Šta je novo?

drajver za plocu - help

Dragoni

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2002
Poena
630
prevrnuo sam ceo internet ali nigde da nadjem drajver za malo stariju maticnu plocu za pentijum II. Jeste starina ali...
ploca je: ZIDA instant 810b-cu sa integrisanom grafikom i cetiri PCI bez AGP. Komsija je neupucen pa je za sitne pare kupio sinu ovu mashinu, ali win XP na njoj radi strasno sporo, podizanje sistema traje preko 15min, pa sam zato hteo da mu stavim win98, medjutim nigde nemogu da nadjem potreban drajver, jer on regulise SVE.

Ako neko slucajno ima ovaj drajver ili link ka njemu neka ga postuje... Probao sam preko googla, prevodio kineske sajtove, nalazio sam podatke o ploci, ali sam drajver NIGDE.

motherboard tomato board T810B-cu
chipset intel witney i810
audio intel 82801AA AC'97

uspeo sam da pronadjem audio drajver, ostala je jos podrska za USB koji je ostao izdvojen u zuto u Device Manager-u.
na nekim sajtovima kao sto je driverguide ili sound-driver com i sl. pokazuju trazeni drajver, ali kada se registrujes sto je obavezno, onda ga nigde nema, nemoguce je naci link za download, neki spanski sajtovi su trazili da posaljem SMS da bi mi prakticno naplatili preuzimanje drajvera, a imao sam srece da naletim na neki sajt nekog kineza na kome sam verovali ili ne nasao direktan link za preuzimanje bas tog drajvera.

1. Kao sto rekoh ostao je jos USB, neznam dali je potrebno posebno traziti i IDE drajver i sl. ili to win98 pokriva. Malo sam izasao iz fazona sa 98-icom i pentijum dvojkom.
2. Dali ploca podrzava HDD od 40GB?

Poslednja izmena:
Instaliraj SP za win98 http://exuberant.ms11.net/98sesp.html
Ta ploca radi sa 40GB hdd-om.

ok hvala puno :smash:, javilo mi se nekoliko likova za hard i uglavnom traze 20e, uzecu jedan za probu, a SP1 sam preuzeo, sutra cu verovatno da odem da ga instaliram a mozda i HDD uzmem. Na nekom forumu neko je predlagao winXP Lite edition za PII, da nemas mozda link za ovaj "Lite edition".

Vrh Dno