Upravo sam zavrsio kampanju i imam sta da kazem.
Igra je u najboljem slucaju osrednja, postoje 3 zaracene frakcije: Order of the Flame(ljudi) Lizardfolk i Dark Elves ( pod drugim imenom), po razvijanju donekle podseca na BFME zbog praznih mesta u gradu na kojima se postavljaju zgrade, ali zato resursi :wall:
Postoje 3 resursa u igri : XP koji se dobija mekljanjem sa drugim igracima i neutralcima i koristi se za upgrade jedinica, shards(kristal) dobija se skupljanjm po mapi (zanimljivo je sto ga ni na jednom mestu nema puno, tako da svakih ..... pada sa neba

).Shards se isto kao i gold koristi za proizvodnju zgrada i jedinica.Zlato je posebna prica, na povrsini ga nema, svaki put kad vam zatreba morate da sidjete u undervold i da ga uzmete od neutralaca koji ga cuvaju :eyebrows:
Grafika u igri je sasvim zadovoljavajuca ako se izuzme preterana sarolikost jedinica, a pogotovu menija i loadera misija.
Dragonshard je dosta brz RTS, zgrade i jedinice se grade veoma brzo.
Svaka napravljena jedinica je automatski kapetan. To znaci da sa sobom moze da ima do 5 vojnika.Broj vojnika zavisi od lvl-a jedinice koji se podize izgradnjom jos zgrada za proizvodnju iste :trust: Pravljenje vojnika je besplatno i automatsko ukoliko je jedinica pored grada/outposta.Kampanja(koju sam ja igrao)sastoji se od 7 misija koje mogu da se oduze.U nameri da se obogati misija stavljen je poveci broj side q-ova koji uglavnom zamaraju. U samoj kampanji medju sekvence su lose i svaki side quest tera igraca da cita dodatne textove koji samo zamaraju.
--Vrlo iritirajuce : Zamke koje su postavljene u podzemlju i koje su ne realno jake i ubijaju bez problema heroje kao i high lvl jedinice. Zamke mogu otkriti i disableovati samo rogue like jedinice i rogue like heroji ( uopste se ne namecu

)
Bljutava prica samo dodatno pogorsava utisak koji igra ostavlja.
Da sam znao da je igra ovako losa ne bih je ni uzimao.
Back to Warhammer 40k WA