Šta je novo?

downgrade firmware-a nokia N81 8GB

narednik

Čuven
Učlanjen(a)
11.04.2005
Poena
630
Hteo sam da prenesem iskustvo, mozda nekom bude znacilo,
kupio sam navedeni telefon i resio da sa apdejtujem najnovijim FW sa zvanicnog sajta. Telefon je imao najstariji FW, radio prilicno lepo ali sam ipak resio da ga apdejtujem. Elem posle apdejta najnovijim firmverom desilo se sledece, osim sto je bilo novih efekata i tranzicija pri prelazu iz menija u meni, nijednu operaciju nisam mogao da obavim jer je izbacivao poruku da nema dovoljno memorije na c: (?) iako je uradjen reset i instalacija novog FW! Sve sam probao, hard i soft reset, formatirao i slicno ali bez uspeha.

Resio sam da odradim downgrade FW na stariju verziju ne bi li se problem resio (listajuci razne forume naisao sam na slican problem sa mnogim nokiama-nedostatak memorije na sistemskoj particiji da se obavi operacija). Jedva i sasvim slucajno sam iskopao ovo uputstvo za downgrade firmwera i eto posle uspesne operacije (stavio sam fw V20.0.056) telefon radi savrseno lepo i glatko, za sad posle 5 dana koriscenja nikakvih problema nisam uocio niti je bilo poruke o nedostatku memorije, na c: mi je konstantno slobodno oko 18MB od 25MB.

evo adrese
http://nokiahack.blogspot.com/2009/03/n81-downgrade-v200008.html

Bilo ti je snimljeno nesto na C: pre apdejta, samo je trebalo da to obrises pre...

ne bih rekao, jer je pre apdejta telefon radio lepo i nije prijavljivao nikakve probleme (sa najstarijom verzijom FW), tek nakon instalacije najnovije verzije nastali su problemi. onda sam radio i reset i ponovnu reinstalaciju FW sa zvanicnog sajta ali dzaba.

*#7370# sam radio, sve jedno-pre apgrejda je radio normalno i nije bilo problema, nakon instalacije novog FW nastao je problem, nije problem u resetu vec u verziji FW-a.

Ovo sam okacio da ukoliko neko ima slican problem, moze sebi pomoci :) meni sad telefon sljakara lepo i nemam problema sa ovom verzijom FW

Nazad
Vrh Dno