarno neverovatno, kako mi je krivo sto sam ih bacio, da ih sad odnesem tamo pa da im nabijem svakome u d..e !!! A da, i meni su izbusili kucu, i naravno nikoga nisu ni pitali !!! Pa bre, ovo je kaubojska drzava, i dok god ima takvih slepaca, drkadzija i ostalih degenerika, tako ce nam i biti. Na zalost gospodo, ali tako nam je.
p.s. Haa, a jos sam razmisljao da uvedem cable net, ma, znas kako, sto kaze nas narod: "...kad na vrbi zasmrdi..."!!!
Pozdrav i preporucujem svima koji nisu zadovoljni da lepo raskinu ugovore i cao ! Pa neka se ceskaju. Uhhh, mislim da je to sve. UZASSSS !!!

Nebi da ih branim jel to nikako ne zasluzuju, ali ima i tovje ne odgovornosti jer ne cuvas racune, po zakonu mogu da te tuze (ne oni nego bilo koja firm koja ti pruza neke usluge tipa :vodovod, edb...) da nisi izmirio neke obaveze u zadnjih 5 godina, dakle treba imati uredno racune za zadnjih 5 godine, pre svega zbog sebe da se nebi ovako nesto dogodilo.

kjgkreek je napisao(la):
Nebi da ih branim jel to nikako ne zasluzuju, ali ima i tvoje ne odgovornosti jer ne cuvas racune, po zakonu mogu da te tuze (ne oni nego bilo koja firma koja ti pruza neke usluge tipa :vodovod, edb...) da nisi izmirio neke obaveze u zadnjih 5 godina, dakle treba imati uredno racune za zadnjih 5 godine, pre svega zbog sebe da se nebi ovako nesto dogodilo.
Pa bas se o tome i radi, ja sve racune cuvam i uredno ih slazem u registrator (ako sam po necemu picajzla, onda sam po tome), radi se o tome da ja uopste NISAM DOBIO NI RACUN NI OPOMENU, sto je obavezno po zakonu. Ma boli me uvo, da se zalim znam da ne mogu nista da postignem, niti mi je namera jer sam se vec odlucio da raskinem ugovor. Pa sta ce mi TV kada ga i ne gledam. Fora je u tome sto ce oni verovatno pokusati da mi na silu naplate i racune koje sam dobio za naredna tri meseca kao sto sam napisao u proslom post-u. Interesuje me da li sam u obavezi da ih isplatim. Ja ne bih, jer nisam imao sta da gledam (jer su isekli pre 2-3 nedelje), sta onda da im platim, za sneg, pa to imam i bez njihovih kablova. A jos mozda i uhvatim nesto od zemaljske tv :D .
Ma treba njih sve :smackbum: i :whip: :smash: :smash: :mad: :trust:

huh, ranije je bilo da nemogu da ti naplate jer oni zapravo nemaju pravo da distribuiraju tv kanale, jer nesto tu nije u skladu sa zakonom, pa su onda nesto oni tu mutili uglavnom sustina je da ako im ne platis oni te iseku, znam par ljudi koji su tako iseceni posle su se na divlje povezali (doduse na periferiju BGD) i nikada im niko nista nije doalzio i sl.U principu najpametnije je da ides da trazis raskid ugovora, trazi da ti potpisu kada su te isekli da imas napismeno (ako iskamcis to) onda napismeno kada si podneo zahtev za raskid. NE PLACAJ IM NISTA i cekaj tesko oni nesto mogu na sudu, a i ako dodje do suda ( mada mislim da nemogu jer valjda ovaj radiodifuzni savet se ceka za taj zakon) ima to da se povlaci po sudu i bla bla ...

Naravno, ovo nije strucno, niti 101% tacno ali to je skup nekih informacija koje sam svojevremeno negde pokupio i preporucujem ti da ih uzmes sa dozom rezerve, a ti odluci sta ces raditi i kako.

