Šta je novo?

Droid Monster A31 - Media player

gadafi

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2005
Poena
435
Zdravo!

Od pre neki dan imam ovo čudo iz naslova i mučim silnu muku sa programom za gledanje filmova.
MX Player - Instaliran najnoviji sa Arm V7 Neon codec packom. Uključeno hardversko dekodovanje. Krene film (mkv, h264, 1080p, ac3) i posle slučajnog vremenskog intervala se slika zaustavi, ton se zaustavi, a titlovi i dalje idu. Pomaže samo gašenje i ponovo puštanje od mesta gde je sve stalo. MX prepoznaje gde se zaglavio i nastavlja odatle.
BS Player - Play store kaže da aplikacija nije kompatibilna sa uređajem
DicePlayer - Izgleda da mu ne radi hardversko dekodovanje, jer slika secka kao kad kod MX-a uključim samo softversko dekodovanje.

Imate li neku peporuku za media player na kome će sve da radi kako treba?

1. Odakle puštaš video,sa usb eksternog diska ili sa mreže?
2.Kad stane film,da li je ceo box stao ili samo film?
3.Da li si probao više filmova?
4.Da li si apdtejtovao MX player?

Bs player skini odavde;Prvo BS pa onda instaliraš BS kodek.

https://www.dropbox.com/s/c19ivp1lhkugu9f/BSPlayer ARMv7 VFP CPU support.apk?dl=0
https://www.dropbox.com/s/4o9j6dd9ls1afzw/BSPlayer FREE.apk?dl=0

Instaliraj ovaj XBMC i pod Video files pronađi taj film sa recimo tvog usb eksternog diska i vidi šta se dešava.Verzija je 13.3.2 ,apk fajl.

http://spmc.semperpax.com/

Poslednja izmena:
1. Probao sam i sa računara kroz lokalnu mrežu i sa USB-a i isto je ponašanje.
2. Do sada je zaglavljivao samo player (MX, Dice, SPMC), a malopre je SPMC zaglavio ceo box.
3. Probao sam još dva MKV-a i jedan bluray (kopija u folderu) i isto je.
4. Jesam. Najnovija verzija i najnoviji codeci.

Probao sam sada i ovaj BS Player i sa njim mi je najgora reprodukcija. Secka slika i zvuk i sa hardverskim dekodovanjem, sa alternativnim hardverskim i sa softverskim.

Probaj neki HD sa youtuba čisto da vidimo šta se tu dešava i probaj ove testove sa eksternog usb diska.

http://www.auby.no/files/video_tests/

Isključi ga sa napajanja ,sačekaj minut dva pa vrati.

Na kraju uradi Factory data reset.

Poslednja izmena:
Do sada se 1.5h vrteo film na onom fabričkom android playeru i nije se zaglavio. Samo, u njemu nemam zvuk. Možda je neki problem sa dekodiranjem zvuka kod ostalih playera?
Probaću sada ove video testove i youtube, a sutra ću iz nekog filma da izbacim zvuk, pa da ga tako testiram. Javljam rezultate.

Ako misliš da je problem do dekodiranja zvuka,onda uradi sledeće.

Idi u postavke za MX player i tamo ima odeljak da se skine custom codek.Kad to uradiš dobićeš automatski link ka XDA forumu gde se taj kodek nalaizi i ti ga skini odatle samo pazi da skineš verziju za android.Posle u mx plejeru postavi da ti kodeci idu kao custom odnosno u putanju ili mesto gde si ih snimio a to ti je downloud folder pod androidom.

Custom codeci dekodiraju sve žive audio postavke.

