Šta je novo?

Download sa FlashGet-om 12.5 KB/s?!

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
Kako ovo uspeva, ima li ko valjano objashnjenje, fajl je skidan sa ftp.3drealms.com i 4.5MB za 7 min sa 56k na dig. centrali!?

koliko ja znam maximalni protok je 56000/1024/9=6.07kb/sec i 4.5 mb bi skidao 12,5 min.
moguce je da fajl nije bilo kompresovan pa ga je modem kompresovao pa je zato tako brzo skinuo

Kada se konektujes na server on proverava da li je fajl kompresovan. Ako nije on ga kompresuje "on fly". Probaj da skidas neki *.txt, *.doc
ili neki tekstualni *.pdf i videces da prosecna brzina moze biti i oko 20 KB/s.

Comet Hunter je napisao(la):
Kada se konektujes na server on proverava da li je fajl kompresovan. Ako nije on ga kompresuje "on fly". Probaj da skidas neki *.txt, *.doc
ili neki tekstualni *.pdf i videces da prosecna brzina moze biti i oko 20 KB/s.
Ma ide to na 33.600 i preko 40KB/s, a tek na 56k...
...naravno, pod uslovom da neki genijalac nije iskljucio "Compress data" pod "Advanced Connection Settings" :D

Ja sam sa mog sajta skidao konstantno 17 KB/sec bekap MySQL baze. Imam i screen shot, samo sto je 200 KB u GIF-u pa ne moz' da stane u attachment.
Analogna centrala, veza preko YUBC-a 48000, host: Verat.
Jos sam pratio "vizuelno" i stvarno je skidao tako brzo, islo je: 50 KB, pa sl. sec.~65, idt. po mojim procenama nije padalo ispod 15 kbps. Kako, Boga pirajte.
:boom:

Nazad
Vrh Dno