Šta je novo?

Driver Leadtek TV2000 Deluxe za Vistu 64

tootooban

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2004
Poena
630
Leadtek nece da napise driver za moju karticu :mad:

Vec duze vreme planiram da stavim Vistu64 zbog 4GB ali nemam drajvera za tv karticu. Moram li da menjam karticu koja mi radi super i da je prodam u bezcenje samo zbog drivera? Ima li neko resenje?

hm... Ovo i mene zanima! Ja imam samo RM verziju i nema drivera za moju karticu.
Ako neko zna neko resenje neka javlja odmah!

Ako nema drivera moracu nekome da je poklonim, mozda cak i bukvalno i da kupim expert ili WinFast DTV2000 H :S: . Vista64 mi je neophodna zbog rama mada me uzasava sto bez drivera, programa...pojede 20GB HDD i 700-800MB. Mislim da je to mnogo.

Takav slucaj sa drajverima je bio i za Expert za Vista-u 32, ali je Vista sam pronasao neke genericke drajvere. Kasnije su se pojavili i oficijelni. Medjutim, veci problem je bio software i dugo se ta kartica nije mogla koristiti u Vista-i. Nista te ne kosta da probas instalaciju, a koliko znam software za Expert 64 radice i na Deluxe u Vista-i 64. (al je glupo ovo Vista-u,a,i ...)

(al je glupo ovo Vista-u,a,i ...)

:) Da znaš da jeste. Zato lepo promeni kroz padeže da te ceo svet razume ;)

Što se tiče kartice, ako kupuješ novu, gledaj da uzmeš neku sa hardverskim MPEG2 enkodingom jer su samo te podržane u Windows Media Centru. Ja imam Leadtek XP tv2000 expert i ona radi u Visti (ne i u media centru). Jedini problem je što ne mogu da kontrolišem jačinu zvuka na AUX preko sound blastera u onom winfast PVR-u :-/

Što se tiče kartice, ako kupuješ novu, gledaj da uzmeš neku sa hardverskim MPEG2 enkodingom jer su samo te podržane u Windows Media Centru. Ja imam Leadtek XP tv2000 expert i ona radi u Visti (ne i u media centru). Jedini problem je što ne mogu da kontrolišem jačinu zvuka na AUX preko sound blastera u onom winfast PVR-u :-/
'jde malo pojasni, nisam korisnik viste. Sta to znaci "ona radi u Visti (ne i u media centru)"??? Inace, hw enkoding mi ne treba jer mi kartica trebba samo za gledanje. Treba mi Tv (teletex fm su mi potrebni ali i nisu neophodni). Na sajtu pise da je PVR2 i za vistu i XP . To valjda nije problem. Procitao sam negde na netu da vista ima driver-e za deluxe ali mi je to sunjivo. Ako neko proba nek javi.
Jos jedno pitanje: za D3 mi treba digitalna kartica???
Nista te ne kosta da probas instalaciju,
pa kosta me izgubljenog vremena. Morao bih da ponovo pravim image ovog xp pa vista pa opet format i vracanje sistema. To cu i da uradim ako morram.
P.S. Zao mi ove TV kartice. Sluzila me ovolike godine i dan danas lep radi...

Poslednja izmena:
'jde malo pojasni, nisam korisnik viste. Sta to znaci "ona radi u Visti (ne i u media centru)"??? Inace, hw enkoding mi ne treba jer mi kartica trebba samo za gledanje. Treba mi Tv (teletex fm su mi potrebni ali i nisu neophodni). Na sajtu pise da je PVR2 i za vistu i XP . To valjda nije problem. Procitao sam negde na netu da vista ima driver-e za deluxe ali mi je to sunjivo. Ako neko proba nek javi.
Jos jedno pitanje: za D3 mi treba digitalna kartica???

Windows Media Centar
ima funkciju da radi sa TV karticama - iz njega možeš da biraš programe, slušaš muziku, gledaš filmove itd, ALI da bi mogao da ga koristiš za TV, potrebno je da kartica ima hardverski MPEG2 enkoding. Ništa značajno, ali s obzirom da se WinfastPVR bukvalno raspada pod Vistom, nije loše imati takvu opciju.

Ja sam prešao sa te kartice koju ti imaš na XP 2000 Expert i ta radi, ali kao što rekoh - PVR ne radi u potpunosti kako treba.

Lista podržanih TV kartica
http://www.amazon.com/gp/feature.ht..._rd_t=101&pf_rd_p=307323101&pf_rd_i=354790011

Poslednja izmena:
:) ....Zato lepo promeni kroz padeže da te ceo svet razume ;)

Da da ... jedino jos ne znamo da li je Vista Bata ili Seka, tj, kog je roda. Bila je polemika vec oko toga ... pola kazu Bata a pola kazu Seka. Isto tako rekose da je najpravilnije upravo ovo najgluplje .. -u,i,e,o.

