Šta je novo?

Dr Divx 106

q3railer

Čuven
Učlanjen(a)
21.06.2004
Poena
645
Moze li ovaj programcic da kompresuje DVD, kao sluzi za kompresiju MPEG-a i ostalih fajlova u DIVX, a ne moze jedan DVD disk da kompresuje...barem ja ne znam kako, koristio sam ga za kompresiju grebovanog materijala sa TV-a, i izgleda ok, ali DVD ne znam kako da kompresujem...Aj ko zna, nek pomaze

Pozdrav :wave:

Bio je sticky o tome u nekom od threada ranije, mada ga sad nevidim. No sacuvao sam sadrzaj, pa izvoli, mozda ti bude od koristi.

Prilozi

• DVD u DivX tutorial.doc
    38.5 KB · Pregleda: 126
Proday je napisao(la):
Bio je sticky o tome u nekom od threada ranije, mada ga sad nevidim. No sacuvao sam sadrzaj, pa izvoli, mozda ti bude od koristi.

Hvala u svakom slucaju, ali moracu da sacekam upgrade racunara za ovaj posao, ponajvise zbog harda...Poz :wave:

A zašto koristiti Dr.Divx? Tu se javlja asinhronizacija slike i zvuka, a kreatori programa su sami rekli da nema rešanja za taj problem. Može da se ublaži korišćenjem alternativnih programa, ali do asinhronizacije ipak dolazi.
Jel neko imao iskustva sa Virtual Dub-om, al da ga je koristio u profesionalne svrhe?
pOz

Pharos je napisao(la):
A zašto koristiti Dr.Divx? Tu se javlja asinhronizacija slike i zvuka, a kreatori programa su sami rekli da nema rešanja za taj problem. Može da se ublaži korišćenjem alternativnih programa, ali do asinhronizacije ipak dolazi.
Jel neko imao iskustva sa Virtual Dub-om, al da ga je koristio u profesionalne svrhe?
pOz

Ja takvih problema sa Dr Divx-om nisam imao, uglavnom kompresujem grebovan materijal sa TV kartice, a Virtual Dub je bezveze, on ti kaze da ces imati asinhronizaciju zvuka i slike, pa ***** kompresuj/dekompresuj ceo film, bla, bla, bla, u fazonu imam mesec dana na raspolaganju za obradu jednog filma :trust: , skroz bezveze

q3railer je napisao(la):
Ja takvih problema sa Dr Divx-om nisam imao, uglavnom kompresujem grebovan materijal sa TV kartice, a Virtual Dub je bezveze, on ti kaze da ces imati asinhronizaciju zvuka i slike, pa ***** kompresuj/dekompresuj ceo film, bla, bla, bla, u fazonu imam mesec dana na raspolaganju za obradu jednog filma :trust: , skroz bezveze

Za Virtual Dub postoji u meniju Audio->Interleaving "Enable Audio/Video Interleaving" checkbox koji je po default-u ukljucen. Uvek ga drzim na ukljuceno i nikada nisam imao problema sa sinhronizacijom.

magic dvd riper v2.2, sve radi sam i kvaltetno.

Pharos je napisao(la):
Problem vezan za gubitak sinhronizaciju slike i zvuka izražen je u verziji 1.0.6 ali u retkim slučajevima. Ja sam ga osetio pri konverziji samo jednog filma a pregurao sam ih gomilu uz odlične rezultate. Kreatori programa jesu rekli da je problem u samoj verziji Dr. DivX-a a ne pratećem kodeku, a rešenje dolazi u obliku verzije 2.0 koja je još uvek u ranoj fazi izrade.

I jedno pitanje za kraj, ako ti nije problem da odgovoriš na isto: koliko si se zapravo bavio Dr. DivX-om? Govoriš o bagovima iz ličnog iskustva ili prepričavaš tuđe lovačke priče?

Problem sa sinhronizacijom zvuka nastaje usled koriscenja VBR opcije.
Stoga, koristite CBR...
1.0.4 nije imala problema sa sinhronizacijom jer nije ni imala mogucnost konverzije zvuka u VBR...

DrDivx 1.6.0 je bun nesinhronizacije i nije dobar za kompresiju video zapisa ...Bolj eje koristiti Virtual Dub...Posaljite pm i objasnucu Vam akko sta da podesite ...Konkretno u Virtual Dub_ 1.5.10...

u toku je akcija vadjenja tema iz prasine, ne zamerite :)

Zanima me:
1-Da li u Windows 7 takodje moram da se bakcjem sa onim nesretnim kodecima i , ako da,
kako to da odradim u par klikova? Link ka kodeku ne bi bio od zgoreg
2-Takodje me zanima da je ovde pomenuti program DrDivX takodje validan
tj da li moze da odradi posao? Secam se da je bio dosta jednostavan
a ja sam u stalnoj potrebi za idijot frendli simpliezapisouvkejk programima.

