Šta je novo?

Dr DivX 1.06 nezeljeno sece

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
845
Hocu da fajl 640x480 prebacim u DivX preko DrDiv|X-a (necu mnogo da ce cimam sa podesavanjem kodeka). Fajl pocinje tako sto je u prvih nekoliko sekundi ekran crn i samo beli naptisi (nesto kao shpica). E, DrDivX mi isece sve do tih slova tako da mi ceo fajl ispadne 640x192, sto je krajnje neupotrebljivo. Ne znam kako da ovo promenim, trazio sam u svim opcijama i nema.

Dajte komentare u vezi sa DrDivx-om, pustite VirtualDub i rucno podesavanje DivX/Xvid kodeka, ne snalazim se tu najbolje, a i ovo mi treba samo za ovaj put.

aj malo cu po secanju, ali mislim da je tako...
pre poslednjeg klika (na encode), klikni na modify settings...
tu ti daje preview prozor i prozor sa settingsima koje ces, kad menjas, da vidis u preview...
uglavnom, vazan ti je tu crop, pa ga podesavaj kako ti odgovara.
eventualno ukini "remove black bar" opciju...
mislim da je to - to.
ako nije, pardon, nek pomaze neko drugi ko zna bolje...

Poslednja izmena:
A da probas sa Sony Vegas-om.

U pravu je dusans. Tako se rešava taj problem. Ovo je pomalo bagovito pa nekad neće iz prve (zasivljena opcija za promenu cropa) i moraš back, pa se desi da onda promeni neke druge parametre. Ali to je to.

Možeš da koristiš i Auto GordianKnot. On će, dakako, isto da ti iseče kao i Dr.DivX ali kod njega imaš, osim ručnog podešavanja crop-a, i opciju da zadaš od kog frejma da skenira za autocrop.

Poslednja izmena:
borab je napisao(la):
A da probas sa Sony Vegas-om.
Sa Vegasom sam uradio ceo film, ali kao sto rekoh, ne umem peshke da podesim kodek dovoljno dobro, pa zato hocu da radim sa DrDivX-om.

@ Dusans, wiz011: jeste, to je odradilo posao. Bili ste u pravu, ima neki bag, opcija je nekad zasivljena. Imam GordianKnot (ne AGK), nisam probao, ali mi se cini da on "baca" u mpg (?) Nevermajnd, problem resen.

Nazad
Vrh Dno