Šta je novo?

[Drive] Novi Colin McRae 2013

bora bora

Slavan
Učlanjen(a)
02.04.2009
Poena
350
Ovo mi mirise na rimejk starog dobrog CMR 2, sutra bi trebalo da objave vise informacija sudeci po ovoj slici sa Codemasters Facebook stranice:

newdirt2706.jpg

Uzevsi u obzir da je jedan od tvoraca DiRT serijala postao zvanicno reli suvozac, moguce da se okrecu korenima igre i punokrvnom reliju sa dozom arkade a gymkhanu valjda nece toliko forsirati jer sam je se cak i ja zasitio a ownovao sam strance online :p

ja sam svakako uzbudjen posto i u intervjuu ispod kazu da sledeci dirt nece biti na foru showdown-a a ostaje nam da sacekamo do sutra za vise informacija ;)

http://www.computerandvideogames.co...s-on-authenticity-after-showdown-says-codies/

Yeah right... sta ce sad biti, samo 5% ljudi je zainteresovano za prave reli staze i automobile, pa cemo zato da sklepamo iste iz Shodwodna i Grid-a i nazvacemo novim relijem/igrom/sta god?

Ako se neko cudo desi pa se stvarno okrenu tome da prave nesto normalno (nivo WRC Evolved bi bio bomba) bice super, u suprotnom i dalje ocekujem debeli fail kao po obicaju... a u sebi se iskreno nadam da gresim.

Odavno kolin nije to sto je bio i to sto treba da bude,
nadam se da se vracaju korenima...

mislim da su i sami uvideli u codemasters da su preterali sa gymkhanom i da ce polako da se vracaju ka originalnom dirtu ili cak cmr 2005...ali preterano bi bilo da posle showdown arkadcine roknu odmah cmr 2005 ili 2004 filing, mora korak po korak...sve u svemu, drago mi je da ce pokusati da se vrate u normalu, a kako ce biti, na nama igracima je da presudimo, nekome ce odgovarati, nekome ne...

Ako ce da se vracaju pravom reliju, fizika mora biti na nivou. Reli igra sa arkadnom fizikom zaista nema smisla. Kad kazem reli igra mislim na pravu reli igru, sa stvarnim lokacijama i vozacima, ne Dirt fazon i slicno.

Jel oni uopste imaju licencu za WRC?

ne verujem da ce ikad biti prava reli igra, ali ne sumnjam da ce biti zabavna ;)

Od kompanije koju mrzi da baca dodatne resurse/kes na kokpit view i trazi razloge da sto lakse otalja posao u izradi igre, ocekujes da jos i baci pare na kupovinu WRC licence?

^ A odakle raspalom Milestone-u pare za WRC licencu? :) Mislim ne znam otkud im uopste ali ako oni mogu da imaju to je onda pic..n dim za Codemasters ;)

Inace, koliko je interesovanje malo za pravu rally igru sa dobrom fizikom govore odgovarajuci forumi. Mislim ima tamo hc vozaca i fanova arkadnih simulacija i pravih simulacija ali su takvi igraci u manjini. Danas je ljudima bitna instant zabava i grafika, a sve ostalo ko hebe :d

I jos nesto, posle toliko godina se pojavila prva iole krstena rally igra (u svakom smislu, jeste generalno arkada ali dobra) WRC 3 i tu igru igraju samo ljudi koje rally/wrc uopste interesuje, neki stari cmr igraci a bogami i RBR tj oni koji mogu da predju preko arkadne fizike (koja ne vredja toliko inteligenciju) i da uzivaju u full wrc licenci i odlicnim i uglavnom tehnicki zahtevnim stazama.

I da ne davim o WRC 3 ali ne mogu da verujem da neko voli rally a nece da proba ovu igru sa EC Sim Hardware advanced physics engine-om, doradjena verzija 0.6. Juce sam se nakanio da modujem i mogu da kazem da su delimicno odradili odlican posao i da je ovo sa ovim modom stvarno simulacija ali postoji par problema -npr prenos snage na podlogu na nekim makadamskim/dirt stazama je horor, kao da vozis Gallarda sa slik gumama a ne wrc masinu pripremljenu za taj teren. Samo ovo da srede i ovaj mod bi bio vrh i stvarno je sim iako treba da se pozabave grip-om, na snegu je npr fizika odlicna. Moram da napomenem da sam igrao sa gamepad-om, sigurno je sve mnogo prikladnije za volan i pedale. U sustini sam vecinu vremena instalacijom ovog moda syebao za 30 sekundi :d

^Znaci nesto kao RBR (ipak losije odradjeno sto se tice fizike) postoji samo niko nece ni da proba. Zato vec godinama i ne postoji igra ni nalik cmr 4.

Sto se tice rimejka CMR2 - pa ako bude imao dobru arc-sim fiziku u dirt2/3 endzinu uz odlican MP gotovo sigurno kupujem igru. Nema tu sta da se prica. Za hc simulacije niti imam vremena a ni volje vise, a bogami ni volan, jbes igranje simulacije na gamepadu od 800 din. Meni treba igra kao CMR 2-CMR 5 u novom endzinu, cak ni staze ne moraju mnogo da menjaju samo da MP bude odlicno odradjen.

