Šta je novo?

Driver Genius Proffesional?

• Začetnik teme Začetnik teme Z1000
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Z1000

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
319
Ovih dana planiram reinstall windowsa... Problem su naravno drajveri nemam zivaca da ih kupim s neta jedan po jedan. Nabavio sam program driver genius proffesional i imam opciju da backupujem drajvere. Uradio sam to i bekapovani su u jedan folder. Da li je to dovoljno? znaci sad da reinstaliram sistem i nakon toga da vratim te bekapovane drajvere??

Buni me malo to sto kad udjem u neki od tih backupovanih foldera, npr driver za grafu, nemam setup nego :

50936678ho1.jpg

Iz mog iskustva, mnogo je bolje rešenje skinuti sa Neta drajvere (ako postoje), nego experimentisati sa ovakvim programima! Više puta mi se dešavalo da tako "bekapovani" drajveri ne mogu posle da se instaliraju 🙁

Dodatni plus za skidanje sa Neta je da tako dolaziš do aktuelnih drajvera, a ja baš volim da na sveže instaliran sistem stavim i najnovije drajvere, umesto kasnijeg apdejtovanja...

Poslednja izmena:
I ne samo to, sta ako je drajver ostecen ili zarazen virusom, instaliras sistem, vratis drajvere nazad i sta si uradio, nista. Ponovo obaranje.
A ako bas hoces da se zezas sa tim bolji ti je DriverMax, ides export - import i restart.

Poslednja izmena:
@Z1000

Odgovor na tvoje pitanje je nije problem.Ne treba da te buni to sto nemas setup jer su ti fajlovi sa printscreen-a ono sto setup extraktuje i postavi na odgovarajuce mesto.Imas vise programa koji su namenjeni tome kao sto je driver genius,drvier max i sl.
Driver za graficku bi trabao da ti se nalazi na particiji na kojoj je sistem u root:nvidia/ati tako da njih mozes da iskoristis odmah i da ih prekopiras na drugo mesto pa posle podizanja sistema instaliras.Preporuka je novi driveri a sto se tiche poslednjih verzija ne nuzno jer i oni znaju da naprave probleme.
Probaj tako kako si zamislio a ako nesto ne radi skini driver i to je to.

Poz

Ili imas varijantu, ako se dobro secam, prilikom backupa da izaberes autoinstaller verziju backupa, pa ti nakraju ispadne jedan *.exe fajl koji nakon reinstalacije samo pokrenes i vratis sve drajvere na mesto.

Ili odradis instalaciju,nadjes sve drajvere na netu pa posle napravis imidz na nekim od gomile softvera sa tom namenom (preporuka za Acronis) koji ti posle vraca ceo sistem podesen sa svim softverom i drajverima u roku od nekoliko minuta.

Nazad
Vrh Dno