Šta je novo?

Dovidjenja Ati ? (sad ce neko da me besi...)

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Citajuci max-ov review GF4Ti kartica naisao sam na podatke o tome kako je u GF4 ubacen hardverski DVD decoding, kao i definitivno odlican 2d. Zanima me sta mislite da li to nvidija ima nameru da potpuno izbaci Ati sa Retail trzista ? (sa oem-a nema sansi jer Ati tu ima previse jake ugovore sa dobavljacima, ali...) Naime ako Nvidija krene ovako pa izbacuje 2-3 generacije godisnje tesko da ce Ati to moci da isprati. A jos ako na svojim karticama ponudi ono sto se do sada smatralo ikljucivim adutom Atija tj. beskompromisni kvalitet slike i svega vezanog za 2d (kome, za razliku od Matroxa, to nije bio i jedini adut :D) meni se cini da ce, uz naravski vec poslovicno agresivnu reklamnu kampanju, Ati biti suzbijen sa dobrog dela trzista na koji se vratio otkad je poceo da pravi Radeon karte i otkada je postao jedina prava alternativa (svidjalo se to nekome ili ne) Nvidija karticama.
Ovako ispada da je, nakon implementacija silnih "provided by Ati" mogucnosti u GF4-ke jedina preostala prednost Atija to sto ima svoj autenticni program za gledanje filmova :D sto slozicete se i nije neka velika prednost :)
Sta vi mislite ?
Mislite o tome !
I okacite post o tome :)

Kao i uvek presudice onaj ko ponudi bolju cenu, tj. onaj koji da najvise cara za najmanje pare i bude imao perfektnu graficku na kojoj ce sve da radi, a nece bit skuplja od 130 eu

Re: Re: Dovidjenja Ati ? (sad ce neko da me besi...)

zmajns je napisao(la):
Kao i uvek presudice onaj ko ponudi bolju cenu, tj. onaj koji da najvise cara za najmanje pare i bude imao perfektnu graficku na kojoj ce sve da radi, a nece bit skuplja od 130 eu

Nisam siguran na kojoj si planeti :D ali ovde kod nas u Srbiji sve to novo kosta 600 +-50 DM bez obzira da li postoji konkurencija ili ne i tako je bilo odvajkada i kad je bio monopol proizvodjaca (3dfx) i sada kada ga deklarativno nema :(
I nazalost tako ce i ostati dogod se glavni uvoznici dogovaraju izmedju sebe...
Sto rece jedan covek PC Centar odsada nece prodavati MSI KT266A ploce vec samo KT333 jer su navodno "neisplative" a prodaju neke Canyon i Shuttle KT133 ploce...:mad:

Da, filipenko je u pravu... Kod nas je ipak mnogo povoljnije uzeti nVidia karticu... Ali, od kako se pojavio jevtini Gigabyte Radeon8500, ne znam bas da li ce sve ostati tako...

byMaX je napisao(la):
Da, filipenko je u pravu... Kod nas je ipak mnogo povoljnije uzeti nVidia karticu... Ali, od kako se pojavio jevtini Gigabyte Radeon8500, ne znam bas da li ce sve ostati tako...

Ja ne znam do kakvog si ti zaključka došao po pitanju kvaliteta slike na Gigabyte-ima, ali ja sam jako zadovoljan. A nisu ni skupi, stvarno. Mada se jedna stvar nameće kao očigledna - zasedao je celokupni konzilijum kod mene u firmi i došli smo do zaključka da je slika na Gigabyte-u 8500 mnogo lepša i sa pravilnijim bojama (npr. u 3D Mark-u) nego na MSI-u GF4 Ti4400. Definitivno ne haluciniram, nisam samo ja gledao u monitor.

Propisno sam ih nahvalio u tekstu za Digital!... Stvarno su besprekorni, a to sam ovde, gore i naveo.... Prijatno iznenadjenje!

