Šta je novo?

Dropped frames???!!!

Overkill

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2004
Poena
320
Posle visegodisnjeg zezanja sa capure-om sto analognim sto (poslednje dve godine) dv,naleteo sam na vrlo cudan problem.Znaci problem je po prvi put imam problem sa ispustenim frejmovima.Radi se o capture-u sa dv kamere (kamkordera) na racunar putem firewire-a odnosno IEEE 1394.E ovako za pocetak sistem spec:
Intel 3.0GHz
Asus P4P800E-Deluxe
2x80Gb Maxtor SATA (SATA RAID - Stripe mode)
2x1Gb DDR 400 Corsair
MSI 6800LE (soft mod)
Creative SB Audigy 2
Chieftec 360W
itd
WinXP pro +SP2
Problem je nastao sa postavljanjem drugog hard diska u masinu i namestanjem SATA RAID moda.Dugo sam koristi samo jedan SATA hard disk + par ATA diskova i nisam imao nikakve probleme prilikom capture-a.S obzirom da u poslednje vreme dosta radim sa HDV-om resio sam da se kao malo pojacam i stavim jos jedan SATA disk...nravno u RAID mod s obzirom da je to kao preporuceno.
Znaci sve sam namesti kako treba istalirao sistem...drivere...programe...sve je kao super radi masina kao zmaj...medjutim kada sam poceo da radim (capture-ujem) pojavila se gomila ispustenih frejmova.Da ne zaboravim,za capture sam do sada koristioSony DCR-TRV950E kameru i IEEE 1394 integrisan na ploci... i adobe premiere1.5.1 pro.Uglavnom da ne duzim,sada je nemoguce da bilo sta capure-jem putem tog integrisanog IEEE 1394.Kao trenutno resenje koristim IEEE 1394 na Audigy-ju,medjutim i tu vrlo cesto imam poneki ispusteni frejm.
Da li neko ima ideju sta je uzrok ovog problema?

Jesi li prekontrolisao IRQ konflikte na ploci? Verovatno ti je RAID kontroler u konfliktu sa necim, posto vidim da imas Deluxe plocu koja je krcata device-ima, mozda ces trebati neki da iskljucis.

No svejedno, nisi napisao zasto si diskove uopste uvezao preko RAIDA i to u Stripe mod. Jeli razlog video obrada ili uopste ubrzanje podizanja ostalih programa..?

Ako je ovo prvo, mislim da to uopste nije potrebno jer ce ti svaki disk i PATA i SATA opusteno uraditi capture sa DV codecom uz 0 dropped frames..kao sto si radio i pre..Od RAIDA ces pre imati stete nego koristi u video obradi, ali da ne sirim pricu..

Ako zelis da ubrzas rad racunara sa Officeom, grafikom, onda je to ok..

E da, meni se sa Premierom prilikom capturisanja desavalo da izgubi par frejmova na jednu kasetu od 1h, pa ga zato izbegavam, probaj da promenis i ti program za capture..

:trust:

Nisam još koristio Premier pa ne znam kako kod njega funkcioniše capture, ali probaj da za tu svrhu koristiš neki "solo" program koji capture vrši kroz "temporary" fajl upravo radi izbegavanja dropped frejmova...

Recimo, "Stoik"...

Besplatan je i ako ga pravilno podesiš, lepo radi posao (istina, dosta je spor).

ja imam isto problem sa dropped frameovima, medjutim to je 1-5 frameova na 1h materijala. U sustini sirov snimak zadrzavam na mini dv-u, a ono sto prebacujem na komp koristim samo da bih nekom narezao na DVD, u sustini niko do sada mi nije primecivao te dropped frameove.
Inace radio sam sa Premiereom PRO 1.0 (7.0)

U sustini i ja sam postavljao temu o ovome na benchu i dobio sam odgovor da je to verovatno zato sto snimam na HDD na kom mi je i windows instaliran, pa da svaka akcija windowsa izaziva dropped frameove.
Mogu ce da je tacno...mada kazem, to me vise na tangira previse, ako budem trebao da montiram mastere i zadrzavam za sebe ili vracam na mini dv traku kupicu novi HDD od 80 Gb, i instaliracu na neki od starih HDD-ova nov windows na kome niceg drugog ne bi bilo sem win-a i programa za editing, a na novom HDD-u bih radio montazu i cuvao privremeno snimke.

Isti materijal, ista kaseta koja mi kod Premiera izazove par izgubljenih frejmova, mi na "Ulead video studiju" prodje bez ijednog izgubljenog, cak i Windows Movie maker ga skine bez gubitaka, pa Pinnacle isto, Power Director takodje.. Njega bi rado koristio (mislim Windows Movie Maker) jedino sto on radi samo sa DV tip 1 formatom, koji opet Premier tesko ucitava (?)..Zbog svega toga i jos mnogo drugih razloga sve vise izbegavam Premier a i druge Adobeove programe ne volim..Osim njihovog DVD Encore koji je stvarno pogodak.

Mislim da je Premier neopravdano uzdignut kao " najbolji alat za prof. video obradu, itd, itd.." barem je to moje iskustvo sa njim :smash:

Hvala svima na odgovoru.Na zalost do pravog odgovora sam sam dosao...uglavnom problem je do kamere odnosno njenog DV ulaza (izlaza).Drugim recima crko konektor :S: Polako me je mucio par dana a onda odjednom moja masina vise nije videla kameru :crash:
Sto se mini rasprave oko NLE programa tice licno nisam imao ranije problema sa Premierom,a s druge strane imao sam prilicno losa iskustva sa Ulead-ovim programima...a sto se samog editinga tice Sony Vegas je odlican ali i on ima ogromnu manu...render koji je nevidjeno spor.

Nazad
Vrh Dno