Mislim da ti je za tako nesto bolji autogk, ili recimo avidemux.

u toku je akcija vadjenja tema iz prasine, ne zamerite :)

Zanima me:
1-Da li u Windows 7 takodje moram da se bakcjem sa onim nesretnim kodecima i , ako da,
kako to da odradim u par klikova? Link ka kodeku ne bi bio od zgoreg
2-Takodje me zanima da je ovde pomenuti program DrDivX takodje validan
tj da li moze da odradi posao? Secam se da je bio dosta jednostavan
a ja sam u stalnoj potrebi za idijot frendli simpliezapisouvkejk programima.

Ma samo skini autogk, ili ako hoces, daj neki kontakt (tipa msn messenger ili skype) pa da ti pustim sve sto ti treba u ZIPu, dakle autogk, uputstvo i ostale manje programe sto idu uz njega... Ja sam sa njim enkodirao gomilu DVD diskova u divx/xvid, jako dobar program.

Predji na x264. Krajnje je vreme.

Ako pokusa da enkodira x264 na masini iz potpisa, pre ce stici smak sveta nego da zavrsi enkodiranje:d... pretpostavljam da zato trazi divx/xvid enkoder.

Upotrebio sam autogk , konverziju sam radio na boljem procesoru core 2 duo e750 2,94 i 2,96 Ghz (sa 2Gb rama)

Odradio sam jednu epizodu serije (cilj mi je da je strpam na DVD DL disk)
trajalo je cak 1:10 minuta , a moracu ispocetka jer sam vrlo malo komprimovao fajl (uzeo sam da je mp3
zapis smanjen sa 192 vbr na cbr ili tako nesto , i neznatno smanjio velicinu slike , jer je ionako budjava)

Treba da iz 9 epizoda istrgnem 150 mb da bi stalo na DVD DL disk.
Mislio sam da pokrenem overburn opciju ali ne znam gde je ona u novoj verziji Nera
i kako bi se ponasao takav disk u stand-alone LG plejeru..

Ako pokusa da enkodira x264 na masini iz potpisa, pre ce stici smak sveta nego da zavrsi enkodiranje:d... pretpostavljam da zato trazi divx/xvid enkoder.

Masina ujeda :D

On topic: Nemoj da palis overburn. Bolje jos poradi na kompresiji.

Upotrebio sam autogk , konverziju sam radio na boljem procesoru core 2 duo e750 2,94 i 2,96 Ghz (sa 2Gb rama)

Odradio sam jednu epizodu serije (cilj mi je da je strpam na DVD DL disk)
trajalo je cak 1:10 minuta , a moracu ispocetka jer sam vrlo malo komprimovao fajl (uzeo sam da je mp3
zapis smanjen sa 192 vbr na cbr ili tako nesto , i neznatno smanjio velicinu slike , jer je ionako budjava)

Treba da iz 9 epizoda istrgnem 150 mb da bi stalo na DVD DL disk.
Mislio sam da pokrenem overburn opciju ali ne znam gde je ona u novoj verziji Nera
i kako bi se ponasao takav disk u stand-alone LG plejeru..

Ne znam koju seriju kompresujes... Ali ako je original DVD, recimo ovako... Ako epizoda traje nekih 45 minuta, stavi da je enkodira u xvid i izaberi velicinu od 350MB (imaces dobar kvalitet slike). Proporcionalno ovome idi dalje, ako su epizode po 22 minuta (kao sto su prijatelji, simpsonovi i slicno), enkodiraj na 175MB po epizodi... Ako se drzis ovog odnosa, imaces dobar kvalitet videa u xvid-u... Naravno ako bi radio x264, pa ***... racunaj da ide tako da je x264 3 puta efikasniji od xvid-a, odn. da 45 minuta seriju mozes opusteno da stavis na 120MB i da imas kvalitet kao u xvid-u na 350MB... Ja licno skidam sada samo filmove u x.(h)264 kodeku, zbog kvaliteta slike, ali mi ne pada na pamet nikako da sam ripujem u ovaj kodek - predugo traje i na najnovijim CPU-ovima... Ponekad nesto ucarim preko graficke, onda enkodira kao bolest:D, ali samo 4 ulazna formata podrzava (.divx, .wmv, .mp4, .mpg)...

Poslednja izmena:
Vrh Dno