Šta je novo?

dota 2 ram tweak (dual-channel)

Nišlija_1992

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
08.03.2015
Poena
30
evo nesto sto zaista funkcionise!,)
eksperimetisuci,otkrio sam da Dota 2 daleko bolje radi kad imate ram memoriju u dual-channel modu. takodje,treba dodati u komandnu liniju sledece:

-console
-novid
-noaafonts
-noforcemaccel
-noforcemspd
-useforcedmparms
-nod3d9ex
-dxlevel 80

zatim,kad udjete u igru,ali bas ono kad vec pikata heroja i budete na mapi,pritisnete "" na tastaturi (odmah iznad glavnog "entera"),iliti ispred "backspace-a" ili pak ispod "F12" dugmeta,da bi vam se otvorila konzola. onda u nju valja ukucati "fps_max 120",kao i "engine_no_focus_sleep 0". bitno je da ne koristite open gl mod (-gl),jer se u njemu ne otvara konzola i radi igra daleko losije,barem kod mene. ove opcije kucam svaki put kad udjem u igru,s obzirom na to,da autoexec.cfg fajl,koji mozete da dodate u direktorijum igre (i dodate gore spomenute komande),ne funkcionise u mom slucaju.
ali ove komande su mala maca u odnosu na ram konfiguraciju.
najbitnija stavka - ram memoriju premestite u dual-channel konfiguraciju,ako vec imate dva modula koji stoje na pogresnom mestu (u prva dva slota),onda jedan stavite u prvi slot,a jedan u treci slot. a ako imate samo jedan modul,onda jedino da dokupite drugi. kad sam premestio module,jedan u slot 1,a drugi u slot 2,dobio sam izmedju 20 i 30 frejma u plusu. i sada,na procesoru Pentium E5300 (koji je doduse overclockan na 3.8ghz,ali mislim da nema nekog efekta velikog), 8800GT grafici i samo 2Gb DDR2 memorije,imam izmedju 80 i 100 FPS,nekad i preko 100,zavisi na kom sam delu mape. i to na podesavanjima 1280x1024 (inace maksimalno na mom monitoru),teksture medium (high opcija i ne postoji),shadows na medium,sve ostalo sam upalio od efekata,sem antialiasing-a. a dok mi je memorija bila u single-channel modu,sve mi je bilo na minimumu,a imao sam izmedju 30 i 40 nestabilnih frejmova,sto znaci,kad pocne fajt i lete spellovi na sve strane,umelo je da padne i na 25.sad vise nema toga,nikad ne pada ispod 60,a vecinom vremena je oko 80 FPS.
nadam se da ce ovo nekome pomoci,poyyy. :-devil-:

Nazad
Vrh Dno