Šta je novo?

Download sa FOSI-ja preko DAP-a

• Začetnik teme Guest
  • Datum pokretanja
G

Guest

Guest
Mučila me ta stvar duže vreme...pa sam kao neko rešenje koristio Opreru. Međutim nije htela uvek da nastavi transfer tamo gde je stala...

E sada sam bio da skinem PM7 i preko Netscape 6.2 (koji nisam pre koristio :( ) kada izbaci dijalog box u kome me pita gde hoću da snimim fajl pojavi se i tačan link fajla, onda to samo Copy u DAP i skida sa FOSI-ja preko DAP-a!

Možda je ovo već poznato, ali za one koji ne znaju..sada znaju da treba da skinu Netscape 6.2 :)

:wave;

delimir je napisao(la):
.... kada izbaci dijalog box u kome me pita gde hoću da snimim fajl pojavi se i tačan link fajla, onda to samo Copy u DAP i skida sa FOSI-ja preko DAP-a!....
Isto ovo može i sa Operom.

Dobro si me podsetio na ovaj thread.

Mali update. Ukoliko se odabere da se DAP integriše u Netscape i ukoliko je startovan (znači čekira se u DAP opcijama da se automatski startuje) onda će sav download sa FOSI-ja ići preko DAP-a. Samo se klikne na link na FOSI-jevoj strani i na ekranu će se pojaviti da je link dodat na Queue listu, i počinje download preko DAP-a umesto preko sistemske rutine...To Opera ne može. Međutim kod mene neće da se DAP integriše u Opera interfejs. Kaže da ne može da nađe opera.ini fajl...

Sve u svemu IE je najgore rešenje za skidanje fajlova sa FOSI-ja.

Da bi se DAP integrisao u Operu 6.x , potrebno je opera6.ini fajl preimenovati u opera.ini , i potom uraditi integraciju iz DAP - a .

delimir je napisao(la):
[B...Sve u svemu IE je najgore rešenje za skidanje fajlova sa FOSI-ja...

moja iskustva su totalno suprotna ali koristim Flash Get :)
desni klik u internet exploreru na link sa fosi-ja i Download using Flash Get i nema problema :) ;)

U IE, desni klik na link, copy shortcut, paste u GetRight i to je to. (D)

U IE, desni klik na link, copy shortcut, paste u GetRight i to je to

Idi kod FOSI-ja pa to uradi :mad:

Da bi se DAP integrisao u Operu 6.x , potrebno je opera6.ini fajl preimenovati u opera.ini , i potom uraditi integraciju iz DAP - a

Bravo! Ovo je prava stvar! Radi, sada i sa Opera-om! Odlično.

Baz zbog tih stvari mrzim IE. Ako ti ne pise direktan link nema 'leba iz njega da skines nesto preko dapa.

delimir je napisao(la):
...Idi kod FOSI-ja pa to uradi...
Za FOSI sam upravo i pricao (tj. napisao). GetRight bez problema izlazi na kraj sa tim skriptom (mislim da je CGI) tj. skonta koji je link i krene da download-uje bez ikakvih problema. :wave;

Meni se dešavalo da GetRight neće da svari neki skript pa ne vidi fajl i to naročito sa Fosijem, ali .... Postoji jedan GetRight utility koji se zove "GetRigth Browser", a integrisan je u programski paket i nalazi se pod alatima ( Tools ). Lepo pestuješ u njega neku adresu i on ti pokaže u ftp maniru kompletan sadržaj tog sajta. Jako je koristan za čeprkanje po stranicama i traženje skrivenih fajlova i linkova. Kada jednom nađeš fajl koji hoćeš samo udariš levi klik pa opciju Download i nema frke. Tako sam rešavao probleme i sa najzamršenijim skriptovima koje nije hteo ni jedan DL manager da procesira.

Naravno tu je uvek i ona opcija sa Web Browserom. Koja? Pa pustiš ga da izvrši skript i uradi redirection, a onda ga prekineš ( na Stop ) i eto ti pravog linka u address baru. :)

P.S. Ma ne mogu da verujem da niko ne zna za ove fore. Kakvi ste vi to surferi? :)

P.S.S. GetRight rules! :cool:

magick je napisao(la):
Meni se dešavalo da GetRight neće da svari neki skript pa ne vidi fajl i to naročito sa Fosijem, ali ....
I meni se desavalo sa nekim bajatim verzijama. Od verzije 4.3 (trenutna je 4.5c) sve mi radi savrseno (govorim o FOSI-ju).

P.S.
GetRight really rulz! (D)

Ne znam zašto ste se svi uhvatili sada za GetRight!? Ma ja govorim o DAP-u! Neću da koristim nijedan drugi download manager.Opšte je poznato da GetRight radi sa FOSI-jem...Probao sam skoro sve download mangere i najbolji mi je DAP i tačka.

delimir je napisao(la):
...Probao sam skoro sve download mangere i najbolji mi je DAP i tačka..

a reci mi samo koji su tvoji razlozi da ne koristis flash get?
od verzije 1.2 uklonjene su i reklame - klasican je shareware... a registracija radi iz starijih verzija radi ;)

delimir je napisao(la):
...Idi kod FOSI-ja pa to uradi...

