Šta je novo?

Dr. DivX najbolji... ???

Drunk Devil

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Posto je thread o tome zatvoren, samo da kazhem moje misljenje.
Skinuo sam tu betu, i probao kompresiju DVD-a. Iznenadilo me je siromastvo podeshavanja - program je zadao sve parametre sam. To nikako ne volim, chak i ako je sve besprekorno.
Brzina kompresije je dosta nizha nego sa Gordian Knot 0.28. A to je vec dovoljan razlog da zaboravim Dr. DivX. A Gordian Knot je besplatan i prilicno doteran program, nastao na osnovu iskustva hiljade korisnika.

nisam stigao da se mnogo bakcem drdivX ali koliko sam video postoji vise programa tj ako hoces da vrsis podesavanja to se ne radi iz samog drdivx vec iz nekog drugog (sa slicnim imenom drdivX****). na ovom racunaru nemam dr-a pa ne mogu tacno da ti kazem, ali pogledaj malo.

ja nemam vremena da zalazim u 152.569 opcija ponaosob, pa mi ovaj program i te kako radi posao, veoma odlican kvalitet bez problema (de)sinhronizacije i nekih 6-tih gluposti...

jos kada bi tako nesto neko napravio za xvid...

Dr.Divx ima sve opcije koje su potrebne....klikni na advanced pa cesh videti..ona default podeshavanja su stvarno glupa, ali se sve moze namestiti kako je potrebno...najbitnije od svega je to shto se program ne zakucava, iako je beta verzija...nisam koristio taj gordian knot jer koristi nandub, shto automatski znachi matori codec i SBC, a to nije 5.05 i njegov savrsheni VBR...brzina mi je ista kao u xmpegu, 22-25 fps na XPu 2.2 Ghz....

Gordian Knot mozhe da radi i sa DivX 5.05 i sa XviD, a ne samo sa starim 3.11. Samo skini novu verziju 0.28x.
Ja radim uglavnom sve sa DivX 5.0x. Sad, da je savrshen, to ne bih rekao, ali mislim da jeste najbolji od ova tri.

Pre sam radio sa DVD2AVI zbog brzine, ali novi G Knot je isto toliko brz - valjda zbog AVISynth 2.51...

Sa Athlon XP 1900 imam preko 30 fps za vecinu filmova. Sa P4 bi trebalo da imash i vishe...

Nazad
Vrh Dno