BigBrother
Čuven
- Učlanjen(a)
- 15.12.2003
- Poena
- 601
Ja ne znam da li vi ljudi mozete da verujete kakvih sve ljudi ima, a pogotovo kakvi se ljudi ponekad nadju kao odgovorni za BITNE stvari kod jednog internet provajdera.
Vidite sta je DrenikNet poslao svojim korisnicima, pa prosudite sami.
Ja cu samo dati mali odlomak emaila jer bi bilo previse da zatrpavam listu njihovim baljezgarijama.
citat:
--------
Postovani korisnici DrenikNet-a,
Veliko nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo da je pusten u rad novi
mail server sa aktivnom AntiVirus i AntiSpam zastitom direktno na
serveru.
AntiSpam zastita korisnika
DrenikNet je prvi Srpski Internet provajder koji je implementirao
aktivnu AntiSpam zastitu na svojim e-mail serverima. Sve e-mail poruke
velicine do 90kb se aktivno skeniraju na nasim mail serverima prema
unapred podesenoj listi pravila. Svako pravilo nosi odredjeni broj
bodova (poena) koji se po zavrsetku procesa skeniranja sabiraju i
ukoliko odreðena poruka sadrzi ukupan broj bodova veci od limita,
ista se smatra spam porukom. E-mail poruke koje predju limit se
autmatski prebacuju u novu poruku-obave~Ztenje kao attachment (prilog)
i salju se primaocu te poruke. Ono sto je veoma bitno jeste da svaka
poruka koju nas filter prepozna kao spam poruku, dobija novi subject
segment koji æe olaksati va~Zem e-mail klijentu da tu poruku ili obri~Ze
direktno na serveru ili da je prebaci u poseban folder (direktorijum).
------
kraj citata.
Kako ih samo nije sramota?
Ja ne mogu da razumem da mogu toliko da se blamiraju!
Pa tek SAD su ubacili spam assassin i anti-virus skeniranje, posle ko zna koliko vremena!!
Nijedan normalan Internet provajder NEMA potrebu da reklamira tako OSNOVNU i PODRAZUMEVANU mogucnost svojih servera kao sto je anti-virus i anti-spam.
Ja znam, kao cinjenicu, da SezamPro i EUnet imaju te servise vec vise od tri godine (!!!) a mladji Internet provajderi poput Teleporta (www.teleport.co.yu) imaju takve usluge vec preko dve godine.
U kom svetu oni zive??
Treba neko da im otvori oci i nadje nekoga KO ZNA sta radi.
I posle svega Drenik i dalje reklamira nesto sto je ODAVNO trebalo da postoji na njihovim serverima kao osnovna stvar (jedino nisu imali nikoga ko bi to umeo da im namesti - mada izgleda da im i sada to traljavo radi)!
Ja ne znam da li je moguc toliki bezobrazluk, ili su "strucnjaci" u DrenikNet-u toliko NEOBAVESTENI (sto je mozda jos gore, kad se vec dugo bave ovim poslom) da mogu da napisu tako nesto.
Pa gde ce oni da budu prvi Internet provajder koji je postavio anti-spam kad su u zaostatku najmanje 3 godine??
Ja stvarno nemam reci kad vidim kako neki ljudi mogu da se ponasaju (jos kad bi mi bilo jasno sta ce time dobiti, osim sto ce izgubiti i ovako prilicno poljuljan ugled)
Jedno ostaje, ako se vec nesto uradi sa zakasnjenjem, nek se pokriju usima i cute, kad nisu bili dovoljno pametni da to urade na vreme i kako treba.
Nadam se da ce ih bar malo biti stid kad tako bez imalo obraza mogu da LAZU svoje korisnike na prvom mestu, a onda i druge.
Vidite sta je DrenikNet poslao svojim korisnicima, pa prosudite sami.
Ja cu samo dati mali odlomak emaila jer bi bilo previse da zatrpavam listu njihovim baljezgarijama.
citat:
--------
Postovani korisnici DrenikNet-a,
Veliko nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo da je pusten u rad novi
mail server sa aktivnom AntiVirus i AntiSpam zastitom direktno na
serveru.
AntiSpam zastita korisnika
DrenikNet je prvi Srpski Internet provajder koji je implementirao
aktivnu AntiSpam zastitu na svojim e-mail serverima. Sve e-mail poruke
velicine do 90kb se aktivno skeniraju na nasim mail serverima prema
unapred podesenoj listi pravila. Svako pravilo nosi odredjeni broj
bodova (poena) koji se po zavrsetku procesa skeniranja sabiraju i
ukoliko odreðena poruka sadrzi ukupan broj bodova veci od limita,
ista se smatra spam porukom. E-mail poruke koje predju limit se
autmatski prebacuju u novu poruku-obave~Ztenje kao attachment (prilog)
i salju se primaocu te poruke. Ono sto je veoma bitno jeste da svaka
poruka koju nas filter prepozna kao spam poruku, dobija novi subject
segment koji æe olaksati va~Zem e-mail klijentu da tu poruku ili obri~Ze
direktno na serveru ili da je prebaci u poseban folder (direktorijum).
------
kraj citata.
Kako ih samo nije sramota?
Ja ne mogu da razumem da mogu toliko da se blamiraju!
Pa tek SAD su ubacili spam assassin i anti-virus skeniranje, posle ko zna koliko vremena!!
Nijedan normalan Internet provajder NEMA potrebu da reklamira tako OSNOVNU i PODRAZUMEVANU mogucnost svojih servera kao sto je anti-virus i anti-spam.
Ja znam, kao cinjenicu, da SezamPro i EUnet imaju te servise vec vise od tri godine (!!!) a mladji Internet provajderi poput Teleporta (www.teleport.co.yu) imaju takve usluge vec preko dve godine.
U kom svetu oni zive??
Treba neko da im otvori oci i nadje nekoga KO ZNA sta radi.
I posle svega Drenik i dalje reklamira nesto sto je ODAVNO trebalo da postoji na njihovim serverima kao osnovna stvar (jedino nisu imali nikoga ko bi to umeo da im namesti - mada izgleda da im i sada to traljavo radi)!
Ja ne znam da li je moguc toliki bezobrazluk, ili su "strucnjaci" u DrenikNet-u toliko NEOBAVESTENI (sto je mozda jos gore, kad se vec dugo bave ovim poslom) da mogu da napisu tako nesto.
Pa gde ce oni da budu prvi Internet provajder koji je postavio anti-spam kad su u zaostatku najmanje 3 godine??
Ja stvarno nemam reci kad vidim kako neki ljudi mogu da se ponasaju (jos kad bi mi bilo jasno sta ce time dobiti, osim sto ce izgubiti i ovako prilicno poljuljan ugled)
Jedno ostaje, ako se vec nesto uradi sa zakasnjenjem, nek se pokriju usima i cute, kad nisu bili dovoljno pametni da to urade na vreme i kako treba.
Nadam se da ce ih bar malo biti stid kad tako bez imalo obraza mogu da LAZU svoje korisnike na prvom mestu, a onda i druge.