...Ja imam Leadtek XP tv2000 expert i ona radi u Visti (ne i u media centru). Jedini problem je što ne mogu da kontrolišem jačinu zvuka na AUX preko sound blastera u onom winfast PVR-u :-/

Imam istu karticu i normalno kontrolisem zvuk na daljinac u Vista-i :) ili misem u PVR-u a Sound Card Type mi je podesen na Auto.

Windows Media Centar
ima funkciju da radi sa TV karticama - iz njega možeš da biraš programe, slušaš muziku, gledaš filmove itd, ALI da bi mogao da ga koristiš za TV, potrebno je da kartica ima hardverski MPEG2 enkoding. Ništa značajno, ali s obzirom da se WinfastPVR bukvalno raspada pod Vistom, nije loše imati takvu opciju.

Ja sam prešao sa te kartice koju ti imaš na XP 2000 Expert i ta radi, ali kao što rekoh - PVR ne radi u potpunosti kako treba.
Šta konkretno ne radi kako treba pod Vistom? Ne koristim je, ali član Sovica ima tu kombinaciju, nije se žalio ni na šta.

Na srpskom je Vista u ženskom rodu. Ja radim na toj Visti, instaliram drajvere na tu Vistu itd :p
To što ti pišeš je kao kad bi ja Jurke-ta pitao da li je gramatika-u učio u kineskoj škola-i? :p

Inače, ne radi kombinacija X-Fi Music - Winfast PVR i pojačavanje zvuka preko AUX-a. Može da se pojačava iz Creative control panela, ali ne može i iz Winfast PVR-a.

Poslednja izmena:
Ma ne sekira mene toliko softver za karticu, leadtek je ozbiljna firma i popravice pvr ako stvarno ima problema. Redovno izbacuju nove drajvere i pratece programe. A sta mislite za Glaobal varijantu?
Ako uzmem digitalnu TV treba mi i digitalna kartica? Ima li neko iskustva sa SBB-ovom D3 na kompu?
malo je off al' nema veze,)

Iz mog iskustva sa ovom karticom - Leadtek je kršina što se tiče drajvera i PVR-a. Prvi drajver koji radi kako treba je za Vistu x64. Digitalno potpisan i kvalitetno napisan s obzirom da više ne pravi problema sa X-fi karticom (ne uzrokuje više krckanje).

Iz mog iskustva sa ovom karticom - Leadtek je kršina što se tiče drajvera i PVR-a. Prvi drajver koji radi kako treba je za Vistu x64. Digitalno potpisan i kvalitetno napisan s obzirom da više ne pravi problema sa X-fi karticom (ne uzrokuje više krckanje).
Jesi probao neke druge kartice pod Xp-om ili Vistom???

Na XPu ove Leadtek kartice rade bez problema (ako se izuzme problem sa X-Fi krckanjem u zvuku dok se ne pokrene TV). Na visti nisam probao druge.

Ma ne sekira mene toliko softver za karticu, leadtek je ozbiljna firma i popravice pvr ako stvarno ima problema. Redovno izbacuju nove drajvere i pratece programe. A sta mislite za Glaobal varijantu?
Ako uzmem digitalnu TV treba mi i digitalna kartica? Ima li neko iskustva sa SBB-ovom D3 na kompu?
malo je off al' nema veze,)

Ovo je jako optimistički. Ne želim da te plašim ili razočaram ali ti TV tuneri su predstavljeni pre viste u većini slučajeva a od tada je prošlo više od 2 godine...

Ne znam kakva iskustva imate ali meni (u proizvodnji, ne samo na jednoj mašini) nikakve probleme na Visti nije pravio samo Ati Theatrix, koji je skup a i redak na tržištu (i buđavi Asus doduše :))
Svi ostali su problematični u nekom segmentu - ne rade u media centru, bagovit softver, ne radi teletekst itd.

Radiće DScaler sa tom karticom. Biće potrebno egzibicija da ga pokreneš ali provereno radi na 64bitnoj visti i podržava tvoju kartu i bolji je mnogo od Leadtekovog softvera.

Nadjoh malo slobodnog vremena, pozajmih jedan HDD od 40GB i instlirah Vistu64. Od Leadtek-ovog sw nema nista niti vista prepoznaje karticu. Instalirao sam DScaler 4.1.17 beta i dobio sliku i zvuk :banana:
Problemi:
-Ne mogu da namestim zvuk u audio mixeru kakoo bih mogao da kontrolisem jacuinu zvuka :S:
- opet problem u sa dscalerom u kombinaciji sa object dock-om :S:
Pitanje: ima li resenja za ove probleme? Ako bi moglo da se natera daljinac da radi mogao bih da predjem na Vistu i pored ovih problema. Jal prisilio neko daljinac sa ove kartice da radi na visti i sa cim? Girder?

Probaj ove fajlove da ubaciš u DScaler direktorijum. Možda pomognu.

Nazad
Vrh Dno