Šta je novo?

"driver" za stampac

• Začetnik teme Začetnik teme LuxoR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Potrebno mi je sto vise uputstava o stampanju tzv. kontrashift strana na paus iz Word-a (ili bilo odakle....) Nekada smo to imali na kompjuteru kao neki drajver za stampac...

kontrashift je kada tekst napravi kao u ogledalu i stampa se na paus papire, pa se kao takvo nosi u stampariju.... mozda danas malo bespotrebno, ali eto nama i to treba 😀

Znaci gde da skinem? ili ako ima nesto drugo sto radi istu stvar, bilo bi super...

Prvo nije "kontrashift" nego kontrasihta, a mozes da uradis tako sto ces odstampati, odnosno napraviti postscript fajl preko Adobe Acrobat-a i dati mu da napravi kontrasihtu! Takav fajl (ili napravi od postscript-a PDF) dalje mozes stampati na bilo kom stapacu i izgledace onako kako si zamislio da bude! Mada ne vidim razlog, ako stampas na paus znaci da ces stapati na nekom "kucnom" stapacu, a svaki stampac u drajveru ima tu opciju :trust:

pa moj stampac (hp 1010) nema nista slicno...
nekada sam to imao bukvalno kao zaseban stampac... jel ima neke sanse bez da se cimatam sa Adobe-om???

Pravo da ti kazem ne znam :d Nisam se nikad bas toliko bavio tom problematikom, jer kad mi nesto tako treba pravim PostScrip ili posle PDF, tako da tu namestim! Mada se uglavnom ne bahcem s' time, jer i u samom drajveru stampaca ima ta opcija (stari HP 5L)! Jesi li gledao mozda u onom drajveru sto sam Win. instalira? U stvari, koji Win. koristis? Koje drajvere koristis?

Nazad
Vrh Dno