Šta je novo?

Dream on

G*S*X

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2002
Poena
604
Ko hoce malo da sanja nek ode na sledeci link:

http://www.viewsonic.com/products/lcd_vp2290b.htm

Necu nista da vam pricam samo cu vam reci da je monitor:
LCD,CRNE boje i da mu je OPTIMALNArezolucija 3840x2400! Tako da ostalo mozete zakljuciti i sami
:(

A ja vas pitam da li moze kod nas da se nabavi P225FB ViewSonic monitor,i da mi poredjate po redu najbolje firme koje priozvode monitore npr:

1.SONY

2.VIEWSONIC

3.SAMSUNG

4.HANSOL

...................
itd.

Hvala

nemogu sad da se cimam jer sam u lite-u, nego jel se zna cena i kolko inca ima...

Odma da ti kazem oko nabavke - ovde to neces naci - 100% ti to tvrdim!

Lucas je napisao(la):
nemogu sad da se cimam jer sam u lite-u, nego jel se zna cena i kolko inca ima...
Ma potpuna glupost, istina 22' je ali i na toj diagonali u toj rezoluciji bi sve bilo toliko sitno da bi bilo potpuno neupotrebljivo, osim mozda za gledanje filmova - cisti marketing trikovi...

Osim toga, postoji naravno kvaka, a to je da samo tri (3) kartice podrzavaju tu rezoluciju (ATI 8500, ATI Fire GL4 (?) i PNY Quadro4 900XGL(??) - to jest jedna cisto profi jedna za koju ne znam sta je i jedna jedina "normalna")
http://www.viewsonic.com/products/lcd_vp2290bhardware.htm

Cena - tricavih 8.000$...

Da li sad mozemo da pricamo o necem interesantijem ??? type;

!

Cekaj koja je glupost?TFT ili p225fb?
De si nasao cenu?Nigde nisam mogao.....
Bas da je glupost.....

Ne mogu da poverujem da se neko primi na te marketinske fore sa rezolucijom 3840x2400 i jos kaze OPTIMALNA:p :p :p

kod monitora od 22" tacka je 0.24-0.25mm, pa se uzme digitron u ruke i izracuna se da je optimalna rezolucija za tu velicinu tacke i monitor od 22" - 1600x1200.

drapin je napisao(la):

Koj si ti zmaj :cool::):cool:

kod monitora od 22" tacka je 0.24-0.25mm, pa se uzme digitron u ruke i izracuna se da je optimalna rezolucija za tu velicinu tacke i monitor od 22" - 1600x1200.

Mozda ima manju tacku....
OK, definitivno nije optimalna, ali mozda i podrzava...

POZ!

Err, ima tu jedan mali problemcic koji vadi stvar. Kao sto je covek i napisao monitor je LCD a racunica sa digitronom vazi samo za CRT modele. Da ne pominjem kolegu pored mene koji na 22" CRT drzi rezoluciju 2048 sa 1500 itd, koja jeste prevelika za recimo surfovanje, ali je zato za specijalizovanu primenu tipa Indesigna izuzetno upotrebljiva.

I da se vratim na pravu stvar, kod LCD je strvar dosta drugacija, npr imao sam u rukama 15" LCD sa 1600x1200 rezolucijom, koja je jednostavno bila fantasticna i bez ikakvih problema bez obzira na malu dijagonalu, tako da verujem da ce i na ovom modelu njegova sumanuta rezolucija s obzirom na velicinu dijagonale bilti sasvim OK.

drapin je napisao(la):
Ma potpuna glupost, istina 22' je ali i na toj diagonali u toj rezoluciji bi sve bilo toliko sitno da bi bilo potpuno neupotrebljivo, osim mozda za gledanje filmova - cisti marketing trikovi...

ovo sto si ti reko je jos potpunija glupost (sitno - neupotrebljivo :) ma daj)... uzmi neki casopis iz 80-tih godina o racunarima i naci ces zapazanja slicna tvom, i bice ti smesno i neverovatno kako ljudi nisu imali pojma...
tako su se mani smejali kad sam uzimao 1996god HDD od 1.6gb :) kao "mali bre to ti je potpuna glupost ko da ces ti to da popunis - pa za 10 godina ga neces popuniti" ... i ako ti je dosadno idi igraj igrice - verovatno ti kompjuter sluzi samo za to pa si ovo odvalio...
aj vozdra

!

ko zna sta ce biti u buducnosti u vezi monitora :)

50000000000x50000000000000 rez na 700" :D

notax je napisao(la):

Postoje monitori i sa tackom 0.2

!

0.2 ili 0.20?

A ko da nikad niste culi za salu :wave; E
Inace sam sine VUK!
Da da...vuk

Re: !

G*S*X je napisao(la):
ko zna sta ce biti u buducnosti u vezi monitora :)

50000000000x50000000000000 rez na 700" :D

700" ?! to mu doje kao ceo zid!!

ovaj sto je vuk rano je prso ...
nego znate sta jeste da uvek moze i treba vise da bude rezolucija...a ovi sto kazu bice sitno - verovatno je to los uticaj windows okruzenja ... mada mislim da je bill omogucio da se povecaju ikonice i fontovi itd i onda nece da bidne sitno ...
i mnogo je 700" dovoljno je 150 :) sa rezolucijom 600x600 po inchu to mu dodje oko 102400 x 76800 e to je VRH i naravno novi OS...

Vrh Dno