Šta je novo?

Download manageri da ili ne ?

Borko

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2001
Poena
630
Ovo pitam zato što naprimer NVidia na site-u za skidanje drivera preporučuje da se skidaju bez ikaKVOG DL managera. Meni se desilo da sam nekoliko vekih downlodova skinuo i instalisao bez problema na 98SE. Kada sam prelazio na XP to sam spržio na CD, za kasnije, ali kasnije to nisam mogao ni da raspakujem kaže greška pri downloadu, CRC, ili nešto slično. Uglavnom ne dođe do kraja raspakivanja, pa ni ne krene u instalaciju. Da li to može biti do toga što je particija na kojoj je to bilo mnogo puta defragmentisana popmoću onog sporog defraga iz 98SE koji menja hedere .exe fileova da bi se brže učitavali. Samo su arhive tipa samoraspakujućih oštećene (.exe) nisu .zip i nije ništa drugo što je tom prilikom sprženo na tom CD-u. A, opet nisu ni sve .exe arhive oštećene neke mogu da se raspakuju, neke ne. Da li neko ima odgovor na ovaj čudan problem ? Svi ostali fileovi na tom CD-u su OK.

Koristi brate, download accelerator plus 5 "DAP" ako imas modem ili mass downloader ako imas satelitski.To je prava stvar.

Totalno promaseno pitanje !:D

Mislim, kakve veze ovaj tvoj problem ima sa download managerima ???
Ako su downloadovani exe fajlovi radili i zipovi se otvarali znaci da su bili skinuti OK, a sta si sve ti posle sa njima radio, to je druga stvar, pa nisu to ziva bica pa da "pamte" kako su "dosla" na tvoj hdd...
Meni ovo lici na problem u Windows Instaleru...

Osnovna prednost Download Managra (od kojih je najbolji bez diskusije DAP :) ) je download resume...

Takođe je veoma lepo download rešen u Opera-i jer postoji resume. Ja ne mogu da verujem da IE još uvek nema takvu opciju posle svih ovih godina...

Borko je napisao(la):
Ovo pitam zato što naprimer NVidia na site-u za skidanje drivera preporučuje da se skidaju bez ikaKVOG DL managera. Meni se desilo da sam nekoliko vekih downlodova skinuo i instalisao bez problema na 98SE. Kada sam prelazio na XP to sam spržio na CD, za kasnije, ali kasnije to nisam mogao ni da raspakujem kaže greška pri downloadu, CRC, ili nešto slično. Uglavnom ne dođe do kraja raspakivanja, pa ni ne krene u instalaciju. Da li to može biti do toga što je particija na kojoj je to bilo mnogo puta defragmentisana popmoću onog sporog defraga iz 98SE koji menja hedere .exe fileova da bi se brže učitavali. Samo su arhive tipa samoraspakujućih oštećene (.exe) nisu .zip i nije ništa drugo što je tom prilikom sprženo na tom CD-u. A, opet nisu ni sve .exe arhive oštećene neke mogu da se raspakuju, neke ne. Da li neko ima odgovor na ovaj čudan problem ? Svi ostali fileovi na tom CD-u su OK.

generalno - preporucujem da koristis download manager-e
ali za pojedine sajtove - kao nvidijin ti oni nece pomoci jer ce download-ovani fajl biti losi

Tamo gde moze, treba ih koristiti!
Moj favorit je NetAnts!

delimir je napisao(la):
Takođe je veoma lepo download rešen u Opera-i jer postoji resume. Ja ne mogu da verujem da IE još uvek nema takvu opciju posle svih ovih godina...

ima i u IE... ako ti pukne veza i opet kliknes na taj fajl kada se rekonektujes (tj na link za fajl) onda ce da nastavi...

Borko je napisao(la):
Samo su arhive tipa samoraspakujućih oštećene (.exe) nisu .zip i nije ništa drugo što je tom prilikom sprženo na tom CD-u. A, opet nisu ni sve .exe arhive oštećene neke mogu da se raspakuju, neke ne. Da li neko ima odgovor na ovaj čudan problem ? Svi ostali fileovi na tom CD-u su OK.

