Šta je novo?

driveri za bangavu webcameru

DjomlaMrak

Cenjen
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poena
159
Kupih neku web camericu sa nekim bangavim driverima.
Medjutim nece da rade na w7.
Sa obzirom da sam uvek neopevani entuzijasta reinstaliram sedmicu instalram xp. Ni tu nece da rade drajveri.
Naravno koristio sam x64 u oba sluchaju.
Driveri sa cd-a naravno ne rade.

Sa obzirom da je verovatno do toga sto je x64 pa to pravi problem, moze li neko da mi da neku ideju kako da nadje drivere za ovu kameru?
U pitanju je neka media-tech mt4002k
Trazio sam kameru sa slichnim ili istim cipsetom ali nisam uspeo da nadjem.

Ima li neko neku ideju? KO je nesalomivog etuzijazm kao ja naravno. :D

p.s. update
deli chip set sa ovom izgleda: Sonix SN9C102

Poslednja izmena:
Taj cipset je dosta star, pored toga kamerica je smece - bolje kupi novu - ako ces za malo love Microsoft VX-700, a ako zelis nesto kvalitetnije Logitech C250 je sjajan izbor.

Elem, ako ti se ne kupuje nova kamera mozes probati sledece:

Skini ovaj drajver, to je od HPove kamerice koja deli isti chipset.

Medjutim tu je prilozen drajver za Vistu x64 koji ce raditi pod Win7 x64 kad se isti prebaci u tzv. "test mode". Da bi to odradio procitaj uputstvo ovde.

Ako ti ovo ne prodje, instaliraj je na nekom operativnom sistemu za koji postoji podrska - XP 32bit - cisto da vidis oko kakvog smeca se cimas. U buduce kad budes kupovao kamericu izadji na Youtube pa vidi kakva je slika i sta drugi misle da je dobro ili lose sa istom, pa tek onda u kupovinu koliko god ona bila povoljna.

Pozdrav.

Slican problem sa manhatan web kamerom
radi pod 32 a ni da cuje za x64
izasli mi u susret u radnji i dodao jos oko 3k dinara za logitech c300
radi pod xp64 samo tako a win7x64 je instalirao svoj driver.
A hteo sam jeftino da prodjem.
Inace kamera opravdava cenu.

ne uzimajte kamere sumnjivih proizvodjaca, samo prave problem bezveze. burazerova canyon nas je ubila u pojam. cas radi cas ne, a drajveri instalirani. kad prestane da radi mora da se promeni usb port i instaliraju drajveri ponovo. na kraju je odustao i bacio u smece. ja sam uzeo prestigio PWC420 i radi na win7 x64 bez problema.Slika je skroz ok.

Nazad
Vrh Dno