...Opšte je poznato da GetRight radi sa FOSI-jem...
Ako je opste poznato da GetRight radi sa FOSI-jem, sto si, kada sam ja rekao da koristim GetRight, rekao da odem do FOSI-ja da to probam (u fazonu - nema shanse da radi)?

No, nema veze, posto kazes da ti se jedino DAP svidja. Mada, ako se on ne snalazi bas najbolje sa skriptovima, ne vidim razlog zasto ne bi presao na neki DM kod koga to radi OK - ne mora GetRight, moze i FlashGet.

Calimero je napisao(la):
Ako je opste poznato da GetRight radi sa FOSI-jem, sto si, kada sam ja rekao da koristim GetRight, rekao da odem do FOSI-ja da to probam (u fazonu - nema shanse da radi)?

Pa rekao sam da ideš kod FOSI-ja, i pošto thread govori o DAP-u podrazumeva se sa DAP-om da odeš i to da uradiš... Ne znam zbog čega si uopšte spominjao to rešenje kada to nema veze sa DAP-om...

No, nema veze, posto kazes da ti se jedino DAP svidja. Mada, ako se on ne snalazi bas najbolje sa skriptovima, ne vidim razlog zasto ne bi presao na neki DM kod koga to radi OK - ne mora GetRight, moze i FlashGet.

Pa eto radi, iz Opera-e ili Netscape-a sasvim lepo i DAP sa FOSI-jem tako da nemam ni jedan jedini razlog menjam download manager...

D-KEE je napisao(la):
a reci mi samo koji su tvoji razlozi da ne koristis flash get?
od verzije 1.2 uklonjene su i reklame - klasican je shareware... a registracija radi iz starijih verzija radi ;)

Jednostavno navikao sam na DAP. Najviše mi odgovara njegov nenametljiv korisnički interfejs...U suštini ništa osim navike...

ne znam da l je ovo slicno kao magick-ovo resenje, ali ja sam probao sa normalnim dnloadom, znaci kliknem na link, stavim ga da se snimi/skida, i cancel-ujem...posle toga, zvirnem u History, nadjem link, copy/paste u DAP i radi ;)

Ji 4Tze je napisao(la):
ne znam da l je ovo slicno kao magick-ovo resenje, ali ja sam probao sa normalnim dnloadom, znaci kliknem na link, stavim ga da se snimi/skida, i cancel-ujem...posle toga, zvirnem u History, nadjem link, copy/paste u DAP i radi ;)
:D Svaka čast za kreativnost. :D

Nego je l' provalio neko da explorerov download manager u XP-u odrađuje resume iako nigde ne postoji takva opcija? :) Ako koristite Win XP pokrenite download nekog fajla iz explorera ( prosti klik na link ). Pustite da povuče bar 100-200KB da bi bilo očiglednije i onda ga prekiniti. Kada ponovo budete kliknuli na isti link download manager će nastaviti gde je stao. :) Strašna fora. Ni ja nisam mogao da poverujem kada mi se to prvi put desilo, ali ladno radi.

Ajde proverite kod sebe pa mi javite da znam da nisam lud. :)

magick je napisao(la):

U pravu si, magick, ali to definitivno ne znaci da nisi lud :D

NHF

magick je napisao(la):
...Ajde proverite kod sebe pa mi javite da znam da nisam lud. :)
Radi! Mada nije do XP-a vec izgleda do Internet Explorer-a posto meni radi na WIN98SE + IE6.

Doslo im je iz dupeta u glavu... IE je uvek cuvao te prekinute fajlove u kesu, samo ih je bilo potrebno nastaviti.

Svaka cast magick :cool:

Hvala! Hvala! :D

magick je napisao(la):
:D Svaka čast za kreativnost. :D

Nego je l' provalio neko da explorerov download manager u XP-u odrađuje resume iako nigde ne postoji takva opcija? :) Ako koristite Win XP pokrenite download nekog fajla iz explorera ( prosti klik na link ). Pustite da povuče bar 100-200KB da bi bilo očiglednije i onda ga prekiniti. Kada ponovo budete kliknuli na isti link download manager će nastaviti gde je stao. :) Strašna fora. Ni ja nisam mogao da poverujem kada mi se to prvi put desilo, ali ladno radi.

I po vama je ovo pametno urađeno?!?! Kakva je to ne viđena glupost.
Prekinem više downloada, ugasim računar i kako ja sad za dva sata da se setim šta sam skidao a da ne pričam o sutra. Znači pustite IE i dršte se FlashGeta i DAP-a

Ja za FOSIJA koristim GoZIllu (program koji uopšte ne volim), ali radi bez problema ... a inače Flash Get 1.2 R U L E Z !!!

Grobar je napisao(la):
I po vama je ovo pametno urađeno?!?! Kakva je to ne viđena glupost.
Prekinem više downloada, ugasim računar i kako ja sad za dva sata da se setim šta sam skidao a da ne pričam o sutra. Znači pustite IE i dršte se FlashGeta i DAP-a
Ama nisam ja to ponudio kao zamenu za standardni DM, već kao korisnu informaciju. Uostalom sa njim nikada nećeš imati problema sa procesiranjem script fajlova tako da može ponekad' da koristi, za skidanje kraćih fajlova u jednom dahu.

Vrh Dno