E sad, vidim da nema nikakvih najava iz Milestone-a o WRC 4 a najavljuje se prvo Dirt 4 pa onda CMR 2 rimejk.. daj boze da se neko u Codemastersu smilovao da napravi pravu rally igru u skladu sa starim legendarnim CMR naslovima. Jos ako su preuzeli WRC licencu.. pa to bi bilo odlicno :)

Uzevsi u obzir da je jedan od tvoraca DiRT serijala postao zvanicno reli suvozac, moguce da se okrecu korenima igre

Tog coveka nije poceo da zanima rally juce u 08h ujutru pa da ce sad da sedne i zasuce svoje co-driver rukave i napravi dobru igru. :d On(i) rade kako neko naredi i da se svidi sirokim narodnim masama. Nadam se da gresim ali opet posle unakazenog Grid-a..

Poslednja izmena:
Ako bi se vratili korenima to bi bila rejsing igra godine.

Tog coveka nije poceo da zanima rally juce u 08h ujutru pa da ce sad da sedne i zasuce svoje co-driver rukave i napravi dobru igru. :d On(i) rade kako neko naredi i da se svidi sirokim narodnim masama. Nadam se da gresim ali opet posle unakazenog Grid-a..

Ne gresis, samo ta kompanija je sve bolja i bolja u otaljavanju posla da bukvalno od igraca pravi magarce tako sto izlazi sa nekim najavama/anketama/statistikama samo da bi njima bilo sto lakse i trud minimalniji. Poslednja igra koja je imala inovativnost i video se koliki-toliki trud na njoj je bio Dirt 2, sve posle toga je genericki mash-up samo zavijen u drugi/slican naziv, a evo sad i sa sto manje nepotrebnih featuresa jer oni tako kazu da je bolje i vode brigu o nama igracima.
Inace i jedan deo kompanije odgovoran za inovativnost je odavno otisao i i cini deo Playground games (sto se i vidi po Forzi Horizon), dok ovi ostali sami vode odlicne poslovne poilitike i sebi dele titule Kodmasters Rejsinga...

Sto se tice Rally simulatora od toga nema nista, barem ne skorije, jedina igra sa "sim" fizikom za koju znam da je u plan-u je pCARS sa ogronim DLC-em za Rally ili mnogo vise verovatnije kao posebna dedicated igra godinu - dve posle izlaska, dakle negde mozda tamo 2015-te. Razlog za to je da bar 50 posto investitora zeli Rally i plus novi tire model je direktno i dinamicno zavistan od fizickih svojstava materijala preko kojih prolazi, asfalt, pesak, zemlja, sneg etc... sto je za ovakav tip igre must have.

Ma, čim čačkaju staru formulu, možda nešto slično bane i za PC.

Gdin M ^ znam da sam gledao na YT neke simulacije sa rally stazama i automobilima (ne znam tacno sad koje, ne zanima me nista osim rally-a pa ostale simulacije ne igram a i arkadne voznje stvarno slabo - poneki nfs kao limunadu za zezanje i Grid 1, Shift 1,2).

Uglavnom, fizika je naravno odlicna ali su staze jezivo presiroke i dosadne, modeli automobila bez detalja i sve je uopste bez reli smeka - ni R od Relija u sustini, vidi se da je to odradjeno cisto eto da ima kao.

A na ovaj cmr2 rimejk je stavljena tacka nazalost.. znaci port za ios.

Mozda ipak izbace dirt 4 kao cistu rally igru, sa fizikom dirt 3 i stazama od 1,5-2,5km :d

ceo svet mislio bice tizer za dirt4 kad ono glupavi port...msm svaka cast za port, ali ipak su nam ocekivanja bila nesto veca... :(

Posto odgovarajucu temu niko ne prati (+ od cmr2 rimejka nazalost nema nista) a pominjao sam jedinu cistokrvnu rally igru vrednu paznje u poslednje vreme, evo okacicu ovde :

[YOUTUBE]A_roqvseO_8[/YOUTUBE]

Lik dobro vozi pa deluje lakse nego sto jeste. A mislim da volan moze jos da se odvrne, bar sam tako citao.

Rekoh vec - mod je solidan ali uz par problema (mnogo proklizavanja i slab grip na nekim podlogama/prenos snage, kao da auto nema odgovarajuce gume ili cak cudan set up, osecaj tezine, inercije.. to je dobro odradjeno) i opusteno mogu po fizici ovo da svrstam izmedju CMR 4 i RBR sto je uz dobru grafiku (nazalost neubedljiv zvuk) i veoma solidne i zahtevne staze sasvim dovoljan razlog da se igra (ima nekoliko staza od 5+ minuta voznje a dosta njih preko 4 min, ukupno 83 staze!). Na sve to kada se doda wrc licenca, svi timovi, vozaci, svi automobili (skoro, fale mini, audi s1 quattro, oni su valjda dlc ili je samo mini).

Znaci sasvim dovoljan povod za instalaciju, posebno za nas koji se zalimo kako nema prihvatljivih rally-a za PC. Sto se mene tice, gamepad u ruke i vezba svaki dan pa onda da odvozam sampionat po svim klasama :) Ai je odlican i sa ovom modom se veoma mucim na 4-5/10 tezini za sada. A ranije, bez moda, sam igrao na 8/10. Cak je i meni izmenjem i sada je ozbiljniji ali je komercijalna i dubstep muzika ostala. Bedak je sto sa ovim modom MP ne radi kao ni onlajn statistika..

Poslednja izmena:
ovom liku volan izgleda nije ni prikačen. ili se to samo meni čini?

ubi se od okretanja a kola idu ravno svo vreme :D

Uzmi probaj pa sudi ;) mada su stvarno preterali sa nedostatkom grip-a pri malim brzinama, u Velsu jedva vozim.

I evo ga CMR2! Ali za ipad :d

[YOUTUBE]Fmis4vKpR5M[/YOUTUBE]

Nazad
Vrh Dno