Gledam youtube hd video već dva sata i nije se zaglavio. Probao sam da iz mkv filma izbacim zvuk, ali se opet desilo zaglavljivanje u SPMC.
One video testove je MX player pustio bez problema, dok je SPMC imao problem sa hddvd (secka sve vreme)
Kaži mi šta da probam kad uradim factory reset? Da li da nešto updatujem, instaliram ili ne?
I jedno pitanje oko reseta. U uputstvu kaže da držim reset dugmence i da uključim napajanje i čekam da počne da trepće zelena dioda. Nakon toga, kod mene se box ne resetuje, nego uđe u recovery meni. Tu sam jedva otkrio kojim dugmićima daljinskog se šetam gore-dole kroz opcije i gde potrvđujem izbor. Možda bi to trebalo dodati u uputstvo?
I jedno pitanje oko plave diode. Da li ona treba uvek da svetli, bez obzira da li je box upaljen ili ugašen (daljinskim)?

HDDVD ne prolazi ni meni,dok preko mx plejera radi kako teba pa nema razloga da koristim SPMC za hddvd.

Sve on line filmove gledam preko xbmc-a,sve filmove sa diska gledam preko mx plejera.

Šta je na kraju problem?

Prednja plava dioda uvek svetli.Diode na poklopcu menjaju boju.

Uvek prvo ideš factory data reset direktno iz settings menija.Pošalji mi deo tog filma što to pravi problem.Ja sam odgledao jako puno mkv filmova poskadanih sa torenta i svi su radili kako treba.Sigurno postoji neki koji ne radi kako treba.

Za SPMC uradi sledeće.Idi u expert mode tako što odeš u :system>settings>system i na kraju imaš na dnu liste settings level,klikći sve dok ti ne piše EXPERT.Onda idi u video pa na acceleration i stavi samo mediacodec,pa probaj libsta da vidiš jer ima razlike.

Poslednja izmena:
Probao sam u SPMC oba kodeka i ne pomaže.
Uradio sam factory reset. Nisam dodavao akaunte, pa se ništa nije apdejtovalo. Samo sam instalirao custom codec za MX player koji je bio tu 1.7.15a.
I dalje se dešavaju zaglavljivanja. Nemam ideju šta može da bude. Mogao bih da shvatim da nešto neće da se reprodukuje, jer mu fali neki kodek, ne podržava strukturu fajla i tome slično, ali ovako ide reprodukcija 45 minuta bez greške i onda stane.
Ne mogu da šaljem deo filma, jer je previše. A i nije samo jedan film. Od onih koje sam probao, jedan ili dva se nisu zakočila. Možeš da probaš recimo ovaj: Machete.Kills.2013.1080p.BluRay.x264-SPARKS [PublicHD]. Veličina je 7.64 GB. Izdržao je najviše 45 minuta bez kočenja. Nekada se zakoči posle 5, nekada posle 20 minuta. Nisam uočio nikakvo pravilo.
Od playera sam do sada koristio Asus OPlay HDP-R1, kao i Apacer AL460 i nikada se nijedan nije zakočio prilikom reprodukcije.

Skinuo sam taj isti film mada sam ga vec gledao on-line preko xbmca.

Vratio sam sve na fabricka podesavanja(android 4.2) i odgledao ceo celcati film bez problema i bez tona jer nisam instalirao najnovije mx kodeke.

Ne znam kakav ti je hard disk ,da ne vuce previse struje ako uzimas napajanje od boksa.Da nije mozda 3,5 inca jer takav mora na svoje napajanje.

U svakom slucaju saljem ti najnovi kit ket ,pa probaj.Cim sve zavrsis sa instalacijom nemoj dodavati nista od programa i odmah ga probaj na mx plejeru.Ako hoces da imas kodek kakav valja onda obrisi mx plejer i mx kodeke i sa marketa instaliraj nov mx plejer i nov mx neon v7 kodek.Idi u mx podesavnja i skini neon kodek i posle ga kroz custom odabir kodeka pronadji u downloud i postavi ga da bude glavni kodek.

Imas na pm novi softver.

Zaboravih ovde da odgovorim. Update na KitKat je rešio problem. Pozdrav.
Hvala Sky Uk-u na saradnji.

Ljudi, zna li iko da li i kako mogu da odradim master/hard reset na ovom uredjaju?

Hvala

Nazad
Vrh Dno