Šta je novo?

Drajveri za TV tuner...

Knight_rider

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
319
Potrebni su mi drajveri za poprilično stari TV tuner Genius Video Wonder II Series, ali ne drajveri za Win 98/95 koji dolaze sa karticom, nego drajveri za XP...
Na Geniusovom sajtu sam tražio i nema...
Bar nema na www.genius-kye.com...
P.S. Kartica je od jednog kolege koji se tek počeo baviti ovom tematikom, puno bi mu značilo da pronađemo rešenje...

Skinuo sam, sutra ću mu odneti pa će probati..

Ja ih imam negde snimljene, mogao bih da nadjem. Dotle, bolje resenje:
Pogledaj na sajtu za Fly2000, pa odatle skini genericke drajvere za tu karticu, rade povereno.

@ BokiPK:
Da li fly 2000 TV drajveri rade sa Genius Video Wonder II Series karticom?
Skinuo sam navedeni drajver, samo moram čekati ponedeljak da ih dam kolegi, a
ti ako nađeš originalne drajvere to bi bilo još bolje...

Driveri su ti dobri samo kod starijih Kartica Xp instalacija se radi obrnutim redosledom.
Prvo instaliraj drivere -iskljuci computer-Ubaci karticu -ukljuci comp i windows ti sve odradi. Provereno Funkcionise iz iskustva. Pozdrav .

mihal je napisao(la):
Driveri su ti dobri samo kod starijih Kartica Xp instalacija se radi obrnutim redosledom.
Prvo instaliraj drivere -iskljuci computer-Ubaci karticu -ukljuci comp i windows ti sve odradi. Provereno Funkcionise iz iskustva. Pozdrav .

Isprobali, ali uopšte neće da nam počne instalaciju drajvera, traži win 98/95..i tu staje..
Imaš neki predlog ?

@ nighthawk:
Na nesreću link ne radi....🙁

Downloadovao sam driver, samo moram čekati ponedeljak da sve to prosledim kolegi, pošto ne živimo u istome gradu, čim instalira obavestiću Vas šta mu je pomoglo...
Hvala!

@ sasa022:
Ne radi ni ovaj drajver...jedina nada je fly2000....

Ajde kad smo vec kod ovoga, meni su potrebni drajveri, a i bolji program za MSI TV@nywhere (dojadio sam svima sa ovim pitanjem), jer mi MSI PVS uopste ne odgovara, a i drajveri ili program ne rade na SP2, tako da bih promenio i jedno i drugo.
MSI Radio isto brljavi, odbija poslusnost, stanice hvata vrlo lose od kada sam ubacio SP2 na prazno, sa format C:.

Knight_rider je napisao(la):
@ BokiPK:
Da li fly 2000 TV drajveri rade sa Genius Video Wonder II Series karticom?
Skinuo sam navedeni drajver, samo moram čekati ponedeljak da ih dam kolegi, a
ti ako nađeš originalne drajvere to bi bilo još bolje...

Radi fly sa 99% kartica na trzistu.
Za tu karticu moze da posluzi i starija varijanta programa.
Inace, prvo: instalirani dobri drajveri za chipset, pa DirectX, pa tek onda posle svih komponenti sistema drajveri za doticni GVWII.
Ta kartica, bar meni, nije pravila probleme, mozda se kolje sa necim u mashini...

BokiPK je napisao(la):
Radi fly sa 99% kartica na trzistu.
Za tu karticu moze da posluzi i starija varijanta programa.
Inace, prvo: instalirani dobri drajveri za chipset, pa DirectX, pa tek onda posle svih komponenti sistema drajveri za doticni GVWII.
Ta kartica, bar meni, nije pravila probleme, mozda se kolje sa necim u mashini...
Za sada nismo uspeli da osposobimo Genius video wonder II series da radi sa Fly 2000 TV...
A izgleda da je čip na Geniusu Philips saa 7110...a ne 713x za koji dobijem drivere uz fly setup...
Ima li kakve pomoći, da neko malo objasni proces instalacije (ne verujem da tu grešimo) ili link ka fly setupu koji ti koristiš...

Poslednja izmena:
Trebalo bi da imas na fly sajtu i drajvere za starije chipove.
Sacekaj da iskopam link ka jednom specijalizovanom sajtu za takve gluposti. Ne mogu da ga se setim, a pogubili su mi sve dok sam bio na odmoru 🙁

BokiPK je napisao(la):
Cek, cek...GVW II sa Philips cipom? Nije li to GV obican ili GV III? Ajd proveri lepo na PCB-u kartice sve oznake. GVWII bi trebao da ima BT chip.
Probaj:
- za II:
http://69.57.132.82:80/mirror0/getf...22e15e0da33b268f52323c7625&file=p2v2_xp-b.zip

Dvojka je (valjda, tako piše na CD-u koji je sa win 95/98 driverima), a link ne radi...

Na kartici ima dva velika chipa, jedan je:
Philips SAA 7110 A WP
K5M309
HFD9714VO

A drugi je :
Zoran
ZR36120PQC
SCD13002CI C2
KAJ9726
-------------------------------------------------------------

Jel to šta pomaže?

Poslednja izmena:
Knight_rider je napisao(la):
Dvojka je (valjda...)Na kartici ima dva velika chipa, jedan je:
Philips SAA 7110 A WP
K5M309
HFD9714VO

A drugi je :
Zoran
ZR36120PQC
SCD13002CI C2
KAJ9726
-------------------------------------------------------------

Jel to šta pomaže?

Itekako. Ovaj drugi ti je mnogo bitniji. To je kartica sa ZORAN chipom! Trazis drajvere za taj!
Probaj na Genius Europe sajtu.
I, procitaj precizno, sta pise na samoj kartici.
Inace, Zoran cip su imale "obicne" gwonder kartice, i drajveri su:
http://download.geniusnet.com.tw/video/vwp2k.exe

Poslednja izmena:
@ BokyPK:
Instalirao sam drivere za koje si postovao link, prepoznao je karticu, sada još čekam sutra da dam drugaru da isproba rad sa njom pošto nemam kablove da je spojim...Ali mi se čini da će raditi!
U svakom slučaju hvala...

Kartica je proradila, zahvaljujem svima na pomoći, a naročito BokiPK čiji mi je odgovor rešio problem...

Nazad
Vrh Dno