Šta je novo?

Driver-i za Plustek OpticPro U12 pod XP-om

BokyPP

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2002
Poena
609
Da li neko ima Driver-e za skener Plustek OpticPro U12 (skener je USB),Driver-i mi trebaju
za XP...Trazio sam na njihovom sajtu i tamo sam ih nasao ali mi instalacija trazi registarski
broj skenetra pa ako ga neko ima neka mi posalje ili neka mi posalje link gde mogu da skinem
Driver-e.

Pa zar na skeneru, otpozadi, nema nalepnice sa S/N? Na mom Plustek skeneru (ali drugi model...) je ima.

Zorro je napisao(la):
Pa zar na skeneru, otpozadi, nema nalepnice sa S/N? Na mom Plustek skeneru (ali drugi model...) je ima.

Provalio sam S/N i instalirao Driver-e i Action Menager 32 koji je takodje u sklopu Driver-a (naravno Windows je rekao da nisu sertifikovani i da moze biti problema"bio je u pravu)ali mi Action Menager 32 koji se dize sa Windows-om (inace program bez koga skener ne radi) pojede virtualnu memoriju cak sam i povecao mesto na Hard Disku za to ali ista prica AM 32 se povecava sve dok potpuno ne ispuni memoriju tako da sam morao da ga obrisem pa mi i dalje trebaju Driver-i pa ako ih neko ima neka posalje ili da link posto mi trebaju hitno

Meni taj Action Manager nije pravio probleme vec me je jednostavno nervirao, tako da sam ga "fizicki" uklonio. Dakle, iz

documents and settings/all users/start menu/programs/startup sam izbrisao "shortcut" kao tom programcetu (putanja vazi za Win2000, za 98/Me je slicna; windows/start menu/programs/startup).
Sve bi trebalo da radi i bez njega, dakle samo iz zeljene aplikacije ides na "import-scanner" ili kako vec.

Zorro je napisao(la):
Meni taj Action Manager nije pravio probleme vec me je jednostavno nervirao, tako da sam ga "fizicki" uklonio. Dakle, iz

documents and settings/all users/start menu/programs/startup sam izbrisao "shortcut" kao tom programcetu (putanja vazi za Win2000, za 98/Me je slicna; windows/start menu/programs/startup).
Sve bi trebalo da radi i bez njega, dakle samo iz zeljene aplikacije ides na "import-scanner" ili kako vec.

Ako imas te Driver-e posalji mi ih na [email protected] ako ti nije problem!!!

Nije ti problem za SN jer odmah ispod linka za drivere lepo pise (ni ja ga nisam video prvi put, pa ni drugi) univerzalni SN broj koji ce sigurno upaliti :)

Ja sam sa istim imao drugi problem, i to mi se desavalo ( ni sada nije reseno) prvi put sa nekim USB uredjajem. Naime, prodje instalaciju, sve proradi, i prilikom sledeceg boota, action manager prijavi da nema konekciju sa skenerom...koji je uredno ukljucen i sve. OK, ugasim ga da me ne nervira, ponovo instaliram drivere, proradi, i ponovo ga ne vidi nakon boota???

Nije mi jasno sta se desava.

Pozdrav, Cale

Cale, moze to i krace: izvadi USB kabl iz skenera pa ga vrati. Ili isto to, samo sa kablom od napajanja... Ne moras da instaliras ponovo drajvere. Dakle, kao u onom vicu "Voze se Jugom elektrotehnicar, masinac i kompjuteras. Jugo stane...".

I mene to poprilicno nervira, ali nema (bar meni poznatog) leka.

Zorro je napisao(la):
Cale, moze to i krace: izvadi USB kabl iz skenera pa ga vrati. Ili isto to, samo sa kablom od napajanja... Ne moras da instaliras ponovo drajvere. Dakle, kao u onom vicu "Voze se Jugom elektrotehnicar, masinac i kompjuteras. Jugo stane...".

Ma vidim ja da cu da kupim neki normalan skener koji ce da radi pod XP-om...Inace ni meni ne gasi lampu...Pa ja primenjujem manuelno gasenje Cekicem i udri...

Nazad
Vrh Dno