GO GIGABYTE!! :)

Re: Re: Re: Dovidjenja Ati ? (sad ce neko da me besi...)

filipenko je napisao(la):
Nisam siguran na kojoj si planeti :D ali ovde kod nas u Srbiji sve to novo kosta 600 +-50 DM bez obzira da li postoji konkurencija ili ne i tako je bilo odvajkada i kad je bio monopol proizvodjaca (3dfx) i sada kada ga deklarativno nema :(
I nazalost tako ce i ostati dogod se glavni uvoznici dogovaraju izmedju sebe...

Dobro bre filipenko, da li ti stvarno mislis da su njima kupci iz Srbije glavni izvor prihoda? ctp;

byMaX je napisao(la):

A kad smo vec kod toga reci ti nama lepo kada ces vec vise da okacis taj test ? :)
I ja sam cuo za tog Gigabyte-ovog radeona da je fantastican ali rado bih video nesto egzaktnije podatke...BTW u testu GF4Ti si rekao da je taj test zavrsen...

Jeste, evo sada cu da krenem da ga dovrsavam za sajt... Istestirane su davno, zbog casopisa.... sada samo da to prebacim ovde... i dodam neke stvari jer nisam ogranicen prostorom... a to najvise volim...

Kao i uvek presudice Apple
On odnosi prevagu na trzistu u onim famoznim procentima
Kao i notebook racunari

S obzirom da sam na Cebit-u prebrojao 11 firmi koji prave video karte sa Ati-jem sumnjam da ce biti ista lako

Ati-jeva prednost i jeste sto ne izbacuje 70-80 vrsta kartica u 15-20 revizija za jedankvartal, vec radi na poboljsanju postojecij (citaj driver-i)

Ako bude jos i cika bili uradi sto treba za Xbox 2, mislim da ste se prevarili u proceni

ATI VLADA

Opet nashi cuveni surfexperti... procene, analize, ocene.... lepo kaze ona poslovica.. Od amatera jedino su gori diletanti!
Da bar vas 10% ima mogucnosti da malo putuje po svetu, pricali biste sasvim drugacije price. Filipenko... nemoj da percipiras svetsko trziste kroz srpsku prizmu... kad bi bio u prilici da posetis neku lepu robnu kucu za racunare ili market tog tipa, jako bi se iznenadio. ATi je svetlosnim godinama daleko od propadanja... isto kao i nVidia...
Dajte ljudi malo se uozbiljite
pozdrav svima

e Marti ne remeti

taman smo se zahuktali a Mati pokvari sve

sad' cu poslati Orija

Marti Misterija je napisao(la):
Opet nashi cuveni surfexperti... procene, analize, ocene.... lepo kaze ona poslovica.. Od amatera jedino su gori diletanti!
Da bar vas 10% ima mogucnosti da malo putuje po svetu, pricali biste sasvim drugacije price. Filipenko... nemoj da percipiras svetsko trziste kroz srpsku prizmu... kad bi bio u prilici da posetis neku lepu robnu kucu za racunare ili market tog tipa, jako bi se iznenadio. ATi je svetlosnim godinama daleko od propadanja... isto kao i nVidia...
Dajte ljudi malo se uozbiljite
pozdrav svima

Nisam ja rekao da ce Ati da propadne (jer za to nema sanse zbag raznoraznih ugovora koji ce ga uvek odrzati na Oem trzistu) vec da ce mozda da bude drasticno potisnut sa pozicija koje sada ima jer jedino on jos kako-tako parira Nvidiji na Retail trzistu a taj procenat duguje tome sto se jos jedino njegove karte kako-tako drze po performansama...
Svi znamo kako su se Ati kartice drzale do Rage Fury serije...nikako...
Uopste nisam gledao srpsku prizmu jer nisam toliko blesav :D
P.S. a ti gledas svetsko trziste kroz broj kutija u supermarketima ? :D

P.P.S. ne interesuju mene notebook-ovi, Apple i Oem-ovi. Dobro znam da ce tu Ati maltene doveka biti prisutan. Govorim vam o Retail trzistu, a to mu dodje kao mislim ono :) odem ja u prodavnicu i trazim onu kutiju sa police na kojoj pise G-Force X ili Radeon xk500...Dakle ne nekakvi Notebook ili Macintoshi...

Vrh Dno