Šta je novo?

Dreamweaver pitanja

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Treba burazu da napravim sajt pa me interesuju sledece stvari:
1.Kaku u gore-pomenutom programu da namestim menje razmake izmedju slova...(znam da je debilno shto neznam ali me nikad nije zanimalo)...Naime kada pishem neshto i kad prebacim u novi red razmaci izmedju redova su ogromni...
2.To verovatno ima veze sa ovim gore pa me interesuje takodje kako da odmah ispod ili iznad flash dugmeta napishem neshto ??? Znachi da natpis stoji bash 1mm ispod-iznad njega ???
3.Dali je pametno koristiti flash dumice koji su dati u dreamweaver-u il ije pametnije da ih sam pravim
4.Kako da u dugme upishem neku veci TXT ???

To je to za sad a kasnije cu verovatno pitati josh neshto...

1. Kada pritisnes Enter, program to razume kao prelazak na sledeci paragraf. Da bi izbegao koristi kombinaciju Shift+Enter za prelazak u sledeci red.
2. Zavisi gde hoces da ubacis dugme, najbolje da stranicu definises kroz tabelu gde ce svaka celija da ima odredjenu visinu i sirinu, u koju ces ti ubaciti Flash dugme. A zatim mozes izmedju teksta i dugmeta da odredjujes razmak koliki ti je potreban.
3. Tvoj izbor. Ako ih sam pravis, opet postuj da visina i sirina celije u koju ubacujes Flash dugme ili Banner bude ista kao i na Flash objektu koji uvozis.
4. Jednostavno kliknes na dugme i na Panelu odaberes Edit, gde mozes promeniti i ostale parametre, velicinu fonta, boju...

Pazi prvi i drugi problem sam reshio sa shift+enter...Hvala
3. i nije bio neki problem
a za 4. ne mislim ja veci font (nisam bash toliko...:)) nego sam mislio neki duzi txt...Jer sa povecavanjem dimenzija dugmeta povezavaju se i slova automatski...tako da nemogu da upishem npr.: "petrovic petar-pera"...Ima li tome reshenja...

Genghis Khan je napisao(la):
Pazi prvi i drugi problem sam reshio sa shift+enter...Hvala
3. i nije bio neki problem
a za 4. ne mislim ja veci font (nisam bash toliko...:)) nego sam mislio neki duzi txt...Jer sa povecavanjem dimenzija dugmeta povezavaju se i slova automatski...tako da nemogu da upishem npr.: "petrovic petar-pera"...Ima li tome reshenja...

Kakvvo dume? Ako je ono obicno "form submit" dugme samo ukucavas........?

nego sam mislio neki duzi txt...Jer sa povecavanjem dimenzija dugmeta povezavaju se i slova automatski...tako da nemogu da upishem npr.: "petrovic petar-pera"...Ima li tome reshenja...
Ne znam, nisam koristio gotove dugmice u Flashu, u samom Flashu imas lep i vrlo jednostavan tutorijal kako se oni prave, Help\Lessons\Buttons pa ti savetujem da ga pogledas, opet nema nista lepse kad nesto sam napravis...
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno