Šta je novo?

drajver za web kameru????? Dell 14z

scandalli

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2008
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
intel 2.0 boxer
Matična ploča
msi
RAM
2gb
GPU
nvgf4
Storage
80gb inter + 50tb exter
Zvuk
ketron
PSU
p4
Kućište
noname
Monitor
15 crt
Miš & tastatura
a4T & samsung
Ostale periferije
honda
Mobilni telefon
samsung x200
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
:)
Pozdrav svima!
Molim sve za pomoc - koji drajver i sa kog sajta (link ka istom, ako nije problem) instalirati, kako bi veb kamera na lapu dell 14z proradila i bila u funkciji:wall:?
Na maticnom sajtu dotocni nije pronadjen!!!?:wall::wall::crash:
OS je Win 7 64.

Hvala unapred!
:)

Uhvati kameru prstima sa obe strane i pritisni. Na Dell forumu pisu da zbog zatvaranja i otvaranja poklopca (displeja), izgubi kontakt na tom mestu, pa je nekome ovo i uspelo. Inace, Win instalira neki genericki drajver za njega, ako sam dobro procitao.

I instaliraj ovo: http://dell.to/12Vv5Fu

Uhvati kameru prstima sa obe strane i pritisni. Na Dell forumu pisu da zbog zatvaranja i otvaranja poklopca (displeja), izgubi kontakt na tom mestu, pa je nekome ovo i uspelo. Inace, Win instalira neki genericki drajver za njega, ako sam dobro procitao.

I instaliraj ovo: http://dell.to/12Vv5Fu

Lap je bukvalno kao nov, koristi se neredovno, samo po potrebi, cudno da se tako nesto moze desiti brendu poput dell-a. Probacu i to.
Ljudi iz ovlascenog servisa mi kazu da kameru mogu koristiti tek kad koristim program koji zahteva prisustvo kamere (skajp i slicni).
Zasebna aplikacija za aktiviranje veb kamerem, navodno ne postoji?!?!?!?!?
A kad bih, npr. hteo da kameru koristim za snimanje nekog videa - za to moram potraziti preko net-a program adekvatan za tu namenu!?!?!

Ja sam slican problem imao sa nekom toshibom, resio sam ga tako sto sam instalirao program Manycam, pre toga ni skype nije mogao da "vidi" kameru.

Moguce. Postoje generic/plug and play kamere kojima softver nije potreban. Skoro sam kupio ortaku, za rodjendan, neku Genius HD Ready kameru i za nju nije bio potreban nikakav drajver. Ima softver na CD-u, ali drajver se sam instalira. Nisam pratio da li je generic ili je vec integrisan inf fajl/podaci u sam uredjaj, pa ga tako instalira.

Pogledaj u Device Manager pod Imaging Devices da li imas neku Web kameru, cak i da stoji generic WebCam i sl.
Ako nemas, pogledaj da li imas neki unidentified device (zuti trougao) u device manager. Ako nemas ni to, onda moze biti problem i do kontakta, ne vezano zato sto je nov. Verovatno na traci lose sklapaju ili ko zna.

U svakom slucaju, proveri par ovih stavki.

Lap je bukvalno kao nov, koristi se neredovno, samo po potrebi, cudno da se tako nesto moze desiti brendu poput dell-a. Probacu i to.
Ljudi iz ovlascenog servisa mi kazu da kameru mogu koristiti tek kad koristim program koji zahteva prisustvo kamere (skajp i slicni).
Zasebna aplikacija za aktiviranje veb kamerem, navodno ne postoji?!?!?!?!?
A kad bih, npr. hteo da kameru koristim za snimanje nekog videa - za to moram potraziti preko net-a program adekvatan za tu namenu!?!?!

Pa jel kamera ne radi, ili ti fali aplikacija? Izostanak aplikacije nije retkost, daleko je veci problem to sto je ta kamera inkompatibilna sa Win 10, pa zato Dell nije ni izbacio drajvere, niti planira. Kome radi - super, kome ne radi - nikom nista.

Potrazi na netu ovo
Dell.SX2210-MONITOR-WEBCAM SW RC 22_R230103.exe . Skinuto je sa dell sajta samo se ne secam odakle. negde oko 148 MB. Na win 7 64 sigurno radi. Imam dva dell Inspiriona i radi Relativno davno sam instalirao. Znam da sam dugo trazio, i nije u drajverima nego mislim da je negde gde je softver, na njihovom sajtu. Evo ga link.
http://www.dell.com/support/home/us/en/04/Drivers/DriversDetails?driverId=N2X8D

Poslednja izmena:
Vrh Dno