Ja sam imao takav problem kad sam zakačio neki virus :( (već sam zaboravio koji w95 cih....), tako da je moj savet da pregledaš mašinu. Simptomi su bili isti, plus što neki programi za koje sam znao da rade 100% su odbijali poslušnost. Ja sam moj virus ulovio sa F-Protom.

iNCUBUs je napisao(la):
ima i u IE... ako ti pukne veza i opet kliknes na taj fajl kada se rekonektujes (tj na link za fajl) onda ce da nastavi...

To ne funkcioniše stalno, za razliku od DAP-a i Opera-e. Ne bih rizikovao download od nekih 100 mega na taj način.

Da, naravno... Bez DAP 5.0 nasi zivoti bi bili mizerni...

Ostali DL menadzeri nisu nesto posebno vredni pomena...

byMaX je napisao(la):
Da, naravno... Bez DAP 5.0 nasi zivoti bi bili mizerni...

Ostali DL menadzeri nisu nesto posebno vredni pomena...

Ima josh dobrih - FlashGet. Nema jednostavan interfejs kao DAP ali radi sa sajtovima poput FOSI-ja...

a koliki vam je mesecni download kada tvrdite da je jedan tj drugi tj treci download manager ubedljivo najbolji...
to je stvar licnog ukusa - svi su skoro podjednako dobri - kome koji vise odgovara....

NetAnts za 51.soft,a za sve ostalo DAP, ali vervija 5.00

Ma daj te sto puta je već bilo, i naravno dokazano najbolji je FlashGet.
Nemojte da tvrdite suprotno ako niste probali sve.

omnik je napisao(la):
Ima josh dobrih - FlashGet. Nema jednostavan interfejs kao DAP ali radi sa sajtovima poput FOSI-ja...

Kako si namestio FlashGet da radi sa FOSI-jem?

Pa meni je valjda radio po defaultu sa FOSI-jem...Možda ove novije verzije treba da se podešavaju.

Mrgud je napisao(la):
Kako si namestio FlashGet da radi sa FOSI-jem?

nece ako prevuces fajl, ali ako klikens desnim klikom i Download using Flash Get... ;)

Mrgud je napisao(la):
Evo probao sam i nece!!! Pokusao sam da sa fosi.da.ru skinem
PowerDVD 4.0 i kada pokusam preko Download using... on mi samo skine neki index.html fajl a URL koji se pojavljuje u FlashGet-u je http://buyandsave.com/cgi/fosi.cgi?dvd

meni to radi bez problema - inace evo ti taj link koji si trazio (meni jos nije krenuo download - verovatno je uzasno sporo..)

xxxx://160.79.25.29/~american/trialware/sometrialfiles/download/t/fo-pdvd4.z i p

Mrgud je napisao(la):
Evo probao sam i nece!!! Pokusao sam da sa fosi.da.ru skinem
PowerDVD 4.0 i kada pokusam preko Download using... on mi samo skine neki index.html fajl a URL koji se pojavljuje u FlashGet-u je http://buyandsave.com/cgi/fosi.cgi?dvd
Pusti slobodno da krene download, stranu preposna kao cgi ili php ali skine fajl, ako tako ne mozes idi na download all by flashget i imaces bolji izbor ... u svakom slucaju FG nema konkurenciju za mnoge sajtove, probao sam mnoge pa zato kazem.

RamOne je napisao(la):
Pusti slobodno da krene download, stranu preposna kao cgi ili php ali skine fajl, ako tako ne mozes idi na download all by flashget i imaces bolji izbor ... u svakom slucaju FG ima nema konkurenciju za mnoge sajtove, probao sam mnoge pa zato kazem.

Odlicno, napokon je proradilo kada sam koristio Download all by FlashGet, bio si u pravu, URL prikazuje kao cgi ali prenosi pravi zip fajl.

Nazad
Vrh Dno