P.S.
Javljaj sta se, i kako se odvija

jao kad sam video ovo za sbb morao sam da se javim.
daklem, sledetja situacija... 6.1.2004. godine potpisao sam ugovor sa sbb-om sa namerom da odmah uvedem kablovski net (inache sam gamer, a imam 68 centralu, shta da vam kazhem) i obetjali su mi da tje biti uvedeno u roku od mesec dana...
znate kad sam dobio net ? pre dve nedelje... a sad pitate se vi shta je razlog ovolikog chekanja. e pa imam tu suludu sretju da zhivim u ul. srpskih vladara i da je dan posle potpisa ugovora sa sbb-om pochela rekonstrukcija fasade na mojoj zgradi. mesec dana je proshlo, ja zovem sbb da pitam shta se deshava. objashnjenje je bilo da su skele za obnovu fasade postavljene tachno preko shahta (to za shaht je istina, uverio sam se) kroz koji treba da se provede kabl i da oni to nemogu da urade dok se kod nas rek. prvo ne zavrshi. a onda blago meni, stane se sa rekonstrukcijom (zbog zime, a pocheli u januar da rade!). sbb sam besumuchno zvao, raspitivao se zar nemozhe to na neki drugi nachin, odgovor uvek isti - ne. i onda dodje leto, fasada konachno zavrshena, ja zovem sbb i uvode mi kablovsku televiziju ne znam kako i odakle. pushtaju mi signal za tv i sve je okej. zovem ih da mi uvedu net, kazhu stavljen sam na listu chekanja i javitje mi se u roku od par dana. razmishljam, bio sam tolke godine na dialupu mogu da izdrzhim josh par dana. prodje nedelju dana, niko se nejavlja. zovem ih ponovo, trazhim broj tog lika koji treba da to uvede i dogovaram se snjim. baja 2 puta kasni i dolazi kad sam ja vetj otishao negde i zbog toga pochinje da se duri (ko da je moja greshka a ne njegova) i kazhe neshto u fazonu, poshto te je mrzelo da me sachekash onda tju ja dotji sledetje nedelje kad budem imao vremena... ja tu vetj izpizdeo naravno... no, dolazi chetvrtak sledetje nedelje javlja se lik, dolazi sutra. ujutru neko zvoni na vrata : "Ko je ?", "Kablovska". otvaram vrata i neki drugi lik me obaveshtava da sam iskljuchen iz mrezhe (tj cela zgrada) zato shto su sproveli kabl kuda nisu smeli (kroz s.vladara) i da tje me u toku vikenda povezati na neku zgradu u dobrinskoj ul. (preko krova). eh tu sad ne da sam popizdeo, nego sam hteo da odem lepo u sbb i da im bacim bombu... chekao sam 6 meseci zbog chega ??? naravno za vikend se nishta nije dogodilo, tek posle 10ak dana sam opet ukljuchen u mrezhu, zovem onog istog baju da dodje da mi uvede net - on mi kazhe da vishe neradi u sbbu... zovem podrshku, kazhu stavljeni ste na listu ponovo i hvala bogu za par dana su me nazvali i rekli da tje sutra dotji. sutradan dolaze 2 klinca (moja procena - 86god) sa modemom koji neznaju da prikljuche i sa papirom na kojem su ispisani parametri za povezivanje (koje naravno neznaju gde da unesu). i ja njima za to prikljuchivanje (koje sam ja sam odradio faktichki) im dajem 1300 dinara i 4000 din za 128k flat.
e od tad vetj pochinje druga pricha. koliko god da su me iznervirali, sve tju im oprostiti jel sam se na ovom kablu preporodio... 2 nedelje ga imam, samo je jedan dan crkavao na kratko, s'vremena na vreme a inache perfektno radi, ping na domatjim serverima 15-20 na nemachkim 30-45. dakle ko uspe da ih smori dovoljno da bi mu to uradili kako treba, ima jake zhivce da sve to izdrzhi i ima kesha da plati njihovu bezobraznu cenu onda je to pun pogodak. ***, ja sam morao da izdrzhim jel nisam imao alternative...

Poslednja izmena:
Ne bi ni ja da ih branim. Ima tu problema... narocito za ljude koji "nemaju tehnickih mogucnosti" za internet.
Ali ako cemo da poredimo sa ostalim kablovskim provajderima UBEDLJIVO su najbolji. Kanali su uglavnom cisti, internet uglavnom radi glatko (jedino je malo skup).
Svi se zale na ljude koji ugradjuju modeme da su ka pali s Marsa i pojma nemaju ni o cemu, ali ja licno mislim da i ne treba da znaju nista osim da lepo povezu modem i razvuku kablove. Pomislite samo kako to izgleda korisniku kada uzme ADSL kod Verata a oni mu kazu evo ukljucili smo, sad idi gde hoces kupi modem i splitter pa namontiraj to sam...
Trenutno moj jedini problem vezan za SBB je to sto su im mnogo skupi paketi od 512 i 768kbps, a previsoku cenu pokusavaju da opravdaju glupim izgovorima da ih upropastavaju heavy downloader-i. Cak je i bilo predloga da ogranice kolicinu mesecnog download-a na razumnih 50-100GB mesecno i da skinu cene ali za sada nije proslo.

Toliko...

Autarh -Radis u sbb ok!Ako bi mogao da me uputis na nekog kod vas koji se bavi umeravanjem neta(ne samo na terenu vec i u glavnoj stanici i podstanicama)hteo bi neke tehnicke savete!Kolega iz ptt-kds-a

Sbb sta ima da se kaze o njima
Da sam znao nikad ga ne bi uvodio

I meni je ovo poslednji mesec sa njima.
Presao sam na ADSL.
Ni sada mi nije jasno kako su uspeli da mi srozaju download na 4Kb/s.
Niti mi je jasno kako nisu mogli da nadju kvar za protekla 4 meseca?

Nazad
Vrh Dno