Šta je novo?

Drajveri za Macintosh?

Drajveri za sta? Kada instaliras Mac OS X imas sve potrebne drajvere, a update drajvera stize kroz Mac OS X combo update. Poslednji je 10.3.5... Svaka verzija OS-a donosi spisak Mac-ova koji su podrzani, a misnimum za Mac OS X je iMac sa USB portovima, tako da bilo koji PowerBook ima 100%-totnu podrsku pod X-om.

Razne periferije obicno na kutiji imaju odstampan MacOS logo, ako rade pod istim. Npr. M$ i Logitech proizvodi obavezno imaju podrsku za MacOS X. Imas na www.apple.com listu "PC hardvera" koji donosi podrsku i za MacOS X (retko kada je podrzan Mac OS 9), pa pre kupovine proveri.

Ako msilis da potreas Windows na PowerBook-u (sta znam, ljudi svasta pitaju) to ne moze na taj nacin, vec samo preko VirtualPC-ja i opet ti nisu potrebni drajveri.

Poslednja izmena:
Na 10.3.6. ljudi prijavljuju ucestale freezing-e raznih sitemskih app. (tako cujem i citam, nije moje iskustvo). tako da se mozda jos uvek isplati ostati na 10.3.5 koj je super stabilan update. :banana:

Sto se tice drajvera: i OSX i iBook su produkt apple-a, tako da kada instaliras OSX svi potrebni drajveri da bi iBook radio kako treba su vec u sistemu.
sto se tice drajvera za periferije: delimir ti je ljepo odgovorio. samo da dam svoj komentar da postoje driveri za mac OSX za gotovo sve aktuelne periferije. tako da nema tu nikakvih problema.

Pozdravi!

Nazad